Posted by: pinkturtle2 | Februari 2, 2009

UMNO Akan Pupus Selepas Ini… Najib Merana

,Najib bakal menghitung hari karier politiknya akan berakhir.Kau kena perangkaplah Najib.Pak Lah dan Khairi sengaja beri tanggungjawab baru kepada kau sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Perak.

,Najib bakal menghitung hari karier politiknya akan berakhir.Kau kena perangkaplah Najib.Pak Lah dan Khairi sengaja beri tanggungjawab baru kepada kau sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Perak.Kalau BN kalah dua-dua kerusi DUN ini,alamatnya Najib kena letak jawatan sebagai TPM,Menteri Kewangan dan Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Perak.

Mesyuarat tergempar di Putrajaya

Kali ini Najib terperangkap dan berada di laluan sukar untuk mengejar impiannya menjadi PM setelah kedua exco PKR Perak meletakkan jawatannya.

Ini bermakna kerusi Dun Changkat Jering dan Dun Behrang diisytiharkan kosong dan pilihanraya kecil akan diadakan dalam tempoh 60 hari.

Apakah SPR akan mengadakan pilihanraya kecil untuk kedua-dua kerusi DUN ini serentak?sama-samalah kita tunggu dan lihat.

Mood rakyat ketika ini memihak Pakatan Rakyat dan peluang BN untuk menang boleh dikatakan agak tipis.

Jika congakan ini diambilkira,Najib bakal menghitung hari karier politiknya akan berakhir.Kau kena perangkaplah Najib.Pak Lah dan Khairi sengaja beri tanggungjawab baru kepada kau sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Perak.

Kalau BN kalah dua-dua kerusi DUN ini,alamatnya Najib kena letak jawatan sebagai TPM,Menteri Kewangan dan Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Perak.

Tok nak tengok macamana gandingan Najib dan Zahid berdepan dengan situasi ini.Kedua-duanya dulu bekas orang kanan Anwar tapi bila dah senang bos korang sendiri kau kenakan.Pengakuan bersumpah oleh saiful bukhari yang mengatakan dia diliwat dah sah rancangan licik korang.

Langit tak selalunya cerah dan korang akan berdepan dengan hukuman rakyat sebelum berdepan dengan hukuman Tuhan.

Najib telah memanggil mesyuarat tergempar semua ahli dewan undangan Perak pagi ini di rumah nya di Putrajaya mengenai situasi politikdi Perak. Didapati tiga orang Adun Perak tidak hadir.

Mereka yang gagal hadir di Putrajaya ialah Datuk Ahmad Pakeh Adam (Lintang), Datuk Hamdi Abu Bakar (Pengkalan Baharu) dan Hamidah Osman (Sungai Rapat).

Ketiga-tiga trio ini diberitakan akan melompat ke Pakatan Rakyat.Satu lagi tamparan hebat buat gandingan Najib-Zahid.

Eloklah korang mintak nasihat kat PM pencen tu,Tun Mahathir.Selama ini dialah penasihat korang.

UMNO tentu sudah pening sekarang.Pemilihan UMNO Mac ini dimeriahkan dengan pilihanraya kecil DUN Behrang dan changkat Jering.

Nak kempen untuk jawatan parti atau untuk Pilihanraya Kecil kedua-dua DUN ini.Tak kempen untuk diri sendiri nanti kalah pulak dan peluang nak jadi calon BN untuk PRU13 tipis.Dilema ni.Biar BN kalah asalkan aku menang,demikianlah pendirian kebanyakan pemimpin UMNO yang akan bertanding dalam pemilihan UMNO Mac depan.

Pilihanraya kecil di Behrang dan Changkat Jering akan menjadi mimpi ngeri buat Najib dan Zahid.Khairi menunggu giliran menghukum korang kerana mensabotaj orang-orangnya Wan Farid dan Norza Zakaria.

Tok juga nak cadangkan kepada Pakatan Rakyat Perak agar tidak berebut dan bergaduh ketika menamakan calon untuk kedua-dua kerusi DUN tersebut.Berbincanglah dan berlapang dadalah terhadap calon yang diputuskan pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat.

Kerajaan Pakatan Rakyat perlu berhati-hati mulai sekarang dan mengawal ketat kesemua ADUN mereka agar tidak diculik Najib sehingga berakhirnya Pilihanraya Kecil Behrang dan Changkat Jering.

Kepada pengundi-pengundi dikedua-dua DUN tersebut,segala pemberian kerajaan BN korang ambiklah.Anggaplah durian runtuh tapi time mengundi nanti korang undilah Pakatan Rakyat.

Kedua-dua exco PKR itu telah hilang kelayakan untuk bertanding selama 5 tahun.UMNO dan BN pecah kepala untuk memikirkan calonnya.Adegan baling kerusi,pulau memulau,bergaduh dan sabotaj akan menjadikan UMNO,parti yang luput tarikh semakin menghampiri zaman kepupusannya.Katakan tidak kepada UMNO dan BN

http://notoumno.blogspot.com


Responses

 1. Di Perak

  Pada Najib: peluru makan tuan. Pada PakLah dan KJ: jerat makan tuan.

  UMNO saja yang sibuk. Terkial2. Dah jadi cacing kepanasan. Komponen/Pakatan mereka semuanya berdiam diri dan ada yang sedang bertepuk tangan. Mcmlah negara ni umno sj yang punya. Mereka dah tidak boleh duduk semeja lagi.

  Namun, umno boleh buat apa saja asalkan ada DUUUUUUUUUWEEEEEET!. Syabas MB dan semua exco Perak yang setia. Teruskan perjuangan anda. Rakyat tetap bersama kalian. Bungkus segala KEJAHATAN ITU. Buang segala KEJAHATAN ke Sungai Perak. KUBURKAN mereka SEGERA.

  Naspazi, anakdagang, mahaguru, abgbro silakan!!

 2. SEBELUM PUPUS, MEMBER-MEMBER SETIA TU, KARANGKAN SEBUAH TALQIN TERINDAH CIPTAAN PENGUNJUNG SETIA PINK TURTLE…SILAKAN.

 3. DI SINI BANYAK MELAYU YANG MUNAFIK.DULU MEREKA DIDIDIK OLEH SEKOLAH MELAYU,BILA – BESAR DAH BERJAWATAN MELAWAN BALIK PEMIMPIN YANG DULUNYA BERJUANG MEMBERI MEREKA MAKAN, BELAJAR HG UNIVERSITI, TAPI BILA DAH KAYA RAYA MENGEHNETAM BALIK KERAJAAN. INGATLAH BILA MELAYU SUDAH HILANG KUASA NANTI BARU ENGKORANG INGAT LANGIT TINGI RENDAH. BARULAH INGAT KALAU MELAYU BERKUASA SEMUA SENANG SAJA-AKIBAT PERJUANGAN UMNO. SEKARANG ENGKORANG BISING MENGUTUK BANGSA SENDIRI-INGAT BILA HABIS KUASA MELAYU-PELUANG SEMUA TERTUTUP.

 4. “Sinis” nak talkin sapa lak ni … isyk! isyk!isyk! Tak leh camtu. Baca yassin dulu kalu nak mati dipermudahkan kalu nak hidup disihatkan … kan baik macam tu… kalu kita ikut cam BN kita pun jadi cam depa gak …

 5. JANGAN KUTUK DUA ORANG ADUN PERAK SBB MELOMPAT PARTI-INGAT DIAORANG ADA KES BPR.LPS NI KES AKAN DIBICARAKAN-KALAU MASIH DALAM PKR KE ATAU DALAM UMNO PUN DUA ORANG NI IBARAT KERBAU YG MEMBAWA LUMPUR SHJ. INGATLAH ADA SBB ALLAH JADIKAN HAL INI SBG PERINGATAN IAITU:
  1. POLITIK WANG MERBAHAYA-IA ROSAKKAN BANGSA/PARTI-SUDAH JATUHKAN MORAL
  2.POLITIK MELAYU HANCUR-WALAUPUN PKR/UMNO-KESANNYA PADA MELAYU-POLITIK KOTOR IMEJ BANGSA MELAYU JATUH
  3.TANDA KEJATUHAN BANGSA MELAYU-BILA JATUH MELAYU AKAN JATUHKAN SESAMA MELAYU W/PUN DULU SAMA-SAMA PKR.
  INGAT TIGA TANDA INI. ALLAH AKAN HANCURKAN SESUATU BANGSA ITU CUKUP MUDAH.BILA DAH JADI MELAYU TAK AKAN TERPANDANG LAGI.POLITIK MELAYU MASUK TONG SAMPAH.BANGSA LAIN YG AKAN AMBIL ALIH KUASA.

 6. Nak kasi tahu Tan Seri Kadok… Yang bagi makan bukan pemimpin tetapi Allah dengan usaha rakyat sendiri. Yang bagi pelajaran pun bukan pemimpin tetapi Kerajaan. Kerajaan hak rakyat bukan hak pemimpin. Pemimpin dilantik untuk jaga hak dan harta rakyat, bukan mengamcil kesempatan untuk diri sendiri dan menswastakan harta rakyat. Yang kaya raya bukan rakyat tetapi pemimpin dan kuncu2. Yang bagi melayu hilang kuasa perlahan2 semenjak 50 tahun ini siapa ia?

 7. kalu jadi PRK nanti agak2 berapa peruntukan akan turun ye…..

 8. Hey jangan jadi ngok albiol…….Melayu akan hilang kuasa apabila bilangan rakyat bangsa semakin kurang,jadi jangan buat anak haram dan galak orang Melayu nikah dengan sah cepat dan lahirkan anak banyak banyak.Jangan setakat sorang cukup.Adakan insentif yang lumayan dan berbaloi supaya anak anak senang di besarkan dan berpelajaran bagi orang yang sanggup lahirkan ramai anak.Ini baru namanya membangunkan bangsa.
  Kita dah terima demokrasi sebagai cara hidup dan tak mungkin dapat lari dari prinsip demokrasi,’majority rules’, ‘golongan paling ramai yang berkuasa memerintah’.
  Jangan lupa asas ini dan berusahalah ke arah tersebut.Jangan jadi ngok biol biol!

 9. tan sri kadok bangang betul…kita pakatan rakyat bukan gila kuasa tapi nak amil kuasa dari orang gila….

  kau ni betull le gelap hati…kesian…doa lah pada Allah malam ni…syirik ucapan kau tu…ALLAH yg bagi semua…bukan pemimpin syirik2…mengucap cepat…

 10. Sdr esdi,

  Apa nama, kununnya .. hehehe .. Kepala hotak manusia UMNO, hanya orang biol sahaja yang tergamak menjilat kahak hijau pembohongan dan penipuan di siang hari mereka. Bahkan, Singapura yang keluar dari Persekutuan Malaysia, skala kemajuannya mengaibkan Persekutuan Malaysia sendiri !!
   
  Ungkapan kata cemerlang yang bersandarkan kepada perlaksanaan tanggungjawab bernegara bersekutu juga, seolah warga Sabah tidak mampu diri dan seakan buta oleh pancaran sinar yang paling menyilaukan mata intelek. Oleh itu, warga Sabah menjadi amat kecil dan kerdil dalam pengertian nilai yang menjadi hak dalam sistem bernegara persekutuan.
   
  Di sini naluri pengetahuan tanpa menyedari keperluan yang lebih mendalam oleh warga Sabah tentang wawasan kaki bual pencinta damai para munafik manusia UMNO yang sebenarnya adalah penceroboh tata hukum bernegara persekutuan; hanya untuk kepentingan pongah mereka. Sedangkan faktor hak, kebajikan, keselamatan dan kesejahteraan warga  tulen Sabah sendiri telah dicampak ke lembah neraka yang sebenar.
   
  Betapa di seluruh dunia, tidak terdapat mana-mana pimpinan dalam kalangan negara-negara berdaulat, yang tergamak melakukan kerja-kerja sekotor yang dilakukan oleh manusia UMNO dalam usaha mereka merompak pimpinan Sabah dari genggaman warga tulen Sabah pada tahun 1994.
   
  Manusia UMNO dengan niat yang jahat dan kotor telah memberikan status Kewarganegaraan dan Kad Pengenalan Projek kepada pendatang asing tanpa izin (MAGLAPUS) dari Filipino, Indonesia dan Pakistan sehingga bilangan mereka kini, sama ada setanding atau jauh lebih ramai berbanding dengan warga tulen Sabah, atas alasan demi kelangsungan pimpinan Sabah yang bertunjangkan Islam apa nama kununnya.
   
  Pada hal, manusia UMNO yang sama di Tanah Melayu, secara nyata telah memperlekeh hukum Islam yang termaktub dalam Al-Quran, telah mempersenda Sunnah Hidup Nabi Islam (MUHAMMAD SAW). Lantaran yang demikian, saya menganggap manusia UMNO biawak komodo.
   
  Tegasnya, betapa tingkah laku atau kerenah politik manusia UMNO di Sabah bagaikan langit dengan bumi dari apa yang mereka lakukan atau inginkan di Tanah Melayu. Manusia UMNO mengatasnamakan Islam untuk mencapai atau merompak kuasa di Sabah, namun pada masa yang sama, mereka memijak-mijak hukum Islam di Tanah Melayu. Hatta, ucapan pemimpin dari kalangan komponen BN yang menghina hukum Islam, mereka diam membisu seribu bahasa.

  PELUANG MALAY (BRUNEI) TERTUTUP JUGA
  SEBAB TIADA UMNO GAMAKNYA .. AUUUW!
  – Naspazi

 11. Apa cerita ni? Belum sempat mahkamah putuskan rayuan P182 Pensiangan (dijadualkan pada 19 Februari 2009 dan kalau BN GAGAL – bermakna pilihanraya kecil akan diadakan pada MAC) tiba-tiba ada pulak kes 2 adun Perak ni.

  Kalau ditakdirkan pilihanraya kecil semula – saya rasa susah BN nak menang. Sebab rakyat akan terfikir secara logik yang Pakatan Rakyat adalah ‘gentlemen’, bukan macam BN yang suka ‘sorok-sorok’ kes ADUN/YB sehingga ditelanjang bulat baru nak mengaku salah.

  Apa-apa pun, Good Luck Negeri Perak! Tunjukkan pada kami bahawasanya politik di Malaysia kini sudah matang!

  http://adliayob.wordpress.com

 12. SAYA KESAL SIKAP MELAYU YG ASYIK MEMAKI DAN MEMFITNAH-TAKKAN SELESAIKAN MASALAH. KALAU TAK ADA PEMIMPIN MELAYU SEJAK ZAMAN TUNKU ENGKORANG TAK MERASA HIDUP MERDEKA.MELAYU MUDAH LUPA.MELAYU NAK BUAT JARUM PUN TAK TAU.KENA SEPAK TERAJANG DGN JEPUN BARU TAU KOREK UBI KAYU NAK HIDUP.SEDAR DIRI SIKIT.DGN JASA TUNKU LAH KEMERDEKAAN DICAPAI.JANGAN LUPA DIRI SANGAT WAHAI MELAYU2-AWAK INGAT JIKA CINA YG PERINTAH MALAYSIA NI.BARU JADI NASIB MACAM MELAYU SINGAPURA…HANYA LAYAK KEJA KILANG SAJA. JANGAN BODOH SOMBONG WAHAI MELAYU..ALLAH PUN TAK AKAN MAQBULKAN DOA KALIAN JIKA ASIK MAKI MEMAKI.SEDAR DIRI SIKIT.

 13. TOK GURU NIK AZIZ KATA JANGAN KELUARKAN PERKATAAN YG MENGHIRIS HATI SESAMA KITA-(MAKI MEMAKI , FITNAH MEMFITNAH DAN DUSTA).JIKA ADA PENYOKONG PKR/PAS YG MENULIS PERKATAAN ITU MAKNANYA DIA BUKAN DIKALANGAN ORG PKR/PAS-TAPI GOLONGAN UMNO YG DAH KECEWA SANGAT-ATAU DAH TAK DAPAT PROJEK .ATAU PUN MUNGKIN KALU ORG PKR PUN MUNGKIN DIA KURANG DIAJAR OLEH MAK BAPAK DIA -BUKAN SILAP TOK GURU.

 14. tan sri kadok manulis:

  SAYA KESAL SIKAP MELAYU YG ASYIK MEMAKI DAN MEMFITNAH-TAKKAN SELESAIKAN MASALAH. KALAU TAK ADA PEMIMPIN MELAYU SEJAK ZAMAN TUNKU ENGKORANG TAK MERASA HIDUP MERDEKA.MELAYU MUDAH LUPA.MELAYU NAK BUAT JARUM PUN TAK TAU.KENA SEPAK TERAJANG DGN JEPUN BARU TAU KOREK UBI KAYU NAK HIDUP.SEDAR DIRI SIKIT.DGN JASA TUNKU LAH KEMERDEKAAN DICAPAI.JANGAN LUPA DIRI SANGAT WAHAI MELAYU2-AWAK INGAT JIKA CINA YG PERINTAH MALAYSIA NI.BARU JADI NASIB MACAM MELAYU SINGAPURA…HANYA LAYAK KEJA KILANG SAJA. JANGAN BODOH SOMBONG WAHAI MELAYU..ALLAH PUN TAK AKAN MAQBULKAN DOA KALIAN JIKA ASIK MAKI MEMAKI.SEDAR DIRI SIKIT.

  Respond Naspazi :

  Sdr tan sri kadok,

  Sila jawab pernyataan berikut, sama ada fitnah atau sahih, maki atau puji, ya atau tidak ? Petikan dari :

  01: KITAB SUCI 50 DALIL
  ANWAR TAK LAYAK JADI PM
  [Kitab Muktabar Pencacai Umno]
  – Khalid Japri [1998]

  1. MAIN BONTOT
  Semua orang heboh apabila rahsia Anwar main bontot pemandunya Azizan terbongkar.

  Cerita hobi Anwar main bontot ini bukan perkara baru. Ia telah bermula sewaktu ia belajar di MCKK dan Universiti Malaya lagi. Ramai yang mahu ke depan untuk menceritakan kisah silam Anwar ini. Tunggulah.

  2. MAIN BINI ORANG
  Kisah bagaimana Anwar terlibat skandal seks dengan isteri orang – isteri Setiausaha Sulitnya Mohamad Azmin bin Ali yang bernama Puan Shamsidar Taharin telah dibongkar sendiri oleh aidk kepada Azmin iaitu Ummi Hafilda binti Ali.

  3. ANAK HARAM
  Hasil dari hubungan seks dengan Shamsidar telah dikurniakan seorang cahayamata bernama Afifa. Anak ini menjadi kebanggaan Shamsidar kerana ia anak Pembesar Negara.

  4. DURJANA & CURANG
  Anwar bukana sahaja lelaki curang terhadap isterinya tetapi pengamal homoseksual yang dilaknati Allah SWT.

  02: HAKIKAT UMNO KINI

  1. Pada hakihatnya, UMNO sekarang masih (Original) sebagaimana yang diterajui oleh Tunku Abdul Rahman Putra, atau UMNO sekarang palsu (Baru), ya atau tidak ?

  2. Adakah tingkah laku pimpinan manusia UMNO sekarang, serupa dengan tingkah laku Tunku Abdul Rahman Putra, ya atau tidak ?

  03: SOAL DIDIKAN MAK BAPAK

  1. Mak Bapak, tidak mengajar untuk mengarang kitab 50 Dalil Liwat. Ya atau tidak?

  2. Mak Bapak, tidak mengajar melebamkan mata orang untuk membohong. Ya atau tidak?

  3. Mak Bapak, tidak mengajar menjadi hakim korek korek untuk menzalimi orang. Ya atau tidak?

  4. Mak Bapak, tidak mengajar mempersenda sunnah Nabi untuk memperlekeh ulama. Ya atau tidak?

  5. Mak Bapak, tidak mengajar cara memperoleh C4 untuk meletupkan sesiapa. Ya atau tidak?

  6. Mak Bapak, tidak mengajar cara membuat laporan liwat untuk bersumpah. Ya atau tidak?

  7. Mak Bapak, tidak mengajar cara membunuh tahanan untuk dilapor paru-paru berair. Ya atau tidak?

  8. Mak Bapak, tidak mengajar cara menculik wakil rakyat untuk menukar pimpinan. Ya atau tidak?

  04: BANGSA MELAYU DALAM LINTASAN SEJARAH

  1. Bangsa melayu pernah muncul sebagai bangsa yang handal dan kuat dalam lintasan sejarah, khususnya di zaman Kesultanan Melayu Melaka, ya atau tidak ?

  2. Betapa manusia melayu UMNO sekarangkah yang gemilang dengan memusnahkan tamadun tulisan jawinya, atau gemilang lagi bangsa manusia melayu dalam lintasan sejarah dengan tulisan jawinya, ya atau tidak ?

  SUNGGUH MANUSIA UMNO TIADA MORAL
  -Naspazi

 15. Dulu kami sekeluarga pendokong kuat UMNO-betul pembela-pemimpin sama susah dengan rakyat TETAPI KINI jauh rasanya pemimpin banyak senang manakala rakyat banyak susah… Jika sayangi UMNO hapuskan pemimpin korup ini tetapi jika sayangi pemimpin–tengoklah UMNO akan terkubur..Kini dan selamanya, kami akan mengaminkan DOA Tun M.. UMNO akan hancur dalam PRU13 nanti.. Insyallah

 16. Teman sokong tulisan eurokopter dan Naspazi. Tepat dan bernas. Tan sri kadok, kamu terlalu memperjuangkan nasionalisme. Perjuangan nasinalisme yang dilagang oleh umno tidak jauh beza dengan Fatah di Palestine. Akibatnya Fatah bersengkongkol dengan Yahudi Israel membunuh umat Islam di Gaza. Sesungguhnya perjuangan assobiyah itu adalah ciri thaghut. Banyaknya tanah-tanah rezab Melayu yang digadai oleh umno atas nama pembangunan. Sedangkan komisyen jual tanah masuk dalam poket pemimpin umno. Bahasa Melayu sendiri dibuang. Generasi muda Melayu dilekakan, dilalaikan dengan hiburan yang mendewakan budaya hoedonisme. Ah..malangnya orang Melayu berttuankan umno yang mengamalakn rasuah sebagai budaya hidup. Itukan yang TS kaduk mahu. Lemahnya pemikiran TS kaduk. Patutlah rasuah, pecah amanah dan penyelewengan berleluasa dalam pemerintahan umno/BN. Perjuangan bangsa yang meninggalkan Islam akan hancur akhirnya. Janganlah TS kaduk ada rasa berminat untuk duduk dalam tong tahi. Fikirlah dengan fikrah Islam, bukan ikut nafsu.

 17. meme btoi..aku skong….
  najib meme siot..xsesue lgsung jd pm..hak2 goblok bodoh,siot..nape org pembunuh cam die ni xmampus cpat??ku tersngt benci kmu najib altantuya..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: