Posted by: pinkturtle2 | Julai 31, 2008

Puswari Pun Dah Kena Liwat

mungkin Saiful hadapi masalah sembelit yg kronik

Marilah kita bersama sama berfikir sejenak. Pada hari Isnin laporan pemeriksaan Pusrawi mengatakan tiada kesan liwat.
(mungkin Saiful hadapi masalah sembelit yg kronik)

Pada hari Selasa kenyataan dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan bahawa Pusrawi boleh diambil tindakan akibat kebocoran maklumat pesakit.
(Tahukah anda inilah adalah satu kenyataan yg tersirat, bermakna satu ugutan untuk orang atasan Pusrawi)

Pada hari Rabu, Pusrawi mengatakan Doktor yg memeriksa Saiful hanyalah pegawai perubatan biasa. Tiada pemeriksaan liwat dijalankan.
(Persoalannya, mengapa Pusrawi mengambil masa dua hari untuk menerangkan perkara diatas, mungkinkah terlalu ramai doktor yg mempunyai nama yg sama atau beribu doktor bertugas di Pusrawi, mengapa tidak pada hari Selasa, atau mungkinkah Pusrawi diberi masa (dua hari) untuk mencari alasan atau dikenakan tindakan undang-undang). Mengapa perlu masa dua hari utk menerangkan kpd rakyat Malaysia bahawa Dr Mohamad hanyalah pegawai perubatan biasa?

Dua orang doktor memeriksa Saiful, doktor pertama adalah wanita, beliau merujukkan kes ini kepada Dr. Mohamad, mengapakah seorang doktor pakar merujuk kpd pegawai perubatan biasa, mengapa tidak beliau memberi cadangan rujuk terus hospital kerajaan?
Apakah doktor wanita tersebut tidak mengetahui bidang tugas Dr. Mohamad yg bekerja ditempat sama?

Persoalan seterusnya, apakah anda boleh mempercayai Pusrawi mulai sekarang kerana seorang doktor pakar merujuk kes ini kpd pegawai perubatan biasa? Apakah ini tidak menyalahi etika perdoktoran. Contoh yg senang, apakah doktor mata akan merujuk kepada pakar sakit puan?

Pusrawi juga mengatakan tiada pemeriksaan liwat dilakukan.
Persoalannya kenapa didalam report dinyatakan tiada pendarahan di lubang jubur SiFool.

Jika anda tidak arif didalam sesuatu perkara, jika ada yg bertanya, sudah tentu anda akan merujuknya kepada orang yg lebih arif, common sense. Tak perlu jadi doktor utk mengetahui perkara begini. Satu contoh lagi, jika anda memerlukan alat ganti kereta dan tiada ditempat yg anda biasa beli, mereka akan merujuk anda kepada tempat alat ganti yang lain yg sama atau lebih besar. Pernahkah anda dengar mereka menyuruh anda ke kedai menjual kain?

Tahukah anda, berapa ramai pemimpin UMNO akan hilang pekerjaan sekiranya Pakatan Rakyat memerintah. Walau apa cara sekalipun, saya berpendapat mereka akan mencipta bukti palsu.

Fikir-fikirkan lah untuk kebaikan seluruh rakyat Malaysia. Jika benar mereka terlibat didalam mecipta bukti palsu, saya doakan mereka semua mati didalam keadaan yg sangat hina dan dahsyat. Allah jua yang maha mengetahui.

Kiriman: ISA latifmat@yahoo.com


Responses

  1. tak apa, ianya akan menjadi perdebatan hangat di mahkamah dan parlimen nanti..

    -almansur-

  2. Satu lagi pembohongan Pusrawi

    Sila baca petikan SINAR Harian. Petikan adalah seperti berikut :

    Saiful dakwa sakit perut, sukar buang air besar

    KUALA LUMPUR – Berdasarkan laporan perubatan asal, bekas pembantu Penasihat Parti Keadilan Rakyat, Mohd Saiful Bukhari Azlan mendakwa beliau sakit perut dan sakit dubur ketika datang mendapatkan rawatan di Hospital Pusrawi, kata Pengarah Perubatan Hospital itu, Dr Kamaruddin Ahmad.

    Katanya, Mohd Saiful juga memberitahu Pegawai Perubatan Hospital yang merawat beliau ketika itu iaitu Dr Muhammad Osman Abdul Hamid bahawa beliau juga sukar membuang air besar.

    “Mungkin selepas itu pesakit (Mohd Saiful) memberitahu Dr Muhammad Osman bahawa dia telah diliwat dan kemudiannya dinasihatkan untuk menjalani pemeriksaan lanjut di hospital kerajaan,” katanya kepada pemberita pada sidang media khas yang diadakan di hospital itu, semalam.

    Sekira pemeriksaan hanya kesukaran membuang air besar (sembelitlah tu) kenapa report kata tiada kesan liwat, sepatutnya report doktor kata tiada kesan sembelit. Kalau doktor kata tiada kesan sembelit, perlukah kita buat laporan polis.

    Sdahlah Pusrawi, tukar saja nama jadi Pusrati – Pusat Rawatan Tipu, ingat semua orang bodoh macam kamu ke?

  3. hahahaha! PUSRAWI elok tukar jadi PUSRASYAITAN! PUSAT RAWATAN UNTUK SYAITAN! hahahaha!

    Dr. Kamarudin…dalam report tu cite ape-? Ko cakap cite ape? KO nie Dr. Kamarudin, cite biol ke cite kobau?

    Kasihan…mengalir air atas bawah ke Dr.? Tahniah telah menjadikan PUSRAWI jadi PUSASYAITAN dah!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: