Posted by: pinkturtle2 | November 7, 2008

Obama Lantik Seorang Yahudi Sebagai Ketua Staf di White House

USA-ELECTION/EMANUEL

Democratic presidential nominee Senator Barack Obama (D-IL) (R) speaks with Representative Rahm Emanuel (D-IL) during a Chicago 2016 Olympics rally in Chicago in this June 6, 2008 file photo. Emanuel, a member of the Democratic leadership in the House of Representatives, has been offered the job to head President-elect Barack Obama's staff, party sources said. The sources said that the job was offered to Emanuel on November 5, 2008, just hours after Obama was elected, and Emanuel was expected to quickly accept the post of White House chief of staff.

Democratic presidential nominee Senator Barack Obama (D-IL) (R) speaks with Representative Rahm Emanuel (D-IL) during a Chicago 2016 Olympics rally in Chicago in this June 6, 2008 file photo. Emanuel, a member of the Democratic leadership in the House of Representatives, has been offered the job to head President-elect Barack Obama's staff, party sources said. The sources said that the job was offered to Emanuel on November 5, 2008, just hours after Obama was elected, and Emanuel was expected to quickly accept the post of White House chief of staff.Reuters Pictures

Rep. Rahm Emanuel, D-Ill., stops to talk to with reporters after leaving his local congressional office for the night, Thursday, Nov. 6, 2008 in Chicago.

Rep. Rahm Emanuel, D-Ill., stops to talk to with reporters after leaving his local congressional office for the night, Thursday, Nov. 6, 2008 in Chicago.U.S. President-elect Barack Obama said on Thursday that Rep. Rahm Emanuel, a former official in the Clinton administration, had accepted his offer to become White House chief of staff.Reuters Pictures

Anak migran Israel terima tawaran Obama jadi Ketua Staf White House

WASHINGTON: Anggota Dewan Perundangan Demokrat dari Illinois, Rahm Emanuel, migran dari Israel yang merupakan seorang Yahudi Amerika telah menerima tawaran Barack Obama yang baru dipilih sebagai Presiden Amerika Syarikat untuk berkhidmat sebagai Ketua Staf di White House.

Menurut Fox News, Emanuel, 49, yang lahir di Chicago merupakan anak kepada Benjamin, seorang doktor yang dilahirkan di Israel manakala ibunya, Martha pula merupakan warga Yahudi Amerika dan kini bertugas di organisasi hak sivil di Chicago.

George Stephanopoulos menerusi ABC News memetik Obama berkata, beliau menyukai Emanuel kerana “dia tahu polisi, tahu politik dan tahu Capitol Hill White House”.

Dalam pada itu, Emanuel melahirkan rasa terharu dengan tawaran yang diberikan itu.

“Saya tahu sesuatu tentang White House dan saya rasakan, itu adalah salah satu faktor mengapa Obama ingin saya berkhidmat dengannya,” katanya.

Barack Obama mencipta sejarah bergaya dengan memenangi pemilihan Presiden Amerika Syarikat (AS).

AS pernah memiliki senator dan gabenor masyarakat kulit hitam tetapi ini kali pertama seorang menjadi presiden.

http://www1.mstar.com.my

Fakta Ringkas

Yahudi sebenarnya yang berada di belakang pentadbiran AS.Politik dan Polisi Pentadbiran AS telah dan akan ditentukan oleh Yahudi. Pendek kata yahudi lah yang menentukan segala-galanya.Sama ada Bush atau Obama, mereka adalah boneka semata-mata, yang berkuasa menentukan hala tuju pentadbiran AS adalah Yahudi-Yahudi yang berada di dalam White House…



Responses

  1. Apa kurangnya malaysia bang?…..AaaaW!

  2. MALU LAGI KITA:

    Sekurang2nya mereka boleh bersatu, percaya mempercayai, saling menghormati, saling perlu memerlukan di antara satu sama lain atas nama STATE NATION dan semangat cintakan tanah air mereka tak usahlah nak diceritakan lagi di sini.

    Di negara kita pun ada NATION iaitu United Malay Nation Organisation yang sudah bertukar bertukar kepada UNITED MONEY NATION ORGANISATION (UMNO juga bunyinya).

  3. sama lah yang ada kat msia nie..

  4. Obama sudah tentu ditaja oleh Yahudi Sdn Bhd.

    Najibtuya yang bakal naik jadi PM, ditaja oleh Scorpene, Shukoi & Eurocopter Sdn Bhd.
    Money no problem. Boleh hantar duit pakai heli masa pemilihan bahagian. Hee he..

  5. salam.

    dulu lambang gajah, skrg lambang Keldai..Faham-fajam jer watak keldai..kena tarik laa…kena main ajer…

  6. Tak kisahlah dia nak lantik siapa. Kita memang tahu, US ni barang siapa pun yang jadi NO 1 sudah tentu ditaja oleh orang Yahudi. Apa nak hairan dan peliknya? Siapa pun presiden USA tetap ada satu dasar yang mutlak. Tekanlah orang-orang Islam di mana sahaja. Bunuhlah kalau ada peluang. Jangan bagi peluang Islam naik. Jangan beri kuasa nuklear pada mereka kerana mereka pengganas. Itu perlu kita sedar, Jangan harap Obama ni berubah dasar. Jangan harap pada manusia. Nabi Yusof keciwa di penjara bertahun-tahun lamanya kerana berharap pada pertolongan manusia. Tuhan aje tempat mengadu.

  7. Yahudi nie istilah yg sedikit kacau. yahudi nie boleh merujuk kpd sebuah agama atau etnik. Jika dilihat berdasarkan agama, istilah nie merujuk kpd penganut agama yahudi, tak kira mereka keturunan yahudi atau sebaliknya.

    jika berdasarkan etnik, yahudi merujuk kpd keturunan nabi yakub atau bani israel. etnik yahudi juga termasuk mereka yg tak berpegang kpd agama yahudi tetapi beridentiti yahudi secara tradisi.

    yahudi amerika nie terbahagi kpd 3 kelompok iaitu sefardim, mizrahim & ashkenazim. sefardim berasal drp sepanyol & portugal. mizrahim berasal dari timur tengah & kawasan berdekatan. ashkenazim pula berasal dari jerman & eropah timur. kelompok yg last nie biasanya punya iq yg tinggi.

    pada akhir abad ke-20, yahudi amerika drp reformasi dan rekonstruksi telah membenarkan orang yang tidak memenuhi kriteria tersebut untuk menyebut diri mereka sebagai Yahudi. Mereka tidak lagi mewajibkan orang memeluk agama tersebut demi memenuhi adat istiadat pemelukan tradisional, dan mereka menganggap seseorang sebagai Yahudi jika ibu mereka bukan Yahudi, asalkan berayah Yahudi

  8. kpd yg belum tahu & mau tahu:

    yahudi nie istilah yg sedikit kacau. yahudi nie boleh merujuk kpd suatu agama atau etnik. Jika dilihat drp sudut agama, istilah nie merujuk kpd penganut agama yahudi, tak kira mereka keturunan yahudi atau bukan.

    jika berdasarkan etnik, yahudi merujuk kpd keturunan nabi yakub atau bani israel. etnik yahudi juga termasuk mereka yg tak berpegang kpd agama yahudi tetapi beridentiti yahudi secara tradisi.

    manakala halakha atau hukum2 agama yahudi memberikan definisi yahudi kpd org yg: beribu yahudi; atau org yg memeluk agama yahudi mengikut hukum2 yahudi. definisi ini diwajibkan oleh talmud, kononnya sumber hukum tak bertulis yg menerangkan kitab taurah.

    yahudi amerika lak berasal drp 3 kelompok yg berlainan: iaitu sefardim, mizrahim & ashkenazim. sefardim berasal drp sepanyol & portugal. mizrahim berasal dari timur tengah & kawasan berdekatan dgnnya. ashkenazim pula berasal dari jerman & eropah timur. kelompok yg last nie biasanya punya iq yg tinggi.

    yahudi di amerika kini terpecah kpd 2 kumpulan. yahudi ortodoks ialah kumpulan yg masih mengamalkan ajaran taurah nabi musa dgn ketat & enggan menerima perubahan dunia.

    manakala yahudi reformasi & rekonstruksi ialah kumpulan yg liberal pegangan agamanya (muncul hujung abad ke-20). kumupulan nie telah membenarkan org yg tak memenuhi kriteria di atas utk mengaku diri mereka sbg yahudi. kumpulan nie tak lagi mewajibkan org memeluk agama yahudi. bagi mereka, seseorang itu adalah yahudi jika ayahnya yahudi, walaupun ibunya bukan yahudi.

    zionisme lak adalah sebuah gerakan kaum yahudi international. di antara matlamatnya ialah utk menubuhkan negara israel & melindungi negara berkenaan. perhimpunan agung bangsa2 bersatu pada 10.12.1975 telah meluluskan resolusi 3379 yg menyamakan zionisme dgn diskriminasi rasial. tetapi anehnya, pada 16.12.1991 resolusi berkenaan telah ditarik balik.

    semoga Allah membantu & memberi petunjuk kpd kita bagaimana nak menghadapi ancaman musuh2 kita …

  9. penduduk yahudi di hanyalah 1.3% drp 300 ribu juta penduduk amerika syarikat. walaupun org yahudi tidak ramai, tapi mereka mempunyai kedudukan yg unik di negara itu. boleh dikatakan mereka terlibat dlm bidang2 penting spt pendidikan, perdagangan, industri, kewangan, politik hingga kebidang hiburan.

    pendek kata, kalau kita nak menghadapi ancaman yahudi nie, tak cukup dgn main sentimen, caci maki & sumpah seranah. satu2nya cara menghadapi ancaman mereka ialah dgn menggunakan ilmu & memohon pertolongan serta petunjuk drp Tuhan. yg paling penting kita ialah mengenali mereka, faham tindak tanduk mereka & tidak akan terpengaruh dgn mereka.

    pada hari ini, kita bukan lagi berhadapan dgn yahudi yg berbeza itikad & kepercayaan agama dgn kita. tapi kita berhadapan dgn gerakan sulit yahudi sedunia atau zionisme yg didalangi oleh kaum yahudi liberal. mereka ini merupakan manusia yg menurutkan hawa nafsu & sanggup mengenepikan pegangan & ajaran agama sendiri, semata2 utk menguasai dunia. mereka bukan saja mengancam umat islam, bahkan semua bangsa di dunia ini.

  10. macam mana melayu nak lawan yahudi? selagi melayu merokok, yg dihisap ialah rokok keluaran syarikat yahudi. minat filem hollywood? itu juga produk yahudi. mengakses internet? yahoo juga milik yahudi. ringkas kata kita dikelilingi oleh serba serbi yahudi. bahkan sudah ada melayu yg terpengaruh dgn islam liberal. apakah bezanya islam liberal dgn yahudi liberal? bukankah sama2 menurutkan hawa nafsu?

    nak lawan pengaruh yahudi tak cukup setakat mempertahankan ketuanan melayu. atau setakat meniupkan sentimen anti yahudi. atau setakat menuduh si-polan2 agen yahudi. yg penting kekuatan dalaman. dlm hati mesti ada iman & taqwa kpd Allah SWT. kalau sumber rezki tak halal, sokong islam liberal, main politik wang dlm pemilihan parti, menipu dlm pilihan raya, menipu rakyat jelata, bolehkah melayu mengahadapi ancaman yahudi?

  11. apalah yg nak diharapakan dgn amerika. tak kira siapa naik, kafir gak… islam musuh kepada kafir. so jgn harap apa2lah. kulit putih ke kulit hitam ke, sama aja

  12. Untuk apa kit repot mikirin orang?

    Itulah bodohnya kita, emang kalau Yahudi yang jadi Pemimpin kenapa?

    Malu-maluin saja kita ini, keliatan banget kekurangan kita selama ini “DAMAI” gak pernah ter jalin.

    Menjadi seorang Muslimah coba jadi Muslim yang damai.

    Fanatik banget kita ini.

    Kalau kita keberatan, coba usir orang2 Yahudi dari Indonesia kalau Bisa. Pasti kita ini ga bisa mengusir mereka YAKIN.
    Padahal dibawah Tulisan KOMUNITI ada tulisan Waktu Solat.
    Jelas Malu-maluin


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: