Posted by: pinkturtle2 | Ogos 31, 2009

KALI NI UMNO BETUL2 MENCABAR ORG ISLAM

UMNO JGN JADI BANGSAT..!!!

KALI INI UMNO BETUL2 MENCABAR ORG ISLAM
BETUL TERCABAR…DENGAN TINGKAH LAKU UMNO
MEMPERMAINKAN ISU “TAKBIR” DITUKAR KPD “TAKE BEER”

INI GAMBAR PEMUDA UMNO YANG BANGSAT….BUAT PERHIMPUNAN
MENENTANG ISU ARAK DI SHAH ALAM AWAL BULAN OGOS LALU…
GAMBAR NI AKU AMBIL DARI UTUSAN LAKNAT…BERTARIKH 7OGOS…

JUMAAT LEPAS 28 OGOS 2009..UMNO BUAT BANGSAT LAGI…
TAPI KALI NI MEREKA TAK MENGAKU MEREKA DARI UMNO…
DAN MENGELARKAN DIRI MEREKA SBG PENDUDUK SEK 23 SERTA BADAN NGO…

BUKTINYA TULISAN “TAKE BEER” YG DICIPTA UMNO INI
SAMA DIUSUNG KETIKA PERHIMPUNAN ARAK YG LALU…
KALI INI UMNO MEMANG BANGSAT…

BUAT BERTAMBAH BANGSAT UMNO NI…
BILA KHAIRY BUAT KENYATAAN AKBAR KATA MEREKA
TAK TERLIBAT…WALHAL..UNGKAPAN SAMSENG YG MEMPERSENDAKAN
AGAMA SEPERTI “TAKE BEER” NI DAH MEMERANGKAP MEREKA…
POLIS PATUT TANGKAP SAMSENG-SAMSENG HINA NI…
YANG MENGHINA AGAMA HINDU SECARA TERANG2..YANG BOLEH PORAK-PERANDAKAN NEGARA…
JGN BERDOLAK-DALIH LAGI UMNO…

TINDAKAN BODOH UMNO MEMAINKAN UNGKAPAN ALLAH
“TAKBIR” DITUKAR KPD “TAKE BEER” KINI MAKAN DIRI…

POLIS BOLEH TANGKAP SAMSENG2 YG MENIMBULKAN SENTIMEN
PERKAUMAN YANG EKSTREM SPT GAMBAR DIBAWAH
EHSAN GAMBAR UTUSAN DAN MINAQ-JINGGO

http://ccheckmate.blogspot.com


Responses

 1. dasyat tol umno nih!

 2. umno ni ketua kpd saitan lutsifer!!!

 3. inilah pencabar penganut agama d malaysia.Islam,hindu,buddha semua puak2 ni cuba hina dgn tulisan dan kepala lembu.
  apala yg dia org makan sampai akal dia org dapat tahap macam tuuu.
  inila ilmu umno bebal kekal

 4. SEBENARNYA PAKATAN RAKYAT LAH YANG MENCABAR ORG ISLAM,ISLAM
  BETUL TERCABAR…DENGAN TINGKAH LAKU PAKATAN RAKYAT
  MEMPERMAINKAN ISU “TAKBIR” DITUKAR KPD “TAKE BEER” TERJADI APABILA PAS MENDIAMKAN DIRI APABILA RONNIE LIU MERAMPAS SEMULA BEER YANG DIRAMPAS OLEH PENGUATKUASA MBSA,ADAKAH INI BUKAN TAKE BEER,FIKIR-FIKIRKANLAH JANGAN JADI ROBOT

  • Kata orang kalau ati kita sentiasa panas maknanya ati kita telah dihuni oleh syaitan & iblis. Orang hindu mabuk pulak cakap “kalu lu punya ati slalu panass, itu tanda lu banyak “take beer” lah.

 5. awat la hg bodoh sgt hati panas..sia2 mak kau beranak kan kau klau dia tau dari kecik lg dia dah tutup hidung kau..

 6. Salam.

  Ini bulan Ramadan.
  Ini bulan Puasa.
  Kita Islam.

  Ini semua berlaku.
  Heran betul.
  Apa dah jadi.
  Keliru.
  Kelabu.
  Atau baca pun, tak faham.
  Atau kata faham, tapi masih tak reti.
  Mana satu, ya.

  Mat2 merempit.
  Pakmat-Pakmat merapu.

  Ini suatu yang amat memalukan.
  Memalukan umat Islam.
  Tapi, kalau masih tak malu.
  Tak tahulah.

  Mana pergi segala minda.
  Jangan salahkan syaitan dan iblis.
  Mereka telah digari.
  Jadi yang buat, memang manusia.
  Yang berperangai iblis dan syaitan.

  Sekadaq, kita Islam.

  • kalu dah ngaku islam sokong la perlembagaan islam,undang2 islam.kalu ngaku sajeeee burung tiong pun reti sebut.

   • Salam tumpang.

    Kita sokong setakat kita mampu.

    Kalau tak mampu.
    Jangan dok tumpang sokong.
    Bila tak reti.
    Mulalah melolong-lolong.
    Lolong sana lolong sini.
    Mula merapu.
    Pakai sondoi2.

    Sekadaq kita tahu kemampuan kita.

   • nok sokong,sokong betul2.hina,fakir,lemah,dhoif yg nak d tempuh,kalau biasa senang lenang pi balik tidur laaa.

 7. umno tak habis habis buat kerja bodo gile cisssss warpaq

 8. Berfikir lah dengan waras….. janganlah terburu-buru dan meluahkan perasaan anda sama tarafnya dengan “pemikiran budak tadika”….. sebagai rakyat Malaysia yang telah dimerdekakan selama 52 tahun, janganlah anda berfikiran jumud…. kenali lah sejarah negara anda secara “detail”, jangan jadi orang yang hanya disogok dengan maklumat-maklumat “penjajah minda” sepertimana British menjajah minda kita sebelom ini. Kini UMNO pula “menjajah” minda orang Melayu dengan sejarah ciptaan mereka yang langsung mengenepikan peranan orang lain dalam menuntut kemerdekaan negara tercinta ini…… UMNO telah memperbodohkan minda orang-orang Melayu dan memperbodohkan minda jenerasi muda agar menjadi “kuda tunggangan” mereka….. Jenerasi muda telah dijumudkan pemikiran mereka dengan cerita-cerita dongengan dan sogokan-sogokan rasuah mereka adalah terus bergantung kepada mereka….. UMNO bukan Melayu….. dan Melayu bukan UMNO……. Melayu adalah satu bangsa yang terkenal didunia…… walaupun tidak ada UMNO, Melayu tetap ada dan Melayu akan terus bangun dan hidup walaupun tanpa UMNO….. Hidup Melayu bukan kerana UMNO….. Melayu tetap akan berada di mana-mana sahaja dimuka bumi Allah ini……

  terimalah hakikat dan kenyataan sebenarnya wahai sahabat ku “Budak Tadika” …. dewasakan lah diri kamu, janganlah selama-selamanya berada di tahap “tadika”

 9. uhuk uhuk uhuk… kena bukan sebijik, tapi 2 3 bijik macam kena luku kat kepala budak tadika.
  budak tadika nih memang kuda tunggangan umnongok…

  • Salam.

   Udin.
   Hang kena jaga.
   Hang dok pakai sondoi2.

   Nanti hang kena leput.
   Dileput oleh TGNA.
   Baru hang tahu.
   Tersipu2 nanti hang.

   Sekadaq tak mahu hang tersipu2.

 10. okey aku nk jwb dlm kontaks politik islam..kenapa plak nk persoalkan tentg ahli parti..itu tidak menunjukkan satu bdan atau keanggtaan secara individu,,org cina masuk jadi ahli PAS apa yg slahnya..sdgkn mereka kafir zimmi.,,bukn kafir harbi yg perlu diperangi..tapi UMNO sendiri meletakkan cina sbg pemimpin apa masalhnya..

  ni aku plak nak bagi apa yg pemimpin UMNO dok buat k..hang islam kan kononya perjuangkan islam kan..k hang tgk pastu komen k

  (Kenyataan Tun Dr. Mahathir kepada wartawan pada 3hb Mac 1994 di Nilam Puri, Kelantan Darul Naim): Hukum rejam kepada penzina adalah primitif

  (Kenyataan Najib Razak pada 20hb April 1983 kepada para wartawan): Negara akan huru-hara sekiranya undang2 Islam dilaksanakan –

  Ucapan Tun Dr. Mahathir pada 30 April 1992 di perjumpaan Ketua2 UMNO bahagian Johor). Saya nak tahu siapakan di antara ahli2 Pas yang sanggup memotong tangan orang jika hudud dilaksanakan di Kelantan. Barangkali Nik Aziz akan melakukannya. Jika benar kita nak tengok apa yang berlaku selepas hukum itu nanti.

  (Ucapan Tun Dr. Mahathir pada 14 Ogos 1994 di Pasir Mas Kelantan). Sukar dilaksanakan hukum syarak kerana masyarakat Malaysia bukan seratus peratus Islam.

  Ucapan Tun Dr. Mahathir pada 3 Mac 1994 di Pusat Bahasa Arab, Nilam Puri, Kelantan). Apakah hukum hudud mesti dilaksanakan juga walau apa pun keadaan sehingga mendatangkan mudarat kepada orang Islam. Apakah dalam keadaan Islam sudah lemah, hukum2 yang boleh melemahkan lagi orang Islam mesti dilaksanakan? – Ucapan Tun Dr. Mahathir pada 3 Mac 1994 di Pusat Bahasa Arab, Nilam Puri, Kelantan)

  (Ucapan Tun Dr. Mahathir pada 3 Mac di Pusat Bahasa Arab, Nilam Puri, Kelantan) Hudud tidak boleh dilaksanakan kerana sukar mendapat saksi yang tidak fasik. –

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, temubualnya dengan media massa, 14 Julai 1992) “Apabila hukum rejam batu sampai mati kepada penzina dan potong tangan kepada pencuri, nescaya ramailah rakyat Islam yang mati dan kudung tangan.Ini sangat memalukan ummat Islam, kerana orang bukan Islam akan sempurna sifatnya dan boleh meneruskan kerja.”

  (Sulaiman Daud, temubualnya dengan media massa, 20 Ogos 1993)” Pada pendapat saya, undang-undang Islam tidak sesuai dilaksanakan di Malaysia sekarang. Lebih baiklah undang-undang yang ada dikekalkan

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pusat Bahasa Nilam Puri, Kelantan, 3 Mac1994. “Saya cabar Kelantan laksana hukum hudud di depan orang bukan Islam.”

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pusat Bahasa Nilam Puri, Kelantan, 3 Mac 1994) Hudud tidak boleh dilaksanakan kerana sukar mendapat saksi yang tidak fasik

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pasir Mas, 14 Ogos 1994). “Al-Quran perlu ditafsirkan semula untuk disesuaikan dengan keadaan masa kini.”

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, temubualnya dengan media massa selepas sidang Majlis Tertinggi UMNO, 1994). “Saya akan mempastikan bahawa negeri-negeri yang diperintah oleh Barisan Nasional tidak akan melaksanakan hukum hudud.”

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pasir Mas, Kelantan, 14 Ogos 1994). “Kerja yang paling sesuai bagi Tok Guru (ulama’) ialah mengajar, bukan mentadbir.”

  .(Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pasir Mas, Kelantan, 14 Ogos 1994). “Sukar dilaksanakan hukum syarak kerana masyarakat Malaysia bukan seratus peratus Islam”.

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pasir Mas, Kelantan, 14 Ogos 1994). “Kita (Kerajaan Pusat) akan ambil tindakan jika Kelantan meneruskan usaha melaksanakan hudud.”

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, kenyataannya kepada wartawan, 30 April 1992). “Bukan kerana dengan melaksanakan hukum hudud saja kita boleh menjadi Islam. Kita tengok banyak negara Islam yang tidak melaksanakan hukum hudud,tetapi tidak bermakna mereka tidak Islam.”

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, temubualnya dengan wartawan, 18 Ogos 1991. “Perlaksanaaan hukum hudud boleh menyebabkan umat Islam menjadi mundur kerana tidak boleh bersaing dengan orang bukan Islam apabila orang Islam dipotong tangannya dan dilakukan hukum hudud yang lain, sedangkan orang bukan Islam tidak dikenakan.”

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, bercakap kepada wartawan, 24 April 1992) . “Jika mereka hendakkan sangat hukum hudud, mereka kenalah cuba hukum mereka sendiri atau mahkamah mereka sendiri. Mereka seronok nak potong tangan orang, seolah-olah jika tidak potong tangan, tidak Islam. Sekarang kita nak tengoklah mereka boleh buat atau tidak.”

  (Datuk Seri Najib Tun Razak, bercakap kepada wartawan, 20 April 1992): “Kerajaan Kelantan harus dipertanggungjawab jika berlaku huru hara, ketidakstabilan politik, perpecahan di kalangan umat Islam dan kegelisahan
  rakyat apabila hukum hudud dilaksanakan di negeri itu.rakyat harus menyoal perlaksaaan hukum itu menguntungkan atau menyebabkan perpecahan pertentangan dan ketidakstabilan politik. Tidak semua negara Islam mengamalkan hukum hudud, bahkan ada negara Islam lebih makmur tanpa hukum itu.”

  (Dr. Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Papar, Sabah, 2 Mei 1992). “Bagaimana kita boleh maju kalau orang Islam sudah tidak ada tangan dan kaki? Bagaimana mereka mahu bersaing dengan bangsa-bangsa lain, kalau sifatnya sudah tidak cukup? Hukum hudud tidak sesuai dilaksanakan di negara ini yang mempunyai rakyat berbilang kaum dan agama.”

  (Datuk Dr. Yusuf Nor, temubualnya dengan Radio Tiga Ibu Kota, 6 Mac 1994) “Sebarang undang-undang yang dilaksanakan di Malaysia sekarang yang selaras dengan undang-undang Islam boleh dianggap sebagai undang-undang Islam.”

  (Dr. Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pasir Mas, Kelantan, 14 Ogos 1994). “Melaksanakan hukum hudud sehingga melemahkan orang Islam sehingga menjadi masyarakat kucar kacir dan ditindas oleh orang lain tidaklah secucuk dengan ajaran Islam.”

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad 2/5/92) ‘Bagaimana kita boleh maju kalau orang Islam rakyat Islam yang mati dan kudung sudah tiada tangan dan
  kaki. Bagaimana mereka mahu bersaing dengan bangsa-bangsa lain kalau sifatnya sudah tidak cukup. Hukum Hudud tidak sesuai dilaksanakan di negara ini yang mempunyai rakyat berbilang kaum dan agama’.

  Tun Dr. Mahathir Mohamad, Majlis Tertutup Majlis Agama Kebangsaan, 1997). “Apakah kalau kita tidak tutup (aurat) kita tidak Islam? Banyak benda yang disuruh oleh agama Islam yang kita tidak buat, tetapi kita masih Islam”.

  Tun Dr. Mahathir Mohamad: 5 September 1997, PWTC, Perhimpunan Agung UMNO). Tujuan menutup aurat ialah kerana di zaman Nabi, Arab Jahiliyyah mempunyai nafsu yang kuat sehingga sering menculik dan merogol wanita daripada kabilah-kabilah lain. Akibatnya ialah peperangan antara mereka yang tidak pernah tamat”.

  Tun Dr. Mahathir Mohamad, Majlis Tertutup Majlis Agama Kebangsaan, 1997). “Saya bukan lawan semua dengan mufti, tetapi mufti (Dato’ Ishak Baharom) yang semacam ini bukan mufti. Ulama’, macam-macam ulama’ ada.”Takkan satu orang boleh mendakwa diri dia ulama dan kita mesti sembah dia inilah waris nabi, bukan main senang. Masuk persatuan ulama’ jadi waris nabi. Syed-syed pun tak pernah berkata macam itu, yang kata dia keturunan nabi, keturunan sahabat-sahabat nabi – pun dia tak kata macam itu. Ini mana-mana tempat membuat dakwaan bahawa ‘ulama’ adalah waris nabi’. Mudah nak jadi waris nabi. Tak payah sapa pilih.”

  (Tun Dr. Mahathir Mohamad, 8 Nov.1991, Perhimpuan Agung UMNO, PWTC). ” Ajaran ulama’ inilah yang menyebabkan umat Islam menghabiskan hayat mereka semata-mata mebuat persedian untuk akhirat. Dan untuk ini, berbagai-bagai ibadat dicipta dan ditokok-tambah untuk memenuhi masa hidup mereka”.

  Dato’ Seri Abdullah Ahamd Badawi Jun 2001 : Tiada sebarang peruntukan dalam Enakmen Jenayah Syariah (Selangor) 1995 yang memberi kuasa kepada penguatkuasa agama negeri untuk menangkap umat Islam yang berada di premis yang menghidangkan arak sekiranya mereka tidak meminumnya.

  apa komen PUAK2 UMNGOKK???hang muslim yg bela agama kan..k skg komen..BUDAK TADIKA BARUA LAKNATULLAH..KOMENLAAA..AKU NK TGOK..BANGSATTT

 11. Provokasi bikinan Pekida pengikut UMNO jahanam!

 12. inilah jadinya kalau dah terlalu mabuk kuasa dan lebih teruk kalau dah gila talak.. ungkapan TAKBIR tah dihina dengan sehina-hinanya oleh mereka. Bangkai diusung sebegitu rupa. Dua kejadian ini jelas menunjukkan betapa ceteknya akal mereka yang terlibat. Ini semua kerja UMNO (orang PAS tak pakai songkok dan hanya laungkan perkataan TAKBIR – ALLAH MAHA BESAR). Lawaknya apabila Kairy menafikan… lawak betul. LAKNATLAH BAGI ORANG YANG MENGHINA ISLAM!!!

 13. setaraf rupanya..
  elok sangat le tu..
  tu kata dia..
  tu dia kata..
  yang ni kata tu separuh..
  yang tu pon kata separuh..
  bile nak penuh agaknya..

 14. aku heran ada org mengaku islam tapi mempermainkan islam, tulis takbir dgn take beer?? dlm bulan puasa plak tu, ya Allah, laknatlah golongan fasik ini..ya Allah, laknatlah golongan UMNO fasik ini, mereka terus menerus mempermainkan dan menghina agamamu ya Allah, laknatlah golongan fasik ini, mereka umpama api dlm sekam, yg akan menghancurkan umat islam di Malaysia, Kau berilah pertolongan kpd Pakatan Rakyat untuk terus berdiri utuh menumbangkan UMNO BEND, ya Allah, kami rakyat amat tersiksa dan terhina dgn pemerintaham kuku besi UMNO BEND.
  ya Allah, hancurkan UMNO BEND sepertimana Kau telah hancurkan puak kafir..amin
  Lawan tetap Lawan
  Mampus UMNO BEND
  Hidup PR
  Hidup Anwar Ibrahim
  Hidup Nik Aziz
  Allahuakbar!!!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: