Posted by: pinkturtle2 | Julai 30, 2008

Peguam Saiful Enggan Jawab Soalan Wartawan

Peguam Saiful Enggan Jawab Soalan Wartawan

KUALA LUMPUR, 30 JULAI (SK)- Peguam Kepada Saiful Bukhari, Zamri Idrus gagal menjawab hampir kesemua soalan yang dikemukan oleh wartawan yang hadir dalam sidang media yang diadakah beliau di sebuah hotel lima bintang di sini.

Kebanyakan jawapan yang diberikan hanyalah, “I dont want to answer that question, let police do their investigations” (saya tidak mahu menjawab biar polis jalankan siasatan).

Peguam berkenaan juga berkata Saiful berada dalam keadaan selamat dalam perlindungan polis, namun beliau enggan memberi sebarang jawapan samada Saiful diugut atau diancam oleh pihak-pihak tertentu, apabila ditanya mengenai keselamatan Saiful.

Wartawan yang hadir ke sidang media berkenaan kelihatan hampa dan kecewa dengan sidang akhbar yang dibuat kali kedua ini.

Sebelum ini, Peguam berkenaan telah mengadakan sidang akhbar yang pertama di Hotel Seri Pacific yang bersebelahan dengan Ibu Pejabat Umno.

Sidang akhbar berkenaan telah dihadiri oleh bapa saudara Saiful yang hanya mahu dikenali sebagai Uncle Pet dan dalam sidang akhbar hari ini pula, kelibat Uncle Pet tidak pula kelihatan.

http://www.suarakeadilan.com


Responses

  1. pelik sesorang dituduh ‘tibai’ lembu
    tetiba ‘lembu’ tersebut dikurung
    adakah prosedur ni
    dalam lain-lain
    negara yang bertamaddun?

  2. Pelik2, Saiful tuduh Anwar = Anwar kena dakwa!!!, Raja Petra tuduh Najib = Raja Petra kena dakwa!!! mcm drama pulak …..Yang pasti BN hampir hancur disebabkan kebodohan sendiri….Cipta kes , rasuah dan fitnah adalah perkara biasa bagi BN….APA NAK JADI MALAYSIA ni!!!

  3. musang yg kena hentam ( ????? ) tu tak juga muncul2..serigala yg asyik mengeluarkan bunyi…
    mana perginya si musang ?….

  4. PAS mengumpan, DAP menggempur, PKR mengatur, UMNO terperangkap & jatuh tersungkur!! Hahahaha…

  5. itu peguam ah! third clas punya lulusan sama je ngan piem pak bodolah lah! hahahaah! let the police do the investigations. apalah bangang punya peguam poorah..nie mana punya lulusan nie..UM lagi ke ahahahah!

    haprak punya lulusan lah!

  6. Orang tua-tua kata,Kalau tersekat-sekat tu menipu lah namanya

    Yang original,dia akan lancar seperti yang ori…. pikir2kan lah

  7. Hush……. peguam dah jadi bisu pulak…….jangan terus jadi bisu lepas kes ini sudah…..

  8. Thanks for your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you could be a
    great author. I will be sure to bookmark your blog and
    may come back later on. I want to encourage you to continue your great job, have a nice afternoon!

  9. There’s definately a lot to find out about this topic.
    I like all of the points you have made.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: