Posted by: pinkturtle2 | Februari 21, 2011

Anak Gaddafi Pembunuh Rakyat Libya… hampir 300 sudah terbunuh

Saif al-Islam, son of Libyan leader Muammar Gaddafi, gestures as he speaks during an address on state television in Tripoli, in this still image taken from video, February 20, 2011. Saif al-Islam said Sunday the army stood behind his father as a "leader of the battle in Tripoli" and would enforce security at any price. His comments were the first official reaction from the Libyan authorities since the unrest began.

Saif al-Islam, son of Libyan leader Muammar Gaddafi, gestures as he speaks during an address on state television in Tripoli, in this still image taken from video, February 20, 2011. Saif al-Islam said Sunday the army stood behind his father as a “leader of the battle in Tripoli” and would enforce security at any price. His comments were the first official reaction from the Libyan authorities since the unrest began.

Libyan ruler Muammar Gaddafi’s son Seif al-Islam

This video image broadcast on Libyan state television Sunday Feb. 20, 2011 shows longtime Libyan leader Moammar Gadhafi appearing with numerous supporters at various events in Tripoli in the evening Saturday Feb. 19, 2011. Women and children were seen among his supporters, many of whom chanted and held pictures in support of their leader. Libyan forces fired machine-guns at mourners marching in a funeral for anti-government protesters in the eastern city of Benghazi Sunday, a day after commandos and foreign mercenaries loyal to longtime leader Moammar Gadhafi pummeled demonstrators with assault rifles and other heavy weaponry.

This video image broadcast on Libyan state television Sunday Feb. 20, 2011 shows longtime Libyan leader Moammar Gadhafi appearing with numerous supporters at various events in Tripoli in the evening Saturday Feb. 19, 2011.

Demonstrators supporting the people of Libya protest against the Libyan government in Lafayatte Park in front of the White House in Washington, DC, February 19, 2011. Protesters in the North African country continue their demonstrations against longtime leader Moamer Kadhafi. Security forces have killed more than 80 anti-regime protesters in unrest-swept eastern Libya, Human Rights Watch said on Saturday, after Tripoli pledged to crush opposition.

Demonstrators supporting the people of Libya protest against the Libyan government in Lafayatte Park in front of the White House in Washington, DC, February 19, 2011. Protesters in the North African country continue their demonstrations against longtime leader Moamer Kadhafi. Security forces have killed more than 80 anti-regime protesters in unrest-swept eastern Libya, Human Rights Watch said on Saturday, after Tripoli pledged to crush opposition.

Demonstrators supporting the people of Libya protest against the Libyan government in Lafayatte Park in front of the White House in Washington, DC, February 19, 2011. Protesters in the North African country continue their demonstrations against longtime leader Moamer Kadhafi. Security forces have killed more than 80 anti-regime protesters in unrest-swept eastern Libya, Human Rights Watch said on Saturday, after Tripoli pledged to crush opposition.

‘Gaddafi’s son seen killing protesters’

Son of Libya’s Muammar Gaddafi has been seen killing pro-democracy protesters with security forces as the explosion of anger continues to rock the North African country, reports say.

The news come as Habib al-Obaid, a doctor at al-Jalae hospital stated on Sunday that a least 50 people have been killed in the Libyan city of Benghazi since 1300 GMT on Sunday.

Reports have put the number of people killed in the country’s second largest city, Benghazi at more than 200 over the past days.

Pro-democracy protests sparked by the popular revolutions that deposed long-serving rulers of neighboring Egypt and Tunisia have engulfed Libya since last week with thousands of people flocking the streets of the eastern city of Benghazi, and calling for the ouster of the 68-year-old Gaddafi, who has been in office since September 1969.PressTV

……………………………………………………………………………………….

“Hari ini (20.2.2011)telah menjadi tragedi yang nyata … sejak 3 pm (1300 GMT) dan sampai 21:15, kami telah menerima 50 mayat, sebahagian besar adalah kena tembak,” kata Habib al-Obaid, seorang doktor di Hospital al-Jalae, pada hari Ahad.

’50 more people killed in Libya’

People climb flag poles in front of a building purported to be the internal security headquarters in Libya’s second city of Benghazi in this still grab taken from video uploaded February 20, 2011.
At least 50 people have been killed in the Libyan city of Benghazi since 1300 GMT on Sunday, as protests calling for Muammar Gaddafi’s ouster grow more violent, a doctor in the city says.

“Today has been a real tragedy … since 3 p.m. (1300 GMT) and up to 9:15 p.m., we received 50 dead, mostly from bullet wounds,” Habib al-Obaid, a doctor at al-Jalae hospital, said on Sunday.

“There are 200 wounded, 100 of them are in very serious conditions,” he was quoted as saying by Reuters.

The repression became bloodier on Sunday when security forces opened fire on thousands of people who had gathered to mourn for those killed on Saturday clashes in Benghazi.

Libya’s envoy to the Arab League Abdel Moneim al-Honi has submitted his resignation “in protest against the acts of repression and violence against demonstrators” and has joined the “revolution.”

US has also condemned the suppression of pro-democracy protesters and expressed concern about “disturbing reports and images coming out of Libya.”

Reports have put the number of people killed in the country’s second largest city, Benghazi at more than 200 over the past days.

Residents in Benghazi reported that there was no electricity in parts of the city and tanks were stationed outside the city’s main courthouse. Benghazi’s airport is also reported closed.

The rights group Amnesty International has urged the Libyan government to stop its crackdown on peaceful demonstrations.

Latest figures show the death toll from clashes in Libya’s massive popular uprising is nearing 300.

Protesters have been demanding the ouster of the Libyan leader, who has been in power for over 40 years.

………………………………………………………………………………………

Kumpulan hak asasi Amnesty International mendesak kerajaan Libya  menghentikan tindakan keras terhadap rakyat yang keluar ke jalan raya memprotes secara aman. Angka-angka terbaru menunjukkan jumlah yang terkorban dalam konflik di Libya mencecah hampir 300 orang.  

Rakyat libya yang keluar ke jalan raya  menuntut pengunduran pemimpin diktator Libya, yang telah berkuasa lebih dari 40 tahun.

Inilah contoh betapa zalimnya,betapa diktatornya  pemerintahan Gaddafi terhadap rakyatnya yang bangkit menentang kezalimannya..hanya peluru hidup jawapan untuk rakyatnya yang keluar ke jalan raya…

Inilah tanda- tandanya Diktator celaka ini akan tersungkur dalam masa yang terdekat..
…………………………………………….

Berita terbaru dari Libya mengatakan Gaddafi telah berambus dari negaranya beberapa jam yang lalu…

Gaddafi leaves Libya: Report

Libya’s Muammar Gaddafi has left his country for Venezuela or Brazil, as protests calling on him to step down have turned violent, a report says.

Government’s crackdown on people to put down the protests against Gaddafi’s 41-year rule turned out to be counterproductive as demonstrations continued on Sunday.

The repression became bloodier when security forces opened fire on thousands of people gathered to mourn for those killed on Saturday clashes in Benghazi.

EU and US have condemned the suppression of pro-democracy protesters and expressed concern about “disturbing reports and images coming out of Libya.”

The rights group Amnesty International has also urged the Libyan government to stop its crackdown on peaceful demonstrations.

Meanwhile, Libyan envoy to the Arab League Abdel Moneim al-Honi and the country’s Ambassador to China Hussein Sadeq Al Misurati, have resigned to join the protests.

Al-Honi has submitted his resignation “in protest against the acts of repression and violence against demonstrators.”

Al Misurati told Al Jazeera TV that he was not “honored to represent a regime that kills its people.”

An opposition leader has said that all tribes across the country have joined the anti-government protests, reports said.

Latest figures show the death toll from clashes in Libya’s massive popular uprising is nearing 300. PressTV

……………………………………………………………….

Amaran terbaru anak Gaddafi kepada penentang kerajaan ayahdanya

“We will take up arms … we will fight to the last bullet,” he said, warning that tens of thousands of Libyans were flocking to Tripoli to defend Gadhafi and Libya. “We will destroy seditious elements. If everybody is armed, it is civil war, we will kill each other.”

Warning that the country was “at a crossroads,” he said the Libyan people must choose between reform and bloodshed. “I address you for the last time before we obtain arms and [give out weapons] if necessary. Tomorrow we will launch a historic and national initiative … the ratification of a set of laws, including media, civil society and a new penal code.”

Otherwise, “we will obtain weapons … five million Libyans will obtain weapons,” he warned.

Macam- macam dia bagi warning pada rakyat libya… dia ingat kuasanya dibantu dengan tentera dan polis boleh mengatasi kuasa rakyat jelata.. Betapa egonya anak DIKTATOR GADDAFI ini…

baca seterusnya di sini

Saif al-Islam, son of Libyan leader Muammar Gaddafi, speaks during an address on state television in Tripoli, in this still image taken from video, February 20, 2011. Saif al-Islam said Sunday the army stood behind his father as a "leader of the battle in Tripoli" and would enforce security at any price. His comments were the first official reaction from the Libyan authorities since the unrest began.

Reuters Pictures 19 minutes ago

Saif al-Islam, son of Libyan leader Muammar Gaddafi, speaks during an address on state television in Tripoli, in this still image taken from video, February 20, 2011. Saif al-Islam said Sunday the army stood behind his father as a “leader of the battle in Tripoli” and would enforce security at any price. His comments were the first official reaction from the Libyan authorities since the unrest began.

…………………………………………………………………………………………………………….

Kita baca pula Komen dari rakyat Libya seperti yang tersiar dalam Aljazeera beberapa jam yang lalu..

He’s threatening Libya and trying to play up on their fears. I don’t think anyone in Libya who isn’t close to the Gaddafi regime would buy anything he said. And even if there is any truth to what he said, I don’t think it’s any better than what the people of Libya have already been living with for the past 40 years. He promised that the country would spiral into civil war for the next 30 to 40 years, that the country’s infrastructure would be ruined, hospitals and schools would no longer be functioning – but schools are already terrible, hospitals are already in bad condition. aljazeera

2:00 am 21/2/2011 Picture from the streets shows Libyans watching Seif Gaddafi address the nation via @ammr

File 9266

File 9246

1:00am: Saif El Islam Gaddafi, the Libyan leader’s son, is speaking live on Libyan state television. He says he will address the nation without a written speech, in the Libyan dialect. aljazeera

About these ads

Responses

  1. Akan juga terjadi disebuah negeri berlambangkan Keris Telanjang.
    Ketika anak2 muda dinegeri itu merasakan kehidupan makin terhimpit dan mendesak, tiada apa nilainya lagi skroll yang dikilik.
    Ketika terlalu ramai mereka memiliki skroll yang bersifat hasil perburuan sejak dari Tadika. Skroll yang melambangkan kejayaan tiket untuk menjana satu kehidupan yang selesa. untuk meraih kerjaya yang seperti mereka yang terdahulu darinya.
    Kemudian ternyata skroll sudah tidak punya nilai apaapa.

    Ketika itu juga, tibalah masanya skroll akan ditabur dijalanraya sebagai pengesat peluh menuntut sebuah kerajaan yang peduli kepada rakyat dan kepada anak muda, yang ibu bapanya bersalin peluh menyara anak2, demi harapan dan masa depan yang lebih baik dan selesa, kini harapan itu telah padam dan tiada….

    Di kediaman perdana Putrajaya, di Damansara Height dan di Bukit Kenny anak2 menteri dengan Hummer, dengan Ferari dan Lamborgini mereka terbang dari satu party ke satu party bersama gundik putri dan bidadari subuh pagi melewati Mesjid Negara dan Pejabat Jawi, terkekeh kekeh menyelak kain sang puteri. Esok paginya bapak menteri semasa dibilik mandi, mindanya putar2, komisyen mana yang masuk hariini, lembu mana yang mau disembelih “lounch” tengahari, dan nak makan siapa pula petang nanti.

    Jesteru itu beranikah anak muda yang punya skroll berjela jela, mau beraksi dijalanraya, mau menuntut saksama, pulangkan hak rakyat, pulangkan negara kepada rakyat, berhentilah merembat harta negara. Dihadapan jalanraya sudah menunggu anak PM, anak TPM, anak Menteri dan anak KPN yang telah bersedia dengan Lori tangki penyembur kimia dan bersama M 16 dengan peluru hidup yang pernah menembak beberapa remaja…

    Kemungkinan protes jalanraya sekali ini akan meragut lebih banyak nyawa dari nyawa rakyat Libya, kerana kita serupa, kita serupa, kita serupaa. kita serupaaa..

    • salam Kucing Kota.

      nak ikut hang sikit lah.

      akan terjadi di sebuah pulau yang banyak tikus.
      sampaikan satu tempat dinamakan Pulau Tikus.
      maka kucing2 kota pon jadi, tak kehaRuan.
      terpaksa berlindung di sebuah lorong.
      yang dinamakan Lorong Tikus.
      maka jadilah Lorong Tikus@Pulau Tikus@Pulau Pianang.

      maka di Lorong Kucing itu lah.
      nasik terpaksa dikandaq.
      untuk hidangan seorang chief yang great.

      oleh kerana di sini ada great chief.
      yang bersenjatakan pengandaq, nasik kandaq.
      maka di sini, aman lah, dan.
      tidak ada rakyat yang dibunuh.

      sekadaq setakat ni cukuplah, dulu.

      • Oghang menulih hang pun nak menulih…
        Apa yang hang tulih nii.. Mangkuk…..

        Bila pak hang nak pi bawa berubat nii….
        Gila hang dah menjadi jadi….
        Sah!!! termakan taik budak nii…..

    • salam KK………
      salam albab………

      budak tempoyak nie BUKAN dia paham apa yg hang tulih toh………
      pasai tu tak peghenah reti nak ‘reply’ balik……tak TAU mcm mana cara nak ‘response’ balik……….
      mau tau laa sikit cara jwb yg betoi……..kureng-kureng pun bagi laa ada “Basic approach of response surface methodology”………….
      kureng-kureng pun ada ‘connection’ ngan apa yg orang tulih……….

      ini tidak……..
      yg hangpa…kucing ngan albab tulih toh…..memang terkena kepala bana depa…terkena batang hidung depa………
      tu pasai budak umngok nie tak boleh terima……
      memang depa jenih makan kat KL sebelah malam…….pagi depa pi meghuah kat jakarta laa….bangkok laa……hatnyai laa….rata lagi laa………
      pagi depa main golf……..tengah hari dok kat genting……tengok saham naik jatuh……..malam depa merayau….tak main laa kat bukit bintang toh….banyak oghang kenai…..depa ada ‘condo’ sana ‘condo’ sini……silap-silap simpan ‘condom’ lagi……..kah kah kah…
      villa sana villa sini……resort sana resort sini….mcm-mcm ‘projek’ depa dok buat kat sana………….
      budak’tempoyak’ nie pun jenih dok main ‘golf’ jugak…….
      tau aje laa seperti kata kucing dulu tu…….dia ni anak ketua cwngn umngok kat Ipoh tu…….
      tu baru ketua cwngn…….belum ketua bahagian lagi…….
      mana tau susah payah ‘orang bawah’……..
      dari tadika dok main…..sampai tua meghega pun dok kegha main saja……..
      mcm nie kita nak ‘harap’ kat depa?????……..

      perangai puak-puak diktator kat ataih tu…….
      betoi mcm apa yg albab tulih kat bawah tu…..
      cuba hangpa selak kat bawah nie……….

      http://www.sarawakreport.org/2010/02/howtaibhasrobbedsarrawak/

      betoi kan???………

      sudah laa budak tadika……
      aku kasiaaaaaaaaaaaaaaaa laa kat kome…..
      tak dak apa makna pun yg hang dok merepet toh……..
      buat lengoh jari saja……………

      kah kah kah………….

      • Salam nasik kandaq.

        Kita tak lengoh, aih.
        Kita tulih pendek pendek.
        Hang ya lah, tulih panjang panjang.
        Hang sendiri pon, tak paham.
        Kucing Kota, dok menggaru, tak paham.
        great chief, sampai krosot, tak paham.
        lembab al bab lagilah tak paham, dah lembab.

        Wooo dooh.
        Ada basic approach of response………..
        Pulak dah.
        Yang comparative study.
        Sampai sekarang, tak siap.

        Sekadaq anak Gaddafi suka orang seropa suku3sukusakat hang.

  2. bro n sis…..

    ramai sungguh diktator kat middle east ni noooooo……..
    depa buat negara tu mak bapak depa punya…….
    mcm anak qaddafi tu……apa nama dia??……
    dahsyat betoi nama tu…….
    kalu melayu bunyi dia “Pedang Islam”…..
    nasib baik dia tak boh nama ‘kerih Islam’……….kalau tidak lagi celaruuuuuu…….

    habih rakyat depa dah di ‘tempoyak’ kan………
    lepaih nie depa angkut keluaq segala ‘ghanimah’ yg depa sebat selama berpuluh tahun depa berkuasa……..
    tu pasai depa mau jadi negara tu ‘warisan’ punya……
    orang lain tak gheti perintah…….depa saja yg gheti……..
    by hook or by crook…..depa tetap tunggu ….siap ‘warning’ lagi….
    bapak dia dengaq cerita dah melingkup…….dah blah pi brazil ke….atawa argentina……
    dia biaq anak dia bersilat sat ngan rakyat…….
    bukan senang nak ‘lepaih’ kuasa beb………

    beperang laa engkau wahai saiful Islam……..
    kat sini pun ada ‘sinfool’…….’beperang’ jugak toh……lagi dahsyat ‘senjata’ dia……. kah kah kah

    wa intai intai ngan albab………..

    kah kah kah

    • salam nasik kandaq.

      haik, hang baru tau.
      diktator tu ramai dan membiak.
      kerana rakyatnya, seropa hang.
      dan suku3sukusakat hang yang malai membaca.
      lah.

      Sebab ramai malais membaca.
      maka diktator pon seronok lah.
      apa tak seronok nya.

      sekadaq hang dah tau sekarang.

  3. dia ni cita-cita nk jd diktaktor kepala botak pertama di dunia.aku sokong ko diktaktor kepala botak.kat malaysia guna bom asap pun dah kecoh satu dunia.

  4. wa pun serupa tapi tidak sama; wa bukan anak orang kaya
    betapa untungnya jadi anak orang kaya tak perlu kerja susah-susah lagi seperti:

    anak tunku, anak razak, anak hussein onn, anak gafar baba, anak mahadhir, anak abdullah badawi, anak najib, anak rosmah, anak muhyidin yasin, anak taib Mahmud, anak khalil yaakob,anak hisham, anak rais yatim, anak tengku adnan mansor, anak adnan yaakub, anak mohd said, anak tengku razaligh hamzah(…), anak musa aman, anak anifa aman, anak nazri aziz, anak ali rustam, anak shafie apdal, anak liow tiong lai, anak noh omar, anak noh gadut, anak zahid hamidi, anak shabery cheek, anak ismail sabri yaakub, anak mustapha muhamad, anak shahrizat jalil, anak idris jala, anak rafidah aziz, anak lim leong sik, anak samy vellu, anak chua soi lek, anak abu hassan omar, anak megat junid, anak mtaib Tyson, anak isa samad, anak rahim tamby chik, anak aziz shamsuddin, anak jamaluddin jarjis, anak shahidan kassim, anak ahmad sarji, anak mokhtar dugong, anak augustine paul, anak hanif omar, anak rahim nor, anak musa Hassan, anak khalaid jefri, anak anuar musa, anak othman talib, anak dr. restina (…..), anak aseh…..

    betapa malangnya jadi anak orang tak kaya perlu kerja susah-susah seperti:

    anak anwar, anak TGNA, anak TGAHA, anak lim kit siang, anak lim guan eng, anak karpal singh…..

    wa pasang anak kunci pintu je…..

    • hang lembab.

      yang hang kata tak kaya tu.
      yang hang kata perlu kerja susah susah tu.
      sebenaqnya kaya.
      depa dok tipu hang.

      yang tak kaya.
      Kucing Kota, yang dok tunggu tulang2.
      nasik kandaq, yang akan kandaq sampai ke tua dan tesungkuq.
      great chief, yang semuanya pelan pelan.

      sekadaq lembab, albab, sama saja bab bab.

  5. Salam,

    sudah pasti anak-anak bertanggungjawab
    tak kira dengan apa cara sekali pun tidak
    terkecuali anak Gaddafi.

    Jaga kuasa utk kekal harta,
    Jaga harta utk kekal kuasa,

    Jaga kuasa untuk jaga harta,
    kekal kuasa utk kekal harta,

    jaga kuasa utk kekal kuasa,
    kekal harta untuk kekal kuasa,

  6. salam 1Malaysia.

    dulu kita mister mister.
    sekarang kita c c.

    nasib baik gaddafi tak suka nasik kandaq saddam.
    kalau dia suka.
    nanti dia pon, jadi macam saddam.
    dok sembunyi seropa saddam.
    dalam lobang, seropa tikus.
    cuma yang takut kat dia pon.
    Kucing Kota.

    anak gaddafi ni, nanti jadi.
    seropa anak saddam.
    satu hari kena buru.
    kot nak selamat sikit pon.
    kena sembunyi.
    kat Lrg Kucing@Pulau Tikus@Pulau Pinang.
    kerana di sana ada.
    great chief.

    sekadaq kat Malaysia masih selamat.

  7. wa tak sekolah
    sebab tu wa lembab

    wa nak tanya budak tadika

    mana yang lebih ramai tipu antara:

    anak orang kaya tak perlu kerja susah-susah
    dgn
    anak orang tak kaya perlu kerja susah-susah ?

    yang sudah selama 53 tahun bapa-bapa mereka merompak harta rakyat untuk dibahagi2kan kepada anak-anak mereka?….cuba tengok kayanya kaum kerabat daim, kayanya kaum kerabat mahadhir, tak terbandingkan lagi kayanya kaum kerabat muammar taib mahmud…..

    wa doakan budak tadika akan jadi anak orang kaya-kaya yang tak perlu kerja susah-sasah, lupa diri, lupa tuhan, persenda islam, persenda janggut Rasulullah, persenda hukum-hakam Allah, persenda para alim-ulama, persenda tuan guru-tuan guru dan persenda aqidah.

    mudah-mudahan tuhan tidak melupakan dosa-dosa budak tadika sial ni.
    mudah-mudahan budak tadika sial ni akan lebih jahat daripada anak “Muammar, Gaddafi” (yang memberi maksud = lari ke Neraka……)

    wa intai2 budak tadika sial ikut celah pintu….

    • lembab al bab.
      hang dok marah apa.
      jangan marah la.

      depa tu cerdik.
      depa rajin membaca.
      depa dok guna sukusakat hang lah.
      yang malais membaca.
      tu yang depa banyak harta.

      hang dengan suku3sukusakat hang.
      tak cerdik.
      kerana malais membaca.
      kalau baca pon, setakat hara hara kah kah.
      seropa nasik kandag dok gelak lah.
      kalau baca pon, tak paham.
      seperti Kucing Kota, takut kat tikus.
      kalau cerdik sikit pon, great chief.
      tetapi gagap setakat dok menangkala, menangkala.
      hang lagi lah, tak pandai.
      dah mengaku tak sekolah, lembab pulak.
      mana nak ada harta.
      kalau ada harta, hang pon seropa lah.

      jangan hamPAS (plural) tak tau.
      yang dok buat revolusi sekarang ni.
      semua budak budak cerdik.
      yang suka membaca.
      bukang seropa hamPAS.
      malais membaca, tak pandai.

      sekadaq pandai kata kat orang, tau la.

  8. Salam,

    Gamat sunggoh nu.
    Ghasa laghu tak senang dudok
    Rupa2nya ada org. dok tegok
    Kena plan2 mengesot mai
    Walaupon letih dok menebaih
    Nak buat laghu mana lagi
    Dok kerja senang2 dapat gaji
    Pi buat kerja cara susah..
    Kerja cara susah laghu ni
    Dia kena ada art
    Art tu seni la
    Kaih pagi makan pagi
    Tak boleh pakai dah
    Laghu dok menjuloq
    DULU KINI & SELAMANYA
    Kita mau kaih pagi
    Makan bertaun
    Tapi bukan laghu cara saudara ALBAB DOK SEBUT
    HARAP KAT pak dok kaih mai
    Pak dok balun dan menyamun
    Hilang keberkatan hidup
    Boleh lingkup generasi
    Darah pengotoq banyak sangat dok mengaliaq
    Rupa manusia perangai jin kelaku dia
    Jenoh kena pakai ayaq lawan api

    Tongtiang cara art ada seni …TAPI
    Kalau tongtiang laghu mana komen
    Dia bukan seni…dia kelaku
    Kelaku cagha belom baliaq
    Mental tersentot..laghu mana
    Orang lam..dok sebut2
    tak cukop sepuloh

    “”””apa yg. aku dok merepek”””
    jenoh….kena plan2 lah meneraih balik…
    haruuuuuuuuuuuuuuuuu

    • salam great chief.

      tu lah hang.
      ni semua hang punyai pasai.

      hang dok kata, pelan pelan pikiq.
      =lembab.
      hang dok kata, pelan pelan kayuh.
      =lembab jugak.
      bila hang kata pelan pelan.
      maknanya, hang kata lembab lah.

      sekadaq dah ada lembab al bab.

  9. payah sungguh no nak paham komen2 diatas, byk berkias….fenin

  10. wa tak sekolah
    wa tak pa
    wa tak kacau orang
    wa rela lembab
    wa tak curi orang punya
    wa makan wa punya hasil titik peluh
    wa tak makan orang susah punya
    wa susah-susah buat pintu
    wa bukan harap harta makbapak
    wa tak rompak
    wa kerja sungguh-sungguh
    wa faham ilmu sastera
    wa faham ilmu sains
    wa faham ilmu hisab
    wa faham ilmu takwim
    wa faham ilmu tawarikh
    wa faham ilmu alam
    wa faham ilmu agama
    wa tak hilang aqidah
    wa berdikit2 lama2 jadi bukit
    wa faham
    wa bukan anak orang kaya2
    wa bukan anak saddam
    wa bukan anak muammar gadafi
    wa bukan anak si menyeghonok!
    wa bukan anak celaka biol bahalol
    wa bukan macam budak tadika sial
    wa tak pernah ada kawan macam ni
    wa pun tak hingin nak kawan dengan dia
    wa kerja keras
    wa lembab pun wa gagah sendiri
    wa mohon taufik dan hidayah Allah
    wa mohon rezeki dari Allah
    wa mohon keberkatan
    wa bersyukur
    wa ada sikit makan sikit
    wa ada banyak pun makan seadanya
    wa makan berkongsi dengan orang lain
    wa bersama RAKYAT
    wa tidak nak bersama si zalim
    wa bukan anak datuk seri amar
    wa bukan anak datuk seri amar di raja
    wa bukan anak muammar (lari ke Neraka…)

    wa tak nak makan sorang2 macam budak tadika
    wa tak nak berak melata macam budak tadika
    wa lembab pun tak pa bukan dungu macam budak tadika
    wa nak beri pangkat kat budak tadika J.K. (budak tadika jiwa kacau)

    wa intai2 celah pintu betapa cemarnya jiwa budak tadika…..

    • kitsiang kat hang.
      tulih panjang panjang.

      • kasiaaaannnnnnn kat kome….
        tak gheti nak balaih……..

        JK…..jiwa kacau?????
        siannnnnnnnnnnn……

        tu pasai makan tempoyak kuat sangat……….

        kah kah kah……………

  11. KADAFI PENGECUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

  12. Teman..teman..bertafkur dan berdoa kita untuk kemakmuran Islam..ingat negara-negara Islam bergolak kerana Yahudi..Nosrani..Majusi..laknatuLLah. Merekalah yang menjadi Batu Api dan musuh didalam lipatan…mereka tidak akan berdiam jika negara-negara Islam aman dan damai..selagi negara2 Islam tidak Kucar kacir selagi itulah mereka akan berusaha kerana mereka telah bersumpah akan menghancurkan Islam..semenjak dari zaman nabi-nabi sebelum Nabi Mohammad s.a.w lagi.

    Tentu ada sebabnya kenapa sekarang ini telah menjadi satu trend negara-negara Islam bertelagah sesama sendiri menjadikan perang saudara dan menjadi perlarian..di negara sendiri…

    Siapakah Syaitan yang berselindung itu..?
    Siapakah yang akan mentetawakan ISLAM?
    Siapakah yang akan meraih telaga2 minyak negara-negara Islam?
    Siapakah yang akan meraih keuntungan dari peperangan saudara itu?
    Siapakah yang akan membekalkan senjata untuk umat Islam berbunuhan sesama sendiri?
    Siapakah…?
    Siapakah…?
    Siapakah…?

    Fikir..Fikir…Fikirkanlah….Mereka tidak akan dapat menawan dan menumbangkan Islam sekiranya perpaduan Islam kukuh. Dan mereka tidak akan dapat menawan negara-negara Islam dengan perperangan…jadi cara yang terbaik dan berkesan dengan meracun fikiran orang-orang Islam dan menjadi penghasut…!! Walaupun mereka perlu merancang n bekerja keras bertahun-tahun lamanya…Akhirnya sedikit demi sedikit orang-orang Islam akan terpengaruh juga dengan hasutan dan dengan mendalangi kegiat2 refomasi..malah mereka juga yang membekalkan senjata untuk orang Islam berbunuhan sesama sendiri…Astaqfirullah!!!

  13. Salam semua,

    Tak de komen ke Libya dah kena dengan anak cucu tentera salib sekarang nih…

    Sejarah berulang kembali, bila mana pemerintah kelam kabut – mengundang penjajah- macam yang terjadi kat Negeri2 Melayu dulu. Namun jauh di sudut hati- terima kasih anak cucu tentera salib- dulu pun tokwan depa pernah tolong tokwan2 kita lawan tentera Monggol & celikkan mata orang Islam yang dok dibawah pemerintah korup gabenor2 Turki dan Syiah Fatimiyah Mesir…

    Tunggu komen cerdik pandai Islam pulak….


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 61 other followers

%d bloggers like this: