Posted by: pinkturtle2 | Februari 15, 2009

Saipull Liwat Mengamuk!!! Mahu Saman Pahang Daily Online !!

Gara-gara artikel berkenaan kami difahamkan ada pihak-pihak tertentu bagi pihak Saiful sedang menyiasat serta ingin menyaman blog ini.

Gara-gara artikel berkenaan kami difahamkan ada pihak-pihak tertentu bagi pihak Saiful sedang menyiasat serta ingin menyaman blog ini.Mungkin beliau kecewa dengan laporan berkenaan yang boleh menjejaskan imejnya maka ingin menyaman PDO atas alasan memfitnah beliau

Panas: Saiful Akan Saman Pahang Daily Online !!

KUALA LUMPUR [5.10pm] : Ini adalah berita panas yang baru kami terima tengahari tadi. Ia berkaitan dengan pendedahan tergempar kami berhubung dengan tahap kesihatan “Mangsa Liwat” Saiful Bukhari Azlan baru-baru ini. Dalam artikel kami terbabit telah diterangkan dengan jelas bahawa Saiful kini semakin menderita akibat penyakit misteri yang dialaminya gara-gara sumpah laknat terhadap Anwar Ibrahim dulu.

Gara-gara artikel berkenaan kami difahamkan ada pihak-pihak tertentu bagi pihak Saiful sedang menyiasat serta ingin menyaman blog ini. Maklumat ini kami perolehi dari seorang rakan karib yang juga sahabat Saiful. Mungkin beliau kecewa dengan laporan berkenaan yang boleh menjejaskan imejnya maka ingin menyaman PDO atas alasan memfitnah beliau. Kenyataan ini telah disiarkan dalam ruangan Friendster beliau beberapa hari yang lalu.

Malah beliau turut menyiarkan biodata cucumatkilau yang disangka penulis artikel berkenaan. Lalu disiarkan maklumat tentang cucumatkilau dengan agak detail. Justeru itu kiranya benar “mamat Saiful” mahu menyaman PDO, sokongan daripada semua pihak amatlah diharapkan.

Beliau boleh mengenakan saman kononnya kami memfitnah beliau. Namun, beliau juga harus sedar “kes mengarutnya” yang telah menghina dan menjejaskan nama baik serta maruah Anwar Ibrahim itu adalah lebih zalim daripada apa yang berlaku ini. Maka itu, kami mempersilakan Saiful untuk menyaman Pahang Daily Online jika beliau ingin melakukannya.

Insya Allah, jika ini berlaku maka banyak lagi “rahsia hidup Saiful” akan kami bongkarkan menerusi maklumat dari rakan-rakan karib, keluarga serta saudara mara beliau sendiri. Beliau harus sedar, bukan semua tindakannya itu disenangi oleh mereka selama ini. Saiful perlu insaf, bertaubat dan kembali ke pangkal jalan jika beliau ingin selamat.

http://pahangdaily.blogspot.com

Artikel berkaitan yang menyebabkan saipull melenting

https://pinkturtle2.wordpress.com/2009/02/12/15676/


Responses

  1. Dulu waktu piliharaya Permatang pauh dia kencang betul dengan sumpahnya.. bila DSAI menang… diam terus..
    Ini nak pilihanraya lagi skali… dia dah mulakan misi barunya.. hehe.. nak tuduh diliwat sapa la plak dia nak sumpah kali ni.. nenong tul…

    • orang umno guna kan saiful ke sana kemari untuk kegunaan orang2 umno..senang nak liwat sama2 dia orang aje..buat tak faham pulak..lepas tu tak habis2 kata anuar dok liwat dia..kan banggang saiful tu..

  2. lagi satu.. mana laporan official medical HKL kata kena liwat ? x kan dah lupa kot ? ke buat2 lupa ?

  3. satu hari nanti bontot dia akan benar2 kena cucuk dengan kayu ker, buloh ker, besi ker atau tiang letrik ker. baru padan muka dia.

    nasib baik hang buah, tak dak keris nak cucok dia. nak keris mintak hisyamuddin la. mamat tu keris dia panjang, tapi tak dak guna.

    • tak lama lagi kat lubang jubo saiful keluar tanduk..he,he..jangan risau..

  4. Lepas ni dia nak mengaku kena liwat dengan orang UMNO. Bodoh punya mamat. Mamat ni takkan selamat dunia dan akhirat.

    • biar semua orang tahu yang orang2 umno guna kan dia..utuk keseronokan mereka

  5. masih lg x sedar diri mamat nih.sggup menyumpah laknat sekali dgn keturunan dia skali.mmg dasat tak takut Allah.akhirat dah tentu,dlm dunia ni pun dah x berharga dah kesana kemari pun org pandang semacaqm jer.klu pindah dok kat oversea xpe.lagi bagus aku rase kuar trus dari mesia ni.

    • kerana wang sanggup apa saja..asal kan dpt kesenangan di dunia..cuba siasat latar belakang saiful tu..dia tu keturunan melayu agama apa? semua orang bangsa melayu agama islam..tapi TOK GAJAH rasa lah saiful tu tak ada agama kot..

  6. sedarlah wahai cik mat saiful. tak akan nak biar suatu perkara yang mengaibkan diri dan keluarga hang terus menerus menghantui kehidupan hang. takut-takut ditakdirkan Allah swt membalas balik apa yang hang buat di dunia ini, bukankah ianya memalukan? Pada waktu tu, cik mat saiful harus jadi macam burung wali yang suka meletakkan kepalanya ke dalam lubang. Manusia selalu takut dimalukan di dunia sedangkan tahapnya lebih dasyat kalau kita dimalukan Allah swt di akhirat nanti. Bertaubatlah sementara Allah swt belum menamatkan hayat kita di dunia. Hanya kehidupan di akhirat saja yang abadi selamanya. Bukan seperti cogankata UMNO, “dulu, kini dan selamanya” hanya untuk dunia sahaja.

  7. saiful awuuuuu….
    nak saman??? awuuuuuu…
    nak tambah kaya ya?? awuuuuuuuu…….
    Awuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu…………….

  8. lahhhh…idup lagi gupanyer…..ngaku je la awak tue sakit…

  9. fans, sketsa pendek dibawah dilakunkan dengan siku tangan kanan diangkat dan pergelangan tangan di lentokkan!!!

    alah abangg fans, i bukan nak tambah kaya laaa, alah i nak sikit je la, yang ari tu tu dah nak habis laaa, tak rela u kalau habis semua.

    U ni kan suka nak cakap bukan-bukan tau, i tak rela.. nyampah!! I sedih tau u langsung tak memahami hati i.

    I sedih, i tak sangka abangg fans buat i macam ni, biar la i pergi membawa hati yang telah dilukai. Selamat tinggal abangg fans ku sayang.

    (peringatan: suara anda harus dilembutkan dan dilenggang lenggokkan, harap maklum)

  10. Saifool, artis baru kategori ‘aww’. Kau dah kaya ya, walaupun tak ada kerja! Belajar d universiti, gagal. Cara mudah nak kaya, buatlah pengakuan kena liwat. Berapa upah, semua Najib Penjenayah Tegar boleh bayar. Malang sungguh Saifool kau jadi balaci Najib. Hebat kau sekarang ya. Nak ke mana-mana ada bodyguard keliling pinggang. Itu sudah kira setaraf dengan menteri atau millioner. Hebat kau Saifool! Awww…mahu servis!!

  11. atas arahan abg bibir merah lah menyebab kan si jantan ketagih konek ni bersumpah….najis dah la bangang…dia suruh plak si sempol ni bersumpah….najis dah pakai si sempol kaki sumpah ni….huhuhuhu dua org ni kaki harbok (main belakang)

  12. aku berharap agar kepala konek ko bernanah….

  13. Auw! Gelinya..aw! aw!

  14. assalamualaikum,

    Jika benar saifool tak mgnidap penyakit misteri, fool kena buktikan fool…ngan nafi je…

    aw…tak kuase aku…

    Kes fool ni ibarat tiru kes zulaikha yang sukakan Nabi Yusuf a.s. sehinggakan Nabi Yusuf difitnah.

    Fool ikut sejarah ye Islam ye? suka Anwar, fitnah dia kerjakan fool pulak? Anwar sakit tulang belakang… umur pun dah lanjut…tah larat tidak nak kerjakan fool…. fool fool taubatlah fool….

  15. Wak nak ingatkan kepada semua. Fitnah amat bahaya. Jika Saiful betul, maka orang yang menuduhnya pula melakukan fitnah. Jika kita tak tahu, lebih baik DIAM DIRI. Supaya dosa tak banyak.

  16. kesian.kesian,kesian pada kat saifol yang bladyfool…seluruh rakyat malaysia mengutuk dan mendoakan akan bala yg amat dahsyat menimpa anda jika anda menfitnah sdr anwar…inagt fool wang bukan segalanya dalam hidup ini,.

  17. aku saudara dekat si saipul dan disini aku membantah sebenoxnye apa yang korang kata pd dia, korang memang tak guna, tuduh tanpa bukti, tapi lu orang mesti ingat dan tahu bahawa sanya saipul saudara aku tu asainya dari kola kedah nun, bukan saipul yg em em em niiiiiii.

  18. rasa nak muntah tgk komen kat sini…

  19. WAK AMAT KASIHAN KEPADA ANDA SEMUA YANG MELEMPARKAN TUDUHAN KEPADA SAIFUL. KERANA ANDA SEDANG MENANGGUNG DOSA YG BESAR. ANDA SEMUA TIDAK TAHU APA SEBENARNYA YANG BERLAKU. WAK PUN TAK TAHU. KALAU KITA SAMA-SAMA TAK TAHU, MENGAPA KITA BOLEH MENJATUHKAN HUKUMAN KEPADA SAIFUL. KALU BETUL TEKAAN KITA MUNGKIN TAK APA. TAPI JIKA TAK BETUL, BERANIKAH ANDA MENANGGUNG DOSA DI AKHIRAT KELAK? BAYANGKAN API YANG MARAK SEDANG MEMBAKAR LIDAH ANDA SEMUA. INI BUKAN MAIN2. JANGAN INGAT KITA BOLEH TERLEPAS BEGITU SAHAJA APABILA KITA MEMBUAT FITNAH KEPADA SESEORANG. INGATLAH NERAKA SAMA WAHAI SAHABAT. TEMPAT BAGI MEREKA YANG MELAKUKAN FITNAH.

  20. Haa…ni la yang dikatakan dimakan sumpah. Rasakan Saiful.

  21. Hah! hidup lagi si sepol ni????? potong je kote tu, bagi buaya makan……wakka! wakka! wakka! ATAU bagi kat harimau bintang kat africa….

  22. kesian waksapu, tak ikut perkembangan sebenar kes ni gamaknya. mungkin wak ni cuma baca utusan meloya dgn berita hairan je ni… tu yg jadi buta tuli tu.

    kalau ye pun, jawab la dulu kebocoran laporan pemeriksaan hospital pusrawi yg menyatakan “no penetration” tu… ni jawab tak, main sumpah2 lagi masa nak dekat prk permatang pauh dulu tu. nampak jelas sangat la tujuan dia…

  23. SAIFUL PERLU BERSUMPAH LAGI SEKALI UNTUK MEMBUKTIKAN DIA SIHAT WALAFIAT,NAPE PLAK NAK SAMAN MENYAMAN….

  24. kah kah kah….padan muka saifool…takde sape percayakan dia kene liwat.

    saifool…satu je cara utk elak orang kata ko sakit…iaitu pergi ke hospital….dptkan health report dari doktor…lepas tue buatlah PC bersama doktor & pengarah hospital berkenaan…nak ajak ismail merican (pengerusi MMC malaysia medical council) join PC pun ok je…bleh jugak nnt ismail merican tumpang skit populariti…bagus utk imej dia kelak, aset utk bertanding dlm pilihanraya mewakili umno.

  25. sebenarnya dalam kes ini sepooo saja nak iklan jubur taiknya.

  26. aku dengar…doktor2 kat hospital semua takut nak check saifool…sbb takut nnt…end up macam doktor pusrawi hari tue.

    sian saifool…doktor pun tak berani nak periksa dia…nie kan ulak nak beri rawatan….pendek kata…saifool adalah pesakit yg dibuang.

    tapi takpe…ada sorang doktor nie yg skang tgh gian syok nak jadi ahli politik dlm masa terdekat….dr ismail merican namanya….barang kali ismail merican nie boleh bagi rawatan percuma kpd saifool dan dlm masa yg sama dia boleh kelentong laporan perubatan saifool dgn tulis semuanya “NORMAL”….dia sudah pasti takde masalah utk buat laporan perubatan palsu sbb dia ada kuasa & jawatan.

  27. yg aku taku saipool di saman oleh Allah di padang Masyhar

  28. Awww..!!! dah baik bontot????? a kahh…kahh..kahhh
    lawak…lawak….bontot sai bodoh (fool)

  29. saiful: awuuuuu abe CTJ ni,kan main lagi kau yer.. siap kau nnt aku anukan.. awuuuuuuuuuuuuuu
    😛

  30. KEPADA MatKreko, SEKALI LAGI WAK NAK PESAN SUPAYA BERTAUBAT DAN BERISTIGFAR. KALAU MatKreko SENDIRI YANG PERIKSA SAIFUL, MUNGKIN WAK DAPAT TERIMA. TAPI KALAU ORANG LAIN YANG BUAT PEMERIKSAAN DAN MatKreko PULA YANG MENGESAHKAN, APA KE HAL NYA. APAKAH MatKreko NAMPAK DENGAN MATA SENDIRI. JADI BIARLAH PERKARA INI DIPUTUSKAN SEMASA PERBICARAAN. MatKreko TAK ADA HAK NAK PUTUSKAN SENDIRI. INGAT, DALAM PERKARA INI, YANG AMAT MENGETAHUI IALAH ALLAH S.W.T. DAN YANG TERLIBAT IALAH SAIFUL DAN ANWAR. WAK BOLEH BUAT 1001 ANDAIAN SEPERTI DR PUSRAWI TERIMA RASUAH DARI ANWAR. ITU MUNGKIN TERJADI. TAPI WAK TAK MAHU MAHU TUDUH BEGITU KERANA INI TAK BAIK. JADI JANGANLAH TUDUH TAK BAIK KEPADA ORANG LAIN KERANA INI AKAN JADI FITNAH. ITULAH SAIFUL MINTA SUPAYA KES INI DIPERCEPATKAN PERBICARAANNYA.

  31. PERINGATAN KEPADA SAUDARA2KU.

    DALAM AL-QURAN, ALLAH BERFIRMAN, …DAN INGATLAH (ANGKARA) FITNAH ITU LEBIH BESAR BAHAYANYA DARIPADA MEMBUNUH…(AL-BAQARAH: 191).

    DALAM SURAH AL-HUJURAT AYAT 6, KITA DIINGATKAN SUPAYA BERHATI-HATI APABILA MENERIMA BERITA DARIPADA ORANG FASIK.

    “…DAN BOLEH JADI KAMU BENCI KEPADA SESUATU PADAHAL IA BAIK UNTUK KAMU DAN DAN BOLEH JADI KAMU SUKA KEPADA SESUATU PERKARA PADAHAL IA BURUK BAGI KAMU. DAN (INGATLAH) ALLAH JUALAH YANG YANG MENGETAHUI SEMUANYA ITU, SEDANG KAMU TIDAK MENGETAHUINYA.” (AL-BAQARAH: 216).

    “DAN JAGALAH DIRI KAMU DARIPADA (BERLAKUNYA) DOSA (YANG MEMBAWA BALA BENCANA) YANG BUKAN SAHAJA AKAN MENIMPA ORANG-ORANG YANG ZALIM DI ANTARA KAMU SECARA KHUSUS (TETAPI AKAN MENIMPA KAMU SECARA UMUM). DAN KETAHUILAH BAHAWA ALLAH MAHA BERAT AZAB SEKSA-NYA.” (AL-ANFAL: 25)

    • Ala Wak oii.
      Wak ni umno pekat la.
      wak macam saiful juga ke?

  32. Setuju benar la saya Waksapu…jangan terima berita dari Orang Fasik….(Ameno la tu…..)Kalau benar dah lama Aman la negara kita ni……Sekali lagi diingatkan JANGAN PERCAYA CAKAP ORANG FASIK!!!!!

  33. apa la korang nie, taksub sangat….

    tak tahu saiful tue betul ke atau tak betul…Allah saje yang tahu…

    banyak siot dosa2 orang menfitnah nie… baik korang2 nie yang bertaubat…..

    dosa pada Tuhan…kita minta ampun dr Tuhan…
    Dosa sesama manusia…susah nak mintak maaf..

    Baik kita tunggu dan Lihat… Allha Maha Adil..

  34. ko nih gaban…memang site ni untuk mereka-2 fanatik tahap impak maksima…kalau nak jadi mental block selalu-selalu la jenguk site sini…

  35. tak tau pape tak nak tau pape……..yang aku nak tau bila?macamana?siapa?

  36. waksapu kalu betullah si saiful itu memfitnah anuar. balasan kepadanya akan datang dan dengan azab sekali. malahan pula telah bersumpah di dalam mesjid dan menjunjung kitab suci Al Quran menyatakan anaur telah meliwat dia. MasyaAllah jika benar lah dia memfitnah anuar maka balasan yang menanti dia adalah amat dasyat dan penuh azab. TETAPI bagaiman pula jika perkara ini benar2 berlaku…apa pendapat wak pula. kenapa anuar takut sangat untuk behujah dan mempertahankan dirinya di mahkamah . mengapa dia menyuruh peguam negara mengguggurkan kes ini, kenapa hakim yang mendegar kes hendak diganti. kenapa perlu berlengah-lengah lagi.KENAPA kenapa kenapa. kenapa anuar takut sangat. sepatutnya kalau betuil difitnah kamu laknat orang itu dan jawap segala tuduhan tersebut. Penasaran/curious MUSYKIL BETUL LA SI ANUAR NI

  37. Anti UMNO,
    WAK TAK BERANI KATA APA2 KERANA WAK PUN TAK TAHU SIAPA YANG BETUL. BIAR TUHAN SAHAJA YANG AKAN MEMBERI PEMBALASAN. KALAU ANWAR BETUL, SAIFUL AKAN MENERIMA AKIBATNYA. JIKA SAIFUL BETUL, ANWAR AKAN DAPAT BALANYA. WAK PUN MUSYKIL JUGA MENGAPA ANWAR MENGAMBIL STRATEGI MELENGAH2KAN PERBICARAAN BERBANDING DENGAN SAIFUL YANG ANYTIME READY. WALAU APA PUN KITA TUNGGU. JANGAN KITA BUAT ANDAIAN YANG BOLEH MEMBAWA KEPADA FITNAH. WAK SANGAT TAKUT DENGAN DOSA FITNAH. BALASAN ORANG YG FITNAH SEPERTI YANG DIGAMBARKAN DALAM ALQURAN AMAT MENAKUTKAN. SUBHANALLAH.

    • Wak oii jangan jadi bodoh sangat. Kalau wak dah bodoh jangan beri ruang orang bercakap.

      Siful nak cepat sebab dapat duit. Letak 1000 orang hakim pun DSAI tetap bersalah. Siful nak cepat sebab dah pun malu. Jadi Hakim tetapkan DSAI salah dan saiful menang dengan seronok.

      Hakim kesemuannya dilantik oleh umno. Itu sahaja.
      Ini semua skrip lama wak bengong oii.

  38. Saiful nk kne liwat ngn ak plak. Ckp kt press die sht spt yg dlht. Ngko skit konek la bodo… Org skit kncg mnis pon xnmpk skit!! Nk tpu! Press pon kne tpu.

  39. Pul.. sapul, boleh aku rasa jubur hang skali.sebab hang kan suka tonggeng jubur.mai lah pakcik try skali..hangkan homoseksual suka töggeng jubur..auwww

  40. Pakcik raso si saipul ni tak patut bagi kat si nwar je jubur dia ni, sepatutnya bagilah kat bangla bangla yg dtg kat malaysia. Kesian abg bangla tak ada lubang kat malaysia dia nak pancut..hebat betol jubur si saipul ni. Jgn jgn si najib pun dah tibai sama jubur si saipul ni kot.. auuwww.

  41. yang kena liwat, dah besumpah kene liwat…. kes tengah jalan… arini berita dok siar, buktikan betapa cekapnya pihak berkuasa kite menjalankan tugas… tapi ape pentingnya kes ini…. banyak kes2 yang penting tak de ape2 tindakan pun…. kes adik nurin jazlin, sampai skrg takde perkembangan pun….

  42. Ni aku yg cakap.wak sapu ni aku rasa jenis yg suka bontot. Tahik pun di jilatnya. Sudahlah wak sapu tobatlah kamu dari jilat jubor saipul..

  43. sokong fahmi, waksapu dan gaban,

    hanya allah yang tahu… aku masuk blog ni, nak tengok dema ni dah berubah ke belum.

    harap kita tak terikut-ikut… budi bahasa budaya kita…

  44. MAHATHIR BIKIN NAJIS KEPADA SEJARAH MELAYU

    Mahathir adalah bapak fitnah, bapak penipu dan bapak pembohong bagi mewajarkan kes pecat, kes tumbuk, kes arsenic hinggalah kepada kenyataan melancap yang ditujukan kepada Anwar Ibrahim. Itulah kerja Mahathir. Perhatikan, bagaimana Mahathir membuat kenyataan dihadapan wartawan antarabangsa seperti berikut:

    Tarikh: September 2, 1998
    Wartawan : Donna Elliot (sekadar contoh)
    Media : NEWSWEEK

    “I had disbelieved the homosexuality charges at first but was convinced when I personally interviewed Anwar’s partner. They had not only performed sodomy, but during the process, he was… I don’t know how you call it… he was masturbating this man. Do I go around town and tell the world that this is what my deputy was doing?”

    Terjemahan bebas naspazi:

    “Saya pada mulanya tidak percaya pertuduhan liwat tetapi saya yakin apabila saya menemuduga teman Anwar. Mereka tidak hanya melakukan liwat, tetapi dalam proses itu, dia di… saya tidak tahu bagaimana anda menyebutnya… beliau telah melancapkan lelaki ini. Adakah saya perlu pergi mengelilingi bandar dan memberitahu dunia bahawa inilah apa yang Timbalan saya sedang buat?”

    MAHATHIR PEMIMPIN TERKOTOR
    REMPUH UMNO SAMPAI JATUH
    – Naspazi

  45. Salam Mulia Waksapu

    , I nak u jwb. JWB TAU!!! Answer me from “Self-Esteem” facet of urself. Given u 2 case-studies. [1]Just visualize! (picture of ur ownself). Seseorg brtanya “Ken ai fuk yu tudei?”

    As a man tidak hanya marah..malah firm n stick with stand.. bukan ikut! USUALLY normal guy akn mempertahakan diri tak kira jikaperlu mlakukan kekerasan.If i’m nt mistaken malay say Anakjantan. Am i rite?
    [2] If waksapu u r “straight”, in ur workplace(office) ada sorg wanita she very hot+charming+beautiful etc.. bukan stakat romen, nk raba2 pun xdpt! She’s tampar o screaming on over it!

    Dun gv reason takut. Dun speak nor claim that so! IF man dirompak dlm rumah (and being threaten) or in dark-street-area TECHNICALLY man akn fighting it either for himself atau for his family. Itu la menerusi pengalaman saya hampir dua-puluh tiga tahun (23 years) in forensic cases.

    Oh ya btw i’m medical coroner as well guest lecturer (major autopsi). Waksapu forensik bkn utk hy org mati atau what we call dlm istilah kami DECEASED, but utk org yg masih hidup FYI (For Your Information). waksapu; Klinikal Forensik adalah utk suspek/mangsa hidup. Meanwhile Pathologi Forensik utk DECEASED (death body). Jadi dlm medreport tlh menunjukkan NO PENETRATION blaku! Science-Forensic-Practice (mereka yg professional n arif dlm hal2 tissue dan chemical body) ragu terhadap kesan airmani pakar kimia shyfool.

    Jd waksapu is ok for me if u disable menjawab in medical-facet, cukup lah sekadar menjawab dr sudut “Self-Esteem”. whoever yg tak brpengajian tinggi pun boleh tahu jawapannya waksapu. Soal harga diri ni! Shyfool laki la waksapu. Bukan perempuan. Bagaimana contoh [1]dan[2] diberi.Kami ragu dgn shyfool. what he want actually?!

  46. Kita semua kena ingat pada hari pembalasan/akhirat nanti mulut kita akan dikunci oleh Allah S.W.T. yang bercakap hanyalah anggota kita dan termasuklah anggota saiful tu, dengan kuasa Allah yang Maha Esa anggota sulit si saiful yg mendakwa diliwat itu akan beri keterangan di mahkamah Allah. Insaflah kita semua dan beringatlah, ambillah hikmah dan pengajaran yg berguna daripada kes ini.

  47. ini cuma pendapat aku pikir secara logik je, kita cuba ambik btg penyapu pastu kita try cucuk kat buntut kambing, pastu kita tgk kambing tu lari ke atau kambing tu masih tunggu kat situ, kalau kambing tu dah diikat atau tak boleh lari mesti dia akan tendang siapa yang cucuk buntut dia.. itu kambing…. kalau manusia lu pikir laa sendiri… harap jgn jadi lebih teruk dari kambing hendaknya…

  48. fikir dan kaji, jgn terlalu terlampau mengagung seseorang pemimpin. Tiada manusia yang maksum. Zaman nabi pun yang alim kena hasut dek syaitan minum arak, zina dan bunuh. Inikan lg akhir zaman. 2 org je yang thu mana benar dan salah. Kalau kita terlalu menyokong yg salah, adakah kita pasti dia betul. Jgn kita jd penyokpkg fanatik pd mana-mana pihak. Saiful juga mgkin fitnah atau betul. Anwar mgkn kena fitnah dan mgkn betul. So, kita nampak ke anwar tak buat, atau benar ke saiful fitnah? fikir2kanlah

  49. Dalam satu kondominium, pada suatu malam terdengar jeritan …. JANGAN PANDANG BELAKANG…he he he

  50. Dan akhirnya ….
    Hari ini, kebenaran terserlah jua …. 😀
    Mohon maaf katenye. ….

  51. disebabkan kekangan ekonomi….jual bontot leh jd glamor & kaya…….hu..hu..hu..malaysia oh malaysiaku…..malaysia boleh!!!!,,,,


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: