Posted by: pinkturtle2 | November 30, 2008

Rakyat Malaysia Ditemui Mati Di Hotel Taj

Mayat yang terbakar dan semakin mereput itu ditemui dalam bilik bernombor 637 di tingkat enam hotel dan beliau dipercayai mati akibat sesak nafas

Mayat yang terbakar dan semakin mereput itu ditemui dalam bilik bernombor 637 di tingkat enam hotel dan beliau dipercayai mati akibat sesak nafas

Wanita Malaysia ditemui mati dalam serangan pengganas di Mumbai

MUMBAI: Hema Kassipillay, rakyat Malaysia yang dilaporkan hilang sejak serangan pengganas di bandar raya itu pada Rabu lepas, ditemui mati.

Mayat Hema, 51, yang menginap di Hotel Taj Mahal di sini, yang menjadi tempat serangan pengganas itu, ditemui oleh pasukan perubatan di dalam biliknya pada pukul 6 petang semalam waktu India.

Mayat yang terbakar dan semakin mereput itu ditemui dalam bilik bernombor 637 di tingkat enam hotel dan beliau dipercayai mati akibat sesak nafas.

Bedah siasat yang dijalankan di Hospital Sir Jamshedji Jeejibhai mendapati tidak ada sebarang kesan tembakan ditemui pada mayatnya.

Menurut seorang rakan keluarganya yang enggan mendedahkan identiti, mayat Hema, yang berasal dari Bangsar, dikenal pasti oleh suaminya K.Sivakumaran menerusi barang-barang kemas yang dipakainya.

Mayat itu dibawa keluar dari tempat kejadian selepas komando India menyerbu kumpulan pengganas itu awal pagi ini.

Mayat Hema yang kini berada di rumah mayat hospital itu akan dijangka akan dibawa pulang ke Kuala Lumpur Isnin ini.

Tingkat enam bangunan itu dibakar oleh kumpulan pengganas tersebut semasa mereka menawan hotel itu pada hari Rabu lepas.

Hema yang bekerja untuk sebuah syarikat yang berpengkalan di Kuala Lumpur menginap di Hotel Taj Mahal Palace semasa tiba di Mumbai untuk lawatan rasmi.

Hotel itu ditawan oleh pengganas pada malam Rabu lepas, sehari selepas beliau tiba di Mumbai, dan beliau dijadual kembali ke Bangsar pada 5 Disember.

Menurut Sivakumaran dalam temu ramah terdahulu dengan Bernama, sejak serangan itu beliau tidak dapat mengesan Hema, dan kali terakhir rakan sekerja Hema menghubunginya isterinya itu ialah pada pukul 1 pagi 27 November lalu.

http://www1.mstar.com.my


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: