Posted by: pinkturtle2 | Jun 27, 2009

Perangai Umno Hok serupo komunis ialah tolok hukum tuhan – TGNA

manek urai 5

Umno perangai supo komunis… tapi kalau orang sebut komunis dia marah…

Perangai Umno Hok serupo komunis ialah tolok hukum tuhan… supo komunis lah tu, Sebab komunis tolak hukum tuhan – TGNA, Manek Urai 26 Jun 2009


Responses

  1. Kominis tak percaya ada tuhan.
    dah tentu depa tak tau ada undang2 tuhan.

    Umno percaya ada tuhan, tapi tak suka undang2 tuhan, walaupun depa tau undang2 tuhan tu ada.
    Sapa yang lebih terok.

    Ikut lojik akai, Umno la yang terok. Pasai depa nak kat tuhan takut bila ditimpa bala, buleh buat sembayang hajat minta tuhan hapuihkan bala tu.

    Yang keduanya melayu Islam Umno, percaya beriman dengan tuhan, bila mati maseh ada peluang masuk sorga lepas dihisab dan dihukum.

    Yang ketiga, melayu Islam Umno nak nampak sama macam kaum lain bukan Islam yang jugak percaya ada tuhan. Ini bedasarkan ucapan Rais Yatim yang kata. Ugama semuanya sama.

    Tapi TGNA maseh kata Umno sesat. Pasaipa?.
    Dia bukan tolak hukum tuhan, cuma dia kata hukum tuhan tak sesuai dalam negara masyarakat majmuk, kami kongsi kuasa Walaupun yang berkuasa dan sanggup memaksa rakyat ikut kata depa tu Melayu Islam Umno.

    • puak2 dia ni……….kucing kota….

      kalu nak mampuih baghu ingat tuhan.
      sembahyang mayat, tahlil, solat hajat
      meghendah diri macam nak sembah suh orang pi.

      masa bagi baja ka, basikal ka, beg skolah ka, lembu pawah ka,
      beghok subsidi ka. suma hampa sapu bersih. kalu basikal tu, habih adik beradik anak jkkk tu dapat. kalu tak habih bukan nak offer kat orang paih yang miskin tu, depa jual pulak bagi menambah pendapatan. sabik tu lah aku nengok orang paih ni selalu boikot majlis2 yang diadakan puak jamban. depa kata pecah belah pulak

  2. memang betui kata TGNA tu umno pun macam komunis gak sbb suka rampas hak org /anak org/bini org sama la tu ……

  3. Salam,
    Ini bedasarkan ucapan Rais Yatim yang kata. Ugama semuanya sama.

    Mana ada agama tu sama.Amat bahaya
    kenyataan begini sonsang akidah.Alamat
    exprsess tiket ke neraka lah.

    SURAH ALMAIDAH AYAT 3 :

    “PADA HARI INI TELAH AKU SEMPURNAKAN AGAMA BUAT KAMU DAN AKU CUKUPKAN NIKMAT KU KEATAS KAMU DAN AKU REDHA
    ISLAM SEBAGAI AD DIN”

    AGAMA DARI MAHA PENCIPTA MANA KAN
    SAMA AGAMA CIPTAAN MANUSIA.

    BENAR KENYATAAN TGNA TU.

  4. salam great chief…

    aku dok dengaq macam bunyi lalat nak mai hurung……. lepas hang bagi komen niee

    sat lagi dia suruh la hang pi baca buku…

    he he

    kalau dia ckap elok tak pa…
    kalau dia dok merapu ampu jambantaik najis mugallazah confirm aku maki……

    • salam,
      Buku yg depa baca pon tak
      tera mana bagi puak2 umngook ni.
      Ramai depa dok usong kitab mlm.
      ni mimpi esok tikam nombot apa.
      Tu la kerja depa..tak kan hang tak
      tau kot.Dok kedai kopi pung pang
      pung pang politik..berenti sat..
      macam maklaikat lalu..nombot
      plak jadi bahan crita..

      MAI PI LA RAMAI MANA PON.
      SEJARAH PROTUGIS NAK MAI
      INVADE NEGERI2 UTARA M’SIA
      PON CUAK INI KAN DEPA.
      5 HANG DI MELAKA PORTUGIS NAK
      MAKAN CEKAK PON TERUK..INI KAN
      PLAK BERATUIH RIBU MALAH JUTA
      HANG DOK ADA DI UTARA NI.

      HANG MAI RAAAAAAAAAAH.
      CRITA TAK GUNA….

  5. APA KATA UMNO MAKAN SUP INI. BOLEH KUAT BALIK TAK.

    ‘Healthy Soup’ dipercayai dapat meningkatkan stamina dan keperkasaan seorang lelaki. Anda nak cuba? Jangan.. Lihat betu-betul gambar di atas, dalam senduk itu. Daging apa? Hee, itu kepala janin, bayi manusia berumur 6–8 bulan, dapat dibeli per porsi seharga 3000-4000 RMB matawang Taiwan. Orang makan orang!!

    Menurut tinjauan dari seorang penulis Taiwan, yang menemui seorang pengusaha dari daerah Tong Wan,Taiwan, mengaku sebagai pelanggan tetap ‘Healthy Soup’. Lelaki berusia 62 tahun menjelaskan khasiat ‘Healthy Soup’ ini ialah boleh berhubungan seks dan tahan beberapa kali dalam satu malam, walaupun umurnya sudah begitu. Sebuah restoran lain di kota Fu San, Canton, pula memberitahu makanan tersebut sukar di dapati dan tiada ‘ready stock’, apalagi jika perlu disajikan secara fresh, bukan frozen. Tetapi kalau berminat waktu itu juga, mereka boleh menyediakan ari-ari bayi (plasenta) yang khasiatnya dapat meningkatkan gairah seksual dan juga ubat awet muda.

    Juru masak restoran tersebut mengatakan jika memang inginkan Healthy Soup juga, dia menganjurkan untuk pergi ke sebuah desa di luar kota di mana ada sepasang suami isteri yang isterinya sedang mengandung 8 bulan. Diceritakan pula bahawa isterinya itu sebelumnya sudah pernah mengandung 2 kali, tetapi keduanya anaknya itu perempuan. Jika kali ini lahir perempuan lagi, maka ‘Healthy Soup’ dapat diperoleh dalam waktu yang dekat, darinya.

    Bagaimana cara membuatnya? Kata penulis itu.. “Janin yang berumur beberapa bulan, ditambah Pachan, Tongseng, Tongkui, Keichi, Jahe, daging ayam dan Baikut, di tim selama 8 jam, setelah itu dimasak selayaknya memasak sup.” Tiba-tiba selepas beberapa hari kemudian, dia dapat maklumat, di Thaisan ada sebuah restoran yang mempunyai stok Healthy Soup. Dia pun pergi, begini ceritanya di bilik dapur..

    “Di atas papan potong nampak janin tidak bernyawa itu, tidak lebih besar dari seekor kucing. Tukang masak menjelaskan janin tersebut baru berusia 5 bulan. Tidak dijelaskan berapa harga belinya, yang pasti itu tergantung besar-kecil, hidup-mati janin tersebut dan sebagainya. Kali ini, harga per porsi Healthy Soup 3,500 RMB kerana stok susah didapati.. Sambil menyiapkan pesanan kami, dia memberitahu janin yang keguguran atau digugurkan, biasanya mati, dapat dibeli hanya dengan beberapa ratus RMB saja, sedangkan kalau dekat waktu lahir dan masih hidup, boleh semahal 2.000 RMB. Urusan bayi itu diserahkan ke restoran dalam keadaan hidup atau mati, tidak ada yang tahu.”

    Menurutnya lagi, setelah selesai dimasak, disajikan panas di atas meja. Dia dan fotografernya sudah hilang selera makan kerana melihatnya di dapur. Menurut beberapa sumber, janin yang
    dipesan semuanya adalah janin bayi perempuan. Apakah ini akibat dari pemerintah China yang mewajibkan satu anak dalam satu keluarga bagai kawasan-kawasan yang padat penduduk? Apakah kerana manusia sudah jemu memakan daging binatang dan ingin mencuba daging manusia pula? (AK)

    Dari blog Ibn Hasyim

  6. SEMENJAK DUA TIGA MENJAK NII MULUT TOK NIK DAH MACAM ORANG TUA NYANYUK LA PULAK..

    BANYAK SANGAT MAKAN SUP BABI KAT RUMAH LIM KIT SIANG PAA KAA…

    he he he

    • Salam Kucing Kota,
      (ati panas) Binatang ni dia nnt makan la
      artikel yg hang bentangkan….
      ati panas dia supo kominis

      Perangai Umno Hok serupo komunis ialah tolok
      hukum tuhan… supo komunis lah tu, Sebab
      komunis tolak hukum tuhan – TGNA,
      Manek Urai 26 Jun 2009

  7. blogwalking yawww … sipp,,

  8. kita perlu kenali diri sendiri sebelum kata kat org lain. Komunis tetap komunis.. Nama ja TOK GURU tapi bab mgata kat org dia di depan…
    LAYAKKAH DI PANGGIL TOK GURU???

    PIKIR la SENDIRI


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: