Posted by: pinkturtle2 | Mac 5, 2009

Apa asas pihak polis tidak membenarkan 28 Adun PR masuk ke Dewan?

polis-langgar-undang21

Apa asas pihak polis untuk tidak membenarkan 28 Adun Pakatan Rakyat masuk ke Dewan?

Sejak bila seorang setiausaha dewan (Abdullah Antong) diberi kuasa mentafsirkan peraturan tetap dewan sedangkan setiausaha hanya kakitangan biasa yang bekerja di bawah arahan Speaker ~   Profesor Dr Abdul Aziz Bari

sumber rujukan harakah

Advertisements

Responses

  1. apa nak heran kat malaysia ni.. 😛

    Polis Raja Di Malaysia maaa….

  2. sila dakwa pegawai kerajaan mangkuk hayun di mahkamah!!!!

    lepas nie jika pakatan dpt ambik alih putrajaya…saya seru supaya pegawai2 kerajaan yg terang2 pecah amanah didakwa.

    contoh pegawai kerajaan yg pecah amanah & salahguna kedudukan & jawatan ialah bekas SU DUN Perak Abdullah Antong dan ketua polis negeri perak…..antara yg lain pengerusi & bekas pengerusi SPR…ketua polis kuala terengganu….pengerusi SPRM dan so on.

    pedulikan samada mereka ada family atau tidak…sbbnya….masa mereka melakukan jenayah “kolar biru nie” mereka langsung tidak fikir masak2 tentang masa depan mereka & family mereka….so…apa kita peduli.

    lagipun…bukan diorg je yg ada family…kita pun ada family jugak….tapi kita tidaklah sampai langgar undang2 walaupun kene tekanan dari umNo.

    mulai skang….harap pakatan listkan nama2 pegawai kerajaan yg mangkuk hayun yg pecah amanah yg suka salahguna kuasa…..hadapkan mereka di mahkamah kelak sbg pedoman & tauladan kpd pegawai kerajaan yg lain….pedoman supaya mereka bekerja dgn baik, bukannya ambik rasuah dari umNO.

  3. Asasnya senangnya je …… Ikut Suka Akula…..

  4. Kalau dah undang-undang yg dibuat sendiri pun tak boleh diikut…

    Apa lagi yg boleh kita harapkan…

    Giler betul puak2 ni…kerana mengejar kuasa semata-mata, demokrasi & undang-undang boleh dipijak begitu sahaja…

    Rakyat diseru hormat kepada 5 Rukunegara antaranya ‘Kedaulatan Undang-undang’…

    Inikah yg dinamakan kedaulatan undang-undang?

  5. KAT MESIA NI TAKDE ISTILAH PEACE KEEPER UTK POLIS

  6. saya setuju sangat dengan XC60 tu. Dakwa kakitangan kerajaan yang salahguna kuasa dan menyeleweng tu. Mintak2 cepatlah PR ambil alih pemerintahan di pusat tu. Diaorang dibubuh behind the bar, dakwa mereka. Kerana ada orang2 yang macam tulah negera negeri jadi huruhara. Sepatutnya dia orang tu berkecuali, tak memihak mana2, tapi ni tidak. Apa saja kata bn umNo tu semua ikut babi buta. Jangan simpan lagi orang2 yang macam tu. Jahanam negera kita ni. Agaknya orang2 yang macam tulah yang rasuah tu.

  7. Aku dah cakap BOND kat DOG..!!

  8. SPRM si said lambu tu bila nak bertindak? terang terang SUK dan Polis menyalahgunakan kuasa…said!!!! mu pekak ka bangang!!!

  9. pekak + banggang = said

  10. S – said P – pengendali R – rasuah M – malaysia
    dari dulu2 lagi korang takkan tak tahu perasuah klu takde pengendali mcm si said ni mna nak jadi, kau bayangkan org yg mencipta SPRM ni org yg memimpin barisan penerima dan pemberi rasuah mcmane nak betul,……

  11. Cekgu cekgu kat sekolah dah takut nak mengajag Bab Rukun negara lani. Pasai sampai tang bab nak hurai tang rukunegara yang keempat ” “Kadaulatan Undang2” Cekgu2 seryau nak sebut Pasai depa tau Undang2 di Malaysia lani dah hancus lebus. Undang2 diguna pakai untuk jaga Munkee kerajaan BN saja.

  12. Said – Sapu Ampu Ingat Duit!!!! Kalau dapat sapu RM lagi banyak lagi baik. Siapa nak siasat SPRM jika ambil rasuah! Itu yang Mat Said boleh buat apa saja. Anak dia (pilot MAS) dah jadi tauke por….
    Sekarang masanya bapak membalas budi Bedollah! Muka panjang ni memang tak fikir dosa pahala pun.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: