Posted by: pinkturtle2 | Julai 16, 2008

Gambar Terbaru Anwar Sebelum Dan Selepas Ditahan Polis

Gambar-Gambar Terbaru Anwar Hari ini

: Police car believed to carry Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim arrives at Kuala Lumpur Police Headquarters in Kuala Lumpur, Wednesday, July 16, 2008. Police arrested Anwar on Wednesday about an hour before a deadline for him to appear at police headquarters to answer allegations that he sodomized a male aide.AP Photo

A convoy of police vehicles carrying defacto opposition leader Anwar Ibrahim shortly after his arrest in Kuala Lumpur July 16, 2008. Anwar is likely to be charged with sodomy, one of his lawyers said on Wednesday, as his supporters warned of massive street protests that could further alarm foreign investors.Reuters Pictures

Wan Azizah, center right, wife of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim arrives at Kuala Lumpur Police Headquarters after Anwar was arrested, Wednesday, July 16, 2008. Police arrested Anwar on Wednesday about an hour before a deadline for him to appear at police headquarters to answer allegations that he sodomized a male aide.AP PHoto

Supporters of Malaysia’s de facto oppositio leader Anwar Ibrahim hold placards outside the police headquarters in Kuala Lumpur July 16, 2008. Malaysian opposition figure Anwar Ibrahim has been arrested, his lawyer said on Wednesday, setting the stage for a political showdown that could further rattle the country’s financial markets. The placards read, “to protest or oppose”.Reuters Pictures

Supporters of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim hold placards reading ” Free Anwar” outside the police headquarters where he is being held in Kuala Lumpur, Malaysia, Wednesday, July 16, 2008. Malaysian police arrested Anwar on Wednesday on suspicion that he sodomized a male aide, pre-empting his voluntary appearance at the police headquarters to answer the allegation.AP PHoto

Supporters of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim hold placards outside the police headquarters where Anwar is being held in Kuala Lumpur, Malaysia, Wednesday, July 16, 2008. Malaysian police arrested Anwar on Wednesday on suspicion that he sodomized a male aide, pre-empting his voluntary appearance at the police headquarters to answer the allegation.AP Photo

Supporters of Malaysia’s de facto opposition leader Anwar Ibrahim shout as they display a banner reading, “Free Anwar” , outside the police headquarters in Kuala Lumpur July 16, 2008.Reuters Pictures

Supporters of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim hold placards during a protest outside the police headquarters in Kuala Lumpur on July 16, 2008. Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim was arrested July 16 police said, over allegations that he sodomised a male aide which threaten to thwart his plan to seize power.Getty Images

Malaysian riot policemen secure a road leading to the police headquarters as supporters (L) of oppisition leader Anwar Ibrahim gather in Kuala Lumpur on July 16, 2008. Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim was arrested Wednesday, police said, over allegations that he sodomised a male aide which threaten to thwart his plan to seize power.Getty Images

Getty Images

Wan Azizah, wife of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim arrives at the Police headquarters in Kuala Lumpur on July 16, 2008 where her husband is being detained after his arrest. Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim was arrested July 16 just as he was due to face police interrogation over allegations he sodomised a male aide, his lawyer and police said.Getty Images

Wan Azizah (C) wife of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim with her daughters arrive at the Police headquarters in Kuala Lumpur on July 16, 2008 where her husband is being detained after his arrest. Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim was arrested July 16 just as he was due to face police interrogation over allegations he sodomised a male aide, his lawyer and police said.Getty Images

Wan Azizah, wife of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim with her daughters arrive at the Police headquarters in Kuala Lumpur on July 16, 2008 where her husband is being detained after his arrest. Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim was arrested July 16 just as he was due to face police interrogation over allegations he sodomised a male aide, his lawyer and police said.Getty Images

Nurul Izzah, daughter of Malaysia’s de facto opposition leader, Anwar Ibrahim, arrives at the police headquarters in Kuala Lumpur July 16, 2008. Malaysian opposition figure Anwar Ibrahim has been arrested, his lawyer said on Wednesday, setting the stage for a political showdown that could further rattle the country’s financial markets.Reuters Pictures

Supporters of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim hold a candlelight rally outside the police headquarters where he was held, in Kuala Lumpur, Malaysia, Wednesday, July 16, 2008. Malaysian police arrested Anwar on Wednesday on suspicion that he sodomized a male aide, pre-empting his voluntary appearance at the police headquarters to answer the allegation.AP Photo

Supporters of Malaysia’s opposition figure Anwar Ibrahim hold a candlelight rally outside a police headquarters where he was detained in Kuala Lumpur July 16, 2008. Anwar will be remanded in police custody to facilitate investigations into a sodomy complaint lodged by a former aide, his lawyers said on WednesdayReuters Pictures

Malaysia’s de facto opposition leader Anwar Ibrahim (2nd L) arrives at the anti-corruption agency office in Putrajaya July 16, 2008. Anwar, who was due to meet police later during the day on a sodomy complaint lodged by a former aide, has been arrested by the police, his lawyer Sankara Nair said on Wednesday.Reuters Pictures

Malaysia’s de facto opposition leader Anwar Ibrahim speaks to the media as he leaves the anti-corruption agency office in Putrajaya July 16, 2008. Anwar, who was due to meet the police later during the day on a sodomy complaint lodged by a former aide, has been arrested by police, his lawyer Sankara Nair said on Wednesday.Reuters Pictures

Malaysia’s de facto opposition leader Anwar Ibrahim sits in his car as he leaves the anti-corruption agency office in Putrajaya July 16, 2008. Anwar, who was due to meet police later during the day on a sodomy complaint lodged by a former aide, has been arrested by police, his lawyer Sankara Nair said on Wednesday.Reuters Pictures

Malaysia’s de facto opposition leader Anwar Ibrahim speaks to the media as he leaves the anti-corruption agency office in Putrajaya July 16, 2008. Anwar, who was due to meet police later during the day on a sodomy complaint lodged by a former aide, has been arrested by police, his lawyer Sankara Nair said on Wednesday.Reuters Pictures

Malaysia’s de facto opposition leader Anwar Ibrahim speaks to the media as he leaves the anti-corruption agency office in Putrajaya July 16, 2008. Anwar, who was due to meet police later during the day on a sodomy complaint lodged by a former aide, has been arrested by police, his lawyer Sankara Nair said on Wednesday.Reuters Pictures

Malaysia’s opposition leader Anwar Ibrahim is chased by members of the media as he leaves the Anti-Corupption Agency headquaters in Putrajaya, outside Kuala Lumpur on July 16, 2008. Anwar Ibrahim who has been accused of sodomising a male aide, has been arrested outside his home, his lawyer said.Reuters Pictures

Malaysia’s opposition leader Anwar Ibrahim talks to members of the media before leaving the Anti-Corupption Agency headquaters in Putrajaya, outside Kuala Lumpur on July 16, 2008. Anwar Ibrahim who has been accused of sodomising a male aide, has been arrested outside his home, his lawyer said.Getty Images

A supporter of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim holds a placard during a protest outside the police headquarters in Kuala Lumpur on July 16, 2008. Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim was arrested July 16 police said, over allegations that he sodomised a male aide which threaten to thwart his plan to seize power.Getty Images

About these ads

Respon

  1. saya tidak sokong sama sekali penangkapan anwar cuba kita lihat kenapa perlu diambil keterangan selama 24jam sedang kan bini datuk najib terlibat dalam kes bunuh cuma sekejap saja
    dah lepas. cuba kita lihat kes bunuh dan liwat yang mana lebih berat kenapa polis tak tahan rosmah mansor adakah kerana isteri timbalan perdana menteri atau polis buat kerja betul megikut undang2 kalau macam ini orang akan bertambah meluat pada kerajaan sekarang.

  2. Mudahan-mudahan apa yang berlaku ini adalah asbab dari Allah s.a.w untuk memberikan kemenangan kepada PR untuk memerintah Malaysia dalam masa terdekat ini. Insyaallah….

    ” Mereka merancang, Allah juga merancang. Sesungguhnya Allah jualah yang sebaik-baik perancang”.

    Takbir!!!!!

  3. kerajaan bodoh…

  4. kenapa la menzalimi org lain sebigini rupa…

  5. apepun…kita same2 doa…moga Allah sentiase bersama2 dgn org yg bnar…sy isan…

  6. Kita lihat mereka-mereka ini membuat ‘game’..kita percaya terdapat desperado dlm ruling party untuk menidakkan DSAI…dgn KJ yg menggunakan hujah ‘budak sekolah’ di parlimen disiarkan di TV3 kita percaya ujian DNA nanti digunakan untuk menganiayai DSAI i.e dicalit atau diletak di dubur ‘budak bangsat’ yang sanggup jadi khadam ruling party ini….kenapa ujian DNA keatas budak ini tak dikeluarkan dari lab mana,pakar mana..ini boleh di fabricate….GERAF KEBENCIAN RAKYAT SEMAKIN MENINGGI DENGAN ULAH DAN NIAT JAHAT YANG RULING PARTY YANG DESPERATE…oleh kerana mereka tidak pernah kenal erti dosa pahala bagaimana nak tunjukkan kepada rakyat yang ruling party ini diteladani…MEMANG MENJIJIKKAN ..rata-rata MP dan pendokong ruling party ini cukup menjelekkan…TIDAK AMANAH KEPADA RAKYAT,SALAH GUNA KUASA, ARROGANT..

  7. dah jelas bahawa kerajaan hilang punca dan sasar. seterlah shabree cheek kalah berdfebat dengan anwar maka kegelabahan kerajaan makin jelas terbayang. bilas menteri penerangannya yang gagalk memberi penerangan tentang kenapa harga minyak dinaikkan, maka kegawatan minyak mereka kepada kegawatan idea. langsung sabree cheek banyak budak-budak bila berdebat dengan anwar, mamai jadinya budak si sabree tu, waalahu alam.

  8. patutnye kes ni bukan masuk mahkamah sivil beb! patutnye bawa ke mahkamah syariah, si saiful kena sedia saksi 4 orang, kalau tiada dia
    kena sebat 80 kali! Ini baru hukum Allah! bukan
    ciptaan manusia yang ada kepentingan samada
    politik atau sesuatu yang lain..mane mufti2 negeri2 di malaysia. Masa ni kena bangun tegakkan hukum Allah! Anda semua bertanggungjawab! Tolong jawab!!!!!!!

    • Ini kes liwat bang oiii…………bukan kes zina, bukan zaman dulu lagi banggggg… akta dah di pinda mengikut kesuaian, kalau kes rogol pun nak kena ada 4 orang saksi juga seperti apa yang cik abn nak dalam kes ni…….alamat dengan seksi2 tu pun terlibat sama (merogol)…….renung2 kanlah dan selamat beramal…….

  9. Dunia ini milik Allah, tiada siapa yang dapat melawan kekuasaan Allah. Ingat Allah melihat dan mengetahui apa yang anda lakukan. Fitnah sifat yang DIkeji dan dibenci Allah. Doaku..moga Allah melaknati penfitnah dan penguasa penguasa yang mengkhianati Amanah Rakyat.
    YANG BENAR TETAP BENAR, BIARPUN PENGUASA MEREKACIPTA BUKTI!!!! KITA LAWAN HINGGA TITISAN DARAH TERAKHIR DEMI MENEGAK KEBENARAN…ALLAHUAKBAR….

  10. Macam-macam boleh buat untuk kenakan musuh. Begitulah UMNO dengan kekuatannya yang ada -polis/doktor/hakim/semua boleh rancang. Cuma kita harap ada doktor yang baik/polis yang baik/peguam yang baik yang takutkan Allah tampil mendedahkan jika mereka dipaksa memihak untuk menjayakan misi jahat UMNO dan pemimpinnya.

    Ya Allah! Kauhancurkan musuh-musuh-MU yang angkuh dan bongkak. Mereka diberi kuasa/dipnjamkan sementara tetapi mereka gunakan kuasa untuk menganiaya orang semata-mata untuk nafsu dan kerakusan.

  11. SMOGA ROSMAH MANSOR MATI DGN HINA
    SMOGA ROSMAH MANSOR MATI DGN HINA
    SMOGA ROSMAH MANSOR MATI DGN HINA
    SMOGA ROSMAH MANSOR MATI DGN HINA
    SMOGA ROSMAH MANSOR MATI DGN HINA
    SMOGA ROSMAH MANSOR MATI DGN HINA
    SMOGA ROSMAH MANSOR MATI DGN HINA

  12. tak perlu mati dengan hina..hidup pon dah hina..betimpa timpa hina nyer,…hidup dlm kehinaan matipon dlm kehinaan…jauhkan lah aku dari kehinaan.

  13. menjerit dan melalak tiada membawa apa apa makna kepada pemimpin yang zalim…… sekarang masanya untuk bertindak melawan kezaliman…!!!!

  14. DUNIA AKAN TAHU,,,,,,,,,,ALLAH LAGI LAH MAHA MENGETAHUINYA.

    ‘SMOGA ROSMAH MANSOR MATI DGN HINA’

    Sekarang pun dah nampak hina…..

  15. Salam kepada semua orang orang melayu diatas. Sedap nya mulut kau orang mengata dan menuduh orang. Kalau berita dari PKR kau orang percaya 100% tanpa usul periksa.

    mengucap dan istifar le sikit. Jangan bertindak membabi buta, sape cakap semua orang di Malaysia dah meluat dengan pemerintah, tolong lah sikit brader you are not my spokeman tolong jangan jadi hantu fitnah.

    Insaf dan kembali lah kepangkal jalan. Tidak adakah langsung jasa pemerintah keatas kamu, saudara mara kamu, ayah & ibu kamu dan kroni kroni kamu.

    Apakah DSAI dapat memberi keadilan dan bersikap BERSIH apabila beliau menjadi kepala pemerintah.

    Tahukah anda semua apa DSAI telah berjanji dengan DAP dan kaum K……….. semata mata kerana mahu mencapai keinginan nya.

    Fikirkan kan lah………………………………..jangan jadi munafik, disebabkan oleh seorang pemimpin yang rakus, tamak dan hanya mementingkan political mileage untuk mambangunkan karier politiknya.

  16. sdra antikakibuntut..
    kutuk la si kakibuntut sebenar..
    si sepol tuh..
    kenapa nak kutuk kami plak..
    bagitau pemimpin kerajaan kamu..
    cukup2 la sudah menzalimi rakyat..

    smoga antikakibuntut cepat waras..

    • buduh memang lar anwar dizalimi..tp dier dulu yg mnzalimi malaysia
      aku pon xcaye dier suke maen buntut hu.hu.ikot logik pon memang xlogik lar
      yg sumbat anwar dulu dlm jail Dr..M he.he sbb anwar ni ade konspirasi dgn
      bangsa barat ..korang ni tau x anwar ni pngkhianat..negara…anwar kire baik lar digelar penyodok buntut org..drpd digelar pngkhianat negara..kalo lar rahsia
      di trpecah..rasenyer ramai makhluk melayu ni mngamuk..nak bunuh anwar
      hu.hu tuhan jer la yg maha mngetahui

  17. Wahai antikakibuntut….Kalau nak dikirakan berjasa, Abu Jahal tu lagi banyak jasanya kepada Rasulullah saw sejak baginda dilahirkan. Tapi dek kerana menegakkan Islam, kebenaran dan keadilan baginda tentang habis-habisan bapa saudara baginda yang memusuhi Islam dan menolak kebenaran…..

    Fikir-fikir le….Jangan sampai kita tergolong dalam golongan orang-orang yang ditutupkan Allah hatinya, pengilhatannya dan pendengarannya dek kerana tidak mahu menerima kebenaran walau pun terang di depan mata….

  18. firaun begitu berjasa pada nabi musa , Amerika , Jepun , british bgitu berjasa pada malaysia .
    Bahaya fitnah jelas dalam islam dan begitu besar dan berleluasa dipenghujung dunia , tusebab kita diajar oleh islam cara mengatasinya dan selebihnya adalah urusan Allah tuhan semesta alam.
    wahai antikakibuntut… andai amalan fitnah ini dibiarkan dan diguna oleh peimpin politk dalam permainannya Pasti mengundang Kemusnahan dan malapetaka kepada seluruh kehidupan kelak

  19. Dalam islam disuruh kita lakukan check & balance. Kalau dilihat pada penulisan u all macam one track saje. Semacam apa yang dilakukan oleh DSAI dan PKR tu semua nya betul belaka.

    Kenapa bersikap terlalu fanatik, kaji betul betul setiap kenyataan yang dikeluarkan oleh kedua dua pihak kerajaan mahu pun pembangkang.

    Ini tidak, terus di doakan orang itu dan ini mati sehina hina nya lah, di laknatullah lah dan bermacam sumpah seranah yang dicemuhkan oleh penyokong reformasi yang tidak pasti tentang halatuju mereka. Befikiran seperti umah yang tidak bertamadun.

    Kaji berdasarkan fakta bukan auta. Ni tak habis habis nak street demo, menyusahkan semua golongan masyarakat, cuma bermatlamat nak memporak perandakan ekonomi negara.

    Saya juga suatu masa dulu adalah penyokong reformis tetapi apabila dinasihatkan oleh seorang guru untuk uzlahkan diri dan melihat dengan mata hati baru lah saya dapat melihat kepada kenyataan berdasarkan fakta dan bukan auta.

  20. Salam hormat antikakibuntut,

    Mungkin antikakibuntut fikir sudah terlalu bijak. Atau Anwar yang pernah meraih anugerah Menteri Kewangan Terbaik Asia dan ke 4 Terbaik Dunia tidak sebijak antikakibuntut.

    Justeru, saya tidak sepintar antikakibuntut, maka mungkin antikakibuntut yang betul. Sebab, jika kita menilai disiplin dan kaedah pengurusan ekonomi makro dan mikro yang dibentangkan oleh Anwar serta keluarganya, nyata gagal membentuk dan mendidik anak-anaknya seperti Nurul Izzah menjadi orang yang baik, mungkin demikian tanggapan antikakibuntut.

    Maksudnya, mungkin antikakibuntut berfikir bahawa jika menilai pada keluarga Anwar sahaja pun sudah membuktikan kegagalan Anwar dalam usaha mengurus tadbir keluarganya, begitu???

    Andai demikian praduga antikakibuntut, lebih baik saya cermin diri dan keluarga saya, dan jika mampu, semoga saya mempunyai kekuatan dan kemampuan untuk mengurus tadbir keluarga saya laksana Anwar hendaknya!!!

    Lantas, apa agaknya standard pencapaian dan kecemerlangan antikakibuntut di peringkat Asia dan Dunia. Mungkin juga antikakibuntut, penjawat Menteri Kewangan Terbaik Asia sekaligus terbaik Dunia, mengalahkan Anwar hanya yang ke 4 Menteri Kewangan Dunia.

    Sessshhh!!! Kah kah kah!.:)

    Wassalam.

    http://naspazi.multiply.com

  21. Salam Naspazi,

    Tidak guna saya membentangkan dengan lebih lajut penhujahan saya secara ilmiah. kerana WEARE NOT OF THE SAME PLAYING LEVEL.

    Saya ikhlas untuk memberi sedikit bimbingan agar saudara blogger diatas berfikiran lebih rasional dengan berpandukan fakta dan bukan auta, tetapi sedih sekali dari feedback yang diterima mencerminkan budaya reformasi yang tidak bertamadun.

    Sebaliknya saudara lebih berpandukan kepada sentimen iaitu nafsu dan sanggup mempermainkan usaha murni seorang hamba allah yang sedang berjihad agar
    minda dan ketaksuban penyokong reformasi dapat dimbangi.

    Saya tidak pernah mengaku yang saya yang terpandai, sesungguhnya yang pandai dan sempurna itu adalah allah SWT.

  22. salam sejahtera semua,

    saya suka dengan hujah2 dan pandangan kalian semua… sebelum tu saya ingin menyatakan, bahawa saya tidak menyokong mana2 parti.. BN/UMNO ataupun Pakatan Rakyat… bagi saya itu semua adalah high level, sebab mereka sahaja yang tahu apa yang betul dan apa yang salah… Politik ini umpama permainan catur… kita yang dibawah nie seolah-olah macam kapal layar yang hanya mengikut arah angin.. seandainya kita sebagai rakyat ada hala tuju dan matlamat, mungkin kita tak pro kepada politik… Kuasa rakyat adalah besar dan kukuh… kita boleh gulingkan kerajaan bila-bila masa jika hendak… tetapi mustahil akan berlaku di Malaysia… sebab malaysia adalah negara yang hormoni…. saya suka negara yang aman, tenang dan harmoni…
    tetapi saya tak suka jika pemimpin-pemimpin yang memerintah menyalahgunakan kuasa dan sebagainya… terus terang saya katakan bahawa saya memang tidak sokong kerajaan sekarang, kerana sejak setengah abad merdeka negeri saya (Sarawak) masih mundur dan masih tidak diendahkan…. saya berani cabar sesiapa yang berdebat mengenai sarawak… orang kata maju, tetapi hakikatnya sarawak cuma indah khabar dari rupa sahaja…
    jika benar, kerajaan BN/UMNO sekarang bagus telus dan sebagainya, kenapa kampung saya atau masyarakat pendalaman di sarawak makin lama makin tak serumpun dan sebagainya… kalau sebut sahaja kemudahan asas dikampung sabah & sarawak lah yang jauh ketinggalan… sampai sekarang kampung saya tak ada kemudahan asas…
    BN entah berapa kali dah menang di kampung saya…

    Bila ada orang kata penyokong pakatan rakyat orang yang tiada hala tuju, ini akan membuatkan saya makin hari makin membenci kerajaan sekarang…. nak tahu kenapa…. sebab mereka (kerajaan sekarang) adalah pelakon yang paling hebat….

    saya tak suka ikut demontrasi di jalanan, saya tak suka ikut perhimpunan yang dianjurkan oleh Pakatan rakyat… jauh sekali lah kalau nak ikut ceramah BN/UMNO, walaupun diberi gaji… bagi saya semua itu tak menyelesaikan masalah…

    tetapi saya akan sokong Parti Pakatan Rakyat semasa mengundi, sebab DSAI tahu mana yang baik dan buruk… mungkin dulu semasa dia memerintah dia tak sedar akan apa yang dia buat adalah tidak betul atau membebankan rakyat dan sebagainya,….. tetapi kini, setelah dia tidak dengan kerajaan dia tahu apa yang baik untuk rakyat sebab dia adalah rakyat biasa….

    pilihan raya sarawak 2010, semoga BN/UMNO jatuh dan kehilangan banyak kerusi… saya akan sedarkan sendiri orang kampung saya… sebab selama ini mereka terlalu lalai sehingga mereka tak tahu bahawa mereka menyokong kerajaan yang tidak prihatin….

    harap jangan kutuk parti pakatan rakyat.. sebab kerajaan sekarang bukannya sebagus semasa zaman Perdana Menteri 1 hingga ke4…. bila anda kutuk Pakatan rakyat.. ini akan menyebabkan orang benci Kerajaan sekarang…

    selepas PRU ke12 sampai sekarang, kerajaan asyik mengutuk dan menyalahkan Pakatan Rakyat… kenapa tidak buat kerja yang lebih berfaedah dan sebagainya… misalnya, cukai patut dikenakan kepada mereka yang bergaji rm4000 keatas dan sebagainya…

    sekian…

  23. antikakibuntut…saya bukanlah berada dipihak sesiapa…saya bukan sorg penyokong PKR mahupun berada dipihak kerajaan….tapi saya amat mengagumi DSAI dan keluarganya kerana dugaan yg Allah berikan utk keluarganya amatlah hebat….hanya org-org yg luar biasa sahaja yg boleh menghadapinya dengan tenang….pastinya iman mereka sgt kuat didada lantas terpancar diwajah yg tenang…..begitu hebat motivasi dan didikan yg DSAI berikan kpd isteri dan anak2nya hingga berjaya menjadikan mereka insan cemerlang wlupun keluarga berada dlm gelombang penderitaan batin yg sgt dasyat…bayangkanlah klu kita adalah salah seorg ahli keluarga mereka….
    Dunia politik terlalu unik dan aneh manusia sanggup melakukan ape saja demi mengejar pangkat dan nama….hanya Allah sahaja yg tahu sape yg benar dan sape yg salah….semoga kita bersama-sama mendoakan agar org2 yang teraniaya diselamatkan dan dilimpahi rahmat dr Allah s.w.t

  24. najib giler

    • kepala hotak mu…..pejuang sabilillah konon……..pap pap pap…….pirahhhhhh

  25. Alhamduillah kerana rakyat malaysia masih boleh berfikir dan menilai kebenaran dan kebatilan, jadi dengan akal kurnian ALLAH sama2 lah kita berfikir berkali kali, adakah sumpah saiful hanya dibuat buat dan kenapa DSAI tidak mahu bersumpah? cukup mudah untuk meyebutnya, kalau kita yakin dengan ALLAH kenapa harus takut.. sempena bulan yang mulia ini lebih baik kita banyakkan amal dan muhasabah diri dari kita mendengar hujah2 dan fitnah yang seakan mencemari bulan RAMADHAN, siapa kita? cukup baik, bijak dan banyak amalankah kita dengan ALLAH.. tuan-tuan dan puan-puan kembalilah kepada fitrah yang ALLAH telah sediakan istighfarlah banyak2 mohon ALLAH tunjukkan yang benar… INSYAALAH.. hormatilah bulan RAMADHAN…

  26. kita sering bercakap siapa yg btol siapa yg salah.tugas kita hanya memilih.mereka yg terpilih inilah yang mentadbir negara.semoga Allah bukakan pintu hati,akal dan fikiran kita untuk memilih siapa yg seharusnya,krn hnya Allah shj yg tahu siapa yg benar siapa yg salah.semoga kita memilih pemimpin yg benar,beriman,bertakwa.AMIN

  27. lalala……

  28. hidup islam…
    islam untuksemua…
    boikot israel……
    bush makhluk terhina…..

  29. boikot mcD!!!

    • name ko ni mcm name membe aku lar…adekah ko ni sicantik manis sperti membe ak ni

      • ni sekog kapiag

  30. Pengajian Kitab Karangan Imam Abdullah al-Haddad
    di Masjid Baitul Aman, Kuala Lumpur
    .
    Tarikh: 18 Shafar 1430H/14 Februari (Sabtu)
    Masa: Selepas sholat Maghrib – 9.30 malam
    Kitab: an-Nasooih ad-Diiniyah wal Washooyaa al-Imaniyah
    (Nasihat Agama dan Wasiat Iman)
    Oleh : Habib ‘Ali Zainal ‘Abidin al-Hamid
    .
    Tarikh: 19 Shafar 1430H/15 Februari (Ahad)
    Masa: Selepas sholat Maghrib
    Kitab: ad-Da’wah at-Tammah wa Tazkiratul ‘Aammah
    (Dakwah Yang Sempurna dan Peringatan Yang Utama)
    Oleh: Syed Najmuddin al-Khered
    .
    sumber : http://pondokhabib.wordpress.com/

    Kuliah Tafaquh Bulanan bersama:
    .
    1) Syeikhuna Dato’ Hj Saleh Hj Ahmad
    (Timb YDP Pers Ulama’ Malaysia)
    - bicara Kitab Al-Iqna’
    .
    2) Us Hj Zamihan Md Zain
    (Pen Pengarah ILIM / AJK PUM WP)
    - bicara Kitab Jawharatul Tauhid.
    .
    Pada: 14 Feb 2009 (Sabtu)
    Masa: 9.00 pg – 12.30 tghri
    Tempat:
    Dewan Masjid Al-Muhsinin Taman Danau Desa,
    Off Jln Klang Lama, KL.
    .
    Penyertaan: terbuka & Percuma.
    Maklumat lanjut: hubungi 013-6714932

    http://pondokhabib.wordpress.com

  31. pergi mampos same anwar!!!
    org melayu sokong pembangkang bakal di kotak-katik kan cina, dah cina perintah sok lusa baru tau langit tgg ke rendah. PKR & PAS boneka DAP!!

  32. dr zaman mahathir smpai la ke najib x abis2 anwar ni…dlm ceramah asik sebut kalau sy jd perdana menteri kalau sy jadi perdana menteri…dah2 la tu…daripada ko x habis2 berangan baik pergi naik haji ke apa yg patut.

    • atlez dia ade cita2 tinggi dan dah penah jadi timbalan pm.ingat sng ke.nak jadi pm pun ape salahnye.tade hal punye


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 61 other followers

%d bloggers like this: