Posted by: pinkturtle2 | Oktober 31, 2009

Fitnah dan Kerosakan yang timbul akibat dari tindakan Nasa dan Hasan Ali

NASHA HASSAN KHIANAT 3

bayangkan rakaman audio mengenai RAHSIA KAEDAH BAIAH CERAI TAKLIK yang berada dalam genggaman bloggers UMNO akan dimanipulasikan seluruh media perdana. Kemudian dibahaskan oleh seluruh ilmuan Islam sekular.Betapa besarnya fitnah yang terhasil? Muslim Melayu semakin keliru, non muslim semakin jauh. Kerana lafaz taklik tersebut, mereka tidak boleh melompat keluar party, tetapi berusaha menggabungkan PAS dengan UMNO. Hanya melalui itulah taklik tidak terjatuh. Subhanallah. maha suci Ya Allah. Sungguh cantik sekali peristiwa yang Allah susun untuk kami.

Apabila rahsia PAS dibocorkan ulama barua PAS

Allah menunjukkan kita rentetan peristiwa yang sangat cantik. Bayekk punya plan. Tapi hanya untuk golongan berfikir.

1. Memola Allah takdirkan Presiden sindir Mursyidul Am, supaya jangan guna blog (media baru) dalam hal-hal dalaman parti.

2. Kemudian, sekejap sangat dari itu, Timbalan Presiden dan Hasan Ali melanggar sendiri sindiran itu dengan menjemput bloggers. Malah jauh lebih dasyat Allah takdirkan dengan penyertaan bloggers UMNO sendiri. Subhanallah. Cun gile.

Dari peristiwa itu, berlakulah satu rahsia party yang selama ini tidak disahkan atau dirasmikan, yakni satu kaedah baiah dengan taklik cerai. Lompat UMNO, cerai talak 3. Allah mengatur semua ini untuk kita, manusia yang berfikir.

Timbalan Presiden dan PJ Selangor sendiri mengesahkan rahsia jemaah Islam SeMalaysia di hadapan semua bloggers termasuk bloggers UMNO! Ini adalah satu kenyataan rasmi! Maha Suci Lu Ya Allah. Memang gua sujud terhadap Lu.

Lu bayangkan rakaman audio mengenai RAHSIA KAEDAH BAIAH CERAI TAKLIK yang berada dalam genggaman bloggers UMNO akan dimanipulasikan seluruh media perdana. Kemudian dibahaskan oleh seluruh ilmuan Islam sekular.

Cerai bini talak 3 jika masuk UMNO – Utusan


Cerai talak 3 adalah penyelewengan agama yang jijik – Mufti Johor.

Betapa besarnya fitnah yang terhasil? Muslim Melayu semakin keliru, non muslim semakin jauh. Kerana lafaz taklik tersebut, mereka tidak boleh melompat keluar party, tetapi berusaha menggabungkan PAS dengan UMNO. Hanya melalui itulah taklik tidak terjatuh. Subhanallah. Lu memang suci Ya Allah. Sungguh cantik sekali peristiwa yang lu susun untuk kami.

Gua tidak mempunyai akhlak yang baik untuk menegakkan satu negara Lu, ya Allah. Tapi gua mempunyai kecerdasan dan keberanian yang boleh melanggar Hadi tahun depan. Harap Lu kekalkan kecerdasan gua, dan tidak membolak-balikkan keberanian gua. Gua kembalikan anugerah yang Lu pinjamkan kepada gua dan rakan-rakan ke jalan Lu kembali. Lu mudahkanlah ya Allah.

Jumpa projek langgar Hadi tahun depan. Insyaallah. Amin.

http://adukataruna.blogspot.com

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

“The Satanic Verses” versi Selangor

Labels: , ,

Saya tak perlu cerita apa-apa tentang “The Satanic Verses” tulisan Salman Rushdie. Banyak peristiwa yang berlaku di dalam dunia umat Islam kerana tulisan kurang ajar oleh penulis kurang ajar itu. Barat mengangkat buku itu sebagai karya sastera yang tidak wajar disekat (tetapi makanan dan ubat boleh pula disekat dalam kebejatan embargo mereka).
Di kalangan umat Islam, ramai yang juga yang menjadi peguam tanpa bayaran kepada Rushdie. Bagi mereka, kebebasan berkreatif tidak sepatutnya disekat (bagaimana kalau kita berkreatif maki dan fitnahkan mak bapak depa?). Memfitnahkan Nabi Muhammad pun tak mengapa.
Ada juga pak yet-pak yet di kalangan umat Islam yang memberikan kredit yang tinggi kepada Rushdie. Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan Rushdie “a profound writer”. Kepala hotak hang!
Oleh kerana bantahan yang kuat dari majoriti besar dunia Islam terhadap luahan kreativiti syaitan itu, Malaysia tumpang sekaki mengharamkan buku itu. Tak pa la tu.
Beberapa hari lalu di Selangor, sama seperti kerajaan Malaysia mengharamkan “Ayat-Ayat Syaitan” yang lebih jijik dari taik babi itu, beberapa pemimpin PAS negeri itu mengharamkan rakaman-rakaman berikut:
1. Ucapan Pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr Hassan Mohamed Ali dalam satu pertemuan dengan Pemuda PAS negeri itu.
2. Ucapan Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharudin Mat Isa dan Hassan dalam satu pertemuan dengan beberapa blogger, antaranya orang-orang Umno yang kalau hampa rendam dalam ayaq acaq pun depa tetap Umno. Tak payahlah kutuk depa. Itu pendirian dan hak demokratik depa.
Beberapa persoalan berbangkit dari pengharaman itu:
1. Mengapa pemimpin-pemimpin PAS Selangor berkenaan takut sangat rakaman tersebut tersebar? Ahli dan penyokong PAS pun teringin jugak nak dengar ucapan pemimpin-pemimpin tertinggi PAS.
2. Jika rakaman dalam pertemuan dengan Pemuda PAS Selangor boleh dikategorikan sebagai urusan dalaman PAS dan tidak wajar didengar oleh orang yang tidak menjadi ahli PAS termasuk bakaq a.k.a. ~penarik beca, adakah rakaman dalam pertemuan dengan beberapa blogger termasuk blogger Umno itu (malah kalau ada blogger komunis pun dijemput juga) termasuk dalam kategori urusan dalaman PAS juga? Jika tidak, mengapa orang seperti saya tak boleh tumpang dengar ucapan pemimpin-pemimpin PAS? Tumpang dengar ja…
3. Apakah kandungan rakaman dalam pertemuan dengan blogger-blogger tersebut?
4. Apakah yang diucapkan oleh Nasharudin dan Hassan dalam pertemuan itu?
5. Adakah ucapan-ucapan itu bersifat “prejudicial to PAS interest”? Jika tidak, mengapa ia menjadi bahan yang disorok? (Teringat pulak kempen anti sorok yang dilancarkan oleh kerajaan sekitar tahun 1974 dulu)
6. Jika terdapat ucapan yang bertentangan dengan prinsip maslahah jamaah kepada PAS, siapa yang mengucapkannya? (Saya hanya penyokong Fasal 3, 4 dan 5 Perlembagaan PAS. Tetapi, saya tak lupa janji saya dalam posting bertajuk “Tok Guru Mursyidul Am kena “ISA”?!!” – saya tak akan ambil maklumat dari Ahli-Ahli Jawatankuasa PAS Pusat untuk ditulis dalam blog ini. Saya tak nak mereka menjadi mangsa witch hunting. Sebab itulah saya kata, sebabnya mudah sahaja – bila orang suruh saya bersumpah “waLlahi, wabiLlahi, wataLlahi” bahawa maklumat itu bukan dari mereka, saya tidak teragak-agak untuk bersumpah).
7. Adakah terdapat ucapan yang bersifat “prejudicial to Selangor government interest”?
8. Jika terdapat ucapan yang bersifat “prejudicial to Selangor government interest” yang dibuat oleh pemimpin kerajaan negeri itu, adakah beliau tidak tahu “the principle of collective responsibility”?
9. Jika mustahil beliau tidak tahu “the principle of collective responsibility,” mengapa beliau melanggarnya?
10. Adakah berlaku apa yang Orang Putih panggil “conduct unbecoming” sebagai pemimpin PAS atau sebagai pemimpin kerajaan Selangor dalam ucapan Nasharudin dan Hassan ketika pertemuan dengan blogger-blogger tersebut? Jika tidak berlaku, mengapakah rakaman tersebut menjadi bahan yang disorok?
Oleh kerana dah sampai kepada bab “conduct unbecoming,” cukup la dulu 10 soalan. Saya tanya ja walaupun saya tahu mereka tak akan jawab.


Responses

  1. bodoh, dengan mufti2 bodoh

    tapi yang lebih big bodoh 2 ekor katak puru nih.

    dalam gerakan islam tak semua boleh bocorkan , kau pergi cerita semua dalam kain kat umno buat apa baghal?

    sia2 lah haji hadi gi jumpa ikhwan mesir, ikhwan uk untuk mashalahat jemaah

    last2 gi cerita kat umno yang jahil murakkab nih?

    WTF?

    woi! mmg mampos la pas nak jawab semua nih kat orang yang takda basic of tarbiyyah!

    bengong, laen kali kalau berminat nak masuk umno sila isytihar tak perlu bocor semua.

    ha jawab jangan tak jawab

    geng2 noh gadot dah naik syeih….

    hahaha

    hang rasakan…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: