Posted by: pinkturtle2 | Januari 21, 2009

Sebenarnya Israel Telah Kalah Berperang Dengan Hamas

Kami berjaya membunuh 80 tentera dan telah melancarkan 980 roket dan menawan beberapa orang tentera.

Article Al-Qassam: Kami berjaya membunuh 80 tentera dan telah melancarkan 980 roket dan menawan beberapa orang tentera.

Al-Qassam: Kami berjaya membunuh 80 tentera dan telah melancarkan 980 roket dan menawan beberapa orang tentera

Selasa, 20/01/2009 – Briged Al-Qassam(sayap kanan ketenteraan HAMAS) telah membuat kenyataan bahawa mereka dapat bertahan di dalam peperangan yang berlanjutan selama 22 hari dan menentang Zionis habis-habisan, ditambah kejayaan membunuh 80 tentera Zionis.

Abu Ubaidah, jurucakap Briged itu dalam kenyataan akhbarnya semalam Gaza(19/1/2009) ” Sepanjang peperangan ini operasi-operasi yang kami jalankan berjaya membunuh 49 tentera Zionis dengan dan mencederakan beratus-ratus lagi, itu adalah jumlah yang tidak termasuk serangan dari mortar dan sniper yang dijalankan oleh Al-Qassam. Jumlah kejayaan dari operasi-operasi itu telah menumbangkan tidak kurang dari 80 orang tentera di medan perang..” beliau juga di dalam kenyataannya semalam mencabar Zionis untuk menyatakan kerugian yang dialami mereka.

http://palestinkini.info


Responses

  1. Walaupun Israel telah menyerang Gaza selama 22 hari tapi Hamas masih tetap bertahan. Sebaliknya Mesir, Jordan & Syria telah dikalahkan oleh Israel pd thn 1967 hanya dlm masa 6 hari!

    Inilah bukti betapa pemerintahan yg bebas drp rasuah & salah guna kuasa itu teguh. Sebaliknya kerajaan yg diselubungi oleh rasuah & salah guna kuasa walaupun nampak gagah tetapi rapuh!

    Sebab itulah juga Hamas dicemburui oleh kerajaan2 Arab. Kewujudan Hamas bagi kerajaan2 Arab bagaikan duri dlm daging. Apatah lagi Hamas berjuang atas platform Islam. Sedangkan kerajaan2 Arab itu sekular.

  2. Teman setuju benor dengan komen gegala tu. Yahudi cuma dapat memusnahkan bangunan dan orang awam Palestine yang tak berdosa. Hakikatnya memang yahudi kalah dan takut ramai lagi mati katak ditangan pejuang Hamas yang telah nampak syurga di hadapan mereka. Jahannam Yahudi! Boikot barangan Yahudi dan Amerika Syarikat. USA diambang bangkrap. Jahannam keturunan Bush dan bapak dia yang kerjanya meranapkan negara Islam. Jahannam juga kepada pemimpin negara2 Arab yang bersengkongkol dengan yahudi menyerang Gaza. Hancurlah kau Mubarak, pengkhianat agama dan bangsa!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: