Posted by: pinkturtle2 | Oktober 31, 2009

Harakah cuba berusaha nak jatuhkan integriti TG Nik Aziz ??

[nik+aziza1.jpg]

[nikaziza2.jpg]

Ulasan tajuk boleh baca di Sini


Responses

  1. SILA BACA HARAKAH KELUARAN JUMAAT 30/10/09

    ADA ARTICLE YANG MEMBURUKKAN NIK AZIZ

    http://manjongmari.blogspot.com/2009/10/harakah-cuba-berusaha-nak-jatuhkan.html

    saya yg selalu baca harakah sekali lalu pun dapat melihat & menanggap kedua2 article dalam harakah tersebut.

    saya pelik, APA MAKSUD HARAKAH menyiarkan 2 berita yg bertentangan mengenai Tok Guru Nik Aziz begitu jika tidak lain daripada hendak memburukkan tok guru.

    ni kerana nafsu benci & agaenda sendiri, puak2 pro-UG ini sanggup jahanamkan PAS dengan cara MEMBUNUH ICON pas sendiri iaitu nik aziz. depa tak peduli & tak ambil kira yg tanpa nik aziz, sapa lagi yg boleh jadi icon PAS yg boleh diterima oleh semua parti & rakyat.

    yang BODOHNYA adalah AHLI PAS itu senditi. dah termakan pil WALA..WALA..sampai tak boleh fikir sendiri. ikut je membabi buta. Kalau Allah nak manusia ni ikut je arahan, baik Dia buat robot je untuk menjadi khalifah dibumi ini tetapi ALLAH letakkan manusia yang boleh berfikir dibumi ini. takkan itupun tak paham kerana apa.

    lepas ini PAS bolehlah bersiapkan diri untuk KALAH dalam PR13 ni ye. kami rakyat yang hina dina ni dah MENYAMPAH denagn perangai pas ni. nanti bila itu berlaku, JANGANLAH SALAHKAN TAKDIR….sebenarnya, HANGPA SEMUA YANG BODOH!!!!

  2. yg penting BN menang…
    dapat aku tangkap projek juta2 ngan bn…
    makan tak abis anak beranak 7 keturunan
    hehehehehehehe

    • apa la lu ni… pas, pkr, umno.sama je.. mika maki sesama sendiri guna bahasa melayu… tak satupun dok guna bahasa yang lain..

  3. Tumpang lalu, minta tolong klik link dibawah….
    http://jutawanklik.com?a_aid=9420077a

    • hang ni jenih tak gheti basa
      kalu nak menega pi kat blog lain la.

      menyampah aku tengok perniagaan hang ni ……..bertahap tengok
      anjing pancut kencing kat tayag keta. nak kaya pi kija lain…..
      jangan nak tipu kita pulak……. tak baik nooooooo.

  4. Saya pun rasa begitu la….. Tak adil betul.

  5. Usaha membawa PAS masuk BN berjalan dengan rancak.

    1. Membunuh karakter golongan anti UG melalui media milik PAS sendiri di samping media umum

    2. Mengketepikan golongan anti UG dari saf kepimpinan di semua peringkat

    3. Manipulasi undi semasa AGM PAS selepas ini

    4. Mengadakan road show dan seminar untuk menerangkan kebaikan memasuki BN kepada ahli PAS

    5. Mempastikan golongan anti UG tidak terpilih menjadi calon dalam PRU13

    6. Menanamkan semangat perkauman yang ekstrim di kalangan ahli PAS di atas nama Islam

    7. Mempamerkan imej buruk PKR dan DAP di kalangan ahli PAS

    8. Mewujudkan lebih banyak isu-isu kontroversi di negeri Selangor dan Kedah

    9. Engagement dengan faktor-faktor yang naive dan liberal dalam PAS untuk menerima kebaikan PAS menyertai BN

    10.Meningkatkan kerja-kerja lapangan untuk menyokong usaha-usaha membawa PAS ke dalam BN

    • kapiag……..kapiag…….

      lebih beik kapiag belah la. tadak sapa nak caya la dengan idea2 jambantaik
      yang hang bak mai.

      kalu kapiag ni dari jambantaik tosak dok mai kat sini lah.
      sini tempat kita menyatukan idea yang baguih2. kalu dok bak idea jamban kapiag tu, kapiag tak beghasa hina ka. mai2 asyik kena maki…..
      mai2 asyik kena maki.

      pi mein joh2 aku bau taik ni

      he he he
      abang kelabu bergurau sambil nasihat

  6. Salam.

    Bagaimana boleh jadi.
    Memang tak ada disiplin.
    Tak hormat langsong.
    Pada Tok Guru.

    Tu yang kita dok kata.
    Dari dulu lagi.
    Setakat baca harakah saja.
    Tak jadi.
    Minda jadi kecut.

    Kadang2.
    Bukan kecut saja.
    Dok.
    Kecut kembang.
    Kecut kembang.
    Maka pecah.
    Pecah tembelang.

    Itulah yang jadi.

    Sekadaq gelak hara hara kah kah.

  7. SILA BACA INI KELUHAN NIK AZIZ

    Wibawa Nik Aziz mula santuni DAP Perak
    http://zainulfaqar.wordpress.com/2009/10/31/wibawa-nik-aziz-mula-santuni-dap-perak/

    IPOH, 31 Okt. | Mursyidul Am PAS Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat petang tadi melahirkan rasa syukur kepada Allah kerana masyarakat bukan Islam, termasuk para pemimpin DAP negeri sudi menjemputnya bersama-sama memperkukuh Majlis Pakatan Rakyat di Perak.

    “Saya bersyukur kepada Allah kerana parti PAS diterima oleh orang bukan Islam. PAS NEGERI TIDAK LAGI MENJEMPUT SAYA DALAM PROGRAM PARTI, tapi Ngeh Khoo Ham…pemimpin DAP yang jemput saya sama-sama perkukuh Pakatan Rakyat di Perak,”

    Dalam nada berjenaka, Nik Aziz melahirkan rasa terkejut kerana OEMIMPIN PAS TIDAK LAGI MENJEMPUTNYA, DISEBABKAN BELIAU MENYOKONG PAKATAN RAKYAT

    Dalam ucapan perasmian itu juga, Nik Aziz mengajak semua pemimpin parti-parti peringkat negeri menjadikan parti masing-masing berusaha mengenal Pencipta dunia ini, iaitu Allah.

    “Sebelum (Allah) mencipta manusia, bumi ini telah ada. Kalau Allah cipta dulu manusia baru cipta bumi, di mana manusia nak tinggal…dia (manusia) kata dia cipta (dunia)…Umno tak kenal pencipta, sebab itu dia rampas kerajaan…dia (Umno) anggap bumi ini dia punya,” jelasnya.

    Beliau juga melahirkan rasa syukur kepada Allah kerana para pemimpin Pakatan Rakyat Perak berusaha untuk saling mengenali antara satu sama lain.

    “Begitu juga manusia, Allah cipta tak sama muka…supaya kenal-mengenal…saya jadi Melayu kebetulan (dan) Ngeh Khor Ham jadi Cina kebetulan sebab itu rahmat.”

    “Kalau Allah jadikan manusia sama semua muka macam (seperti) selipar Jepun, susah nak kenal mana satu Nik Aziz dan Ngeh Kor Ham,” jenaka Nik Aziz lagi.

    Nik Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan turut menjelaskan tohmahan Umno kononnya budaya membaca ayat al-Quran oleh beberapa pemimpin DAP sebagai suatu penghinaan kepada Islam.

    “Nabi pun mengutus surat pada semua pemimpin kerajaan bukan Islam, Raja Najasyi di Habsyah, Kaisar di Parsi, Heracleus di Rom, Nabi mula dengan tulis ayat al-Quran.”

    “Nabi tulis untuk pemimpin bukan Islam baca, bukan Nabi tulis tapi nabi kata: jangan baca ayat al-Quran ini sebab nanti hina Islam. Pemimpin Umno bodoh agama dan tak suka ikut Nabi,” tegas Nik Aziz lagi.

    Tegas Nik Aziz lagi, perjuangan PAS berdasarkan ajaran Islam, bukannya politik perkauman Melayu sebagaimana yang diamalkan Umno.

    Jadi, beliau mengajak masyarakat bukan Islam mengenali Islam sebelum mengenali perjuangan PAS di Malaysia.

    Ngeh Khoo Ham yang berucap sebelumnya mengakui bahawa DAP dan beliau sendiri percaya bahawa PAS adalah parti ekstrem, disebabkan terperdaya dengan propaganda Umno.

    “Dulu saya memang ingat PAS (sebagai) parti ekstremis agama, fundimantelis dan tidak suka orang Cina (dan) dan bukan Islam. Itu semua sebelum kena Tok Guru, Hj. Nizar lah,” jelasnya.

    Beliau yang juga Pengerusi DAP Negeri menyuarakan rasa kagum dengan kepimpinan amanah Menteri Besar Pakatan Rakyat, Dato’ Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin kerana bersabar dan terus mempertahankan mandat rakyat, walaupun selepas Umno merampas kerajaan negeri.

    Katanya lagi, kewibawaan Nizar menyebabkan majoriti rakyat teru bersama Pakatan Rakyat, walaupun beberapa Adun Pakaran Rakyat mengisytiharkan diri sebagai Adun Bebas.

    Beliau juga berharap hubungan antara PAS, PKR dan DAP di Perak kekal kukuh, walaupun masing-msing mempunyai beberapa perbezaan dari segi ideologi kepartian.

    Turut menyertai majlis perasmian penutup Nik Aziz itu, Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN) PKR Mustafa Kamil Ayub, Speaker DUN V. Sivakumar dan Setiausaha DAP Perak Nga Kor Meng,

    Dipercayai kekaguman para pemimpin Pakatan Rakyat Perak terhadap peribadi Nik Aziz kerana Mursyidul Am PAS itu belakangan ini tegas mempertahankan gagasan Pakatan Rakyat dari diperdaya oleh Umno.

    Ianya sekaligus menjadikan Nik Aziz bukan sahaja berwibawa dalam kalangan ahli-ahli PAS, malah mula dikagumi oleh para pemimpin Pakatan Rakyat sendiri. -END

  8. Wahai saudara-saudara AKU yang berketurunan Melayu, satu nasihat AKU untuk hangpa semua.
    Cubalah tuan-tuan pi cari di seluruh Tanah Melayu maupun Sabah atau Sarawak satu benda untuk AKU iaitu TANAH PERKUBURAN MELAYU. Orang Cina perjuangkan bangsa depa, takpalah sebab bila depa mati, depa boleh simpan di tanah perkuburan Cina. Cina Islam maupun Cina Kristian tak akan simpan di sana. Cina Islam maupun India Islam akan simpan di tanah perkuburan Islam manakala Cina atai India Kristian akan simpan di tanah perkuburan Kristian.
    Jadi satu persoalan yang timbul ialah kenapakah kita perjuangkan suatu yang hujungnya tiada? Orang Melayu, ….. tanah perkuburan sendiri pun tak ada tapi dok perjuangkan Melayu juga. Sepatutnya puak yang perjuangkan Melayu tu simpanlah mayat depa di tanah perkuburan Melayu tapi bukan di tanah perkuburan Islam yang kita dok buta sekarang.
    Tulisan AKU ni untuk renungan kita bersama. Tanah rezab Melayu hilang banyak tapi bukan untuk bina tanah perkuburan Melayu. Hairan bin Ajaib. Jadi Melayu ni bila mati, nak simpan kat mana ya? … Entahlah

    • tadak ajaib2 haih…….

      bila mampuh ka, nak mampuh ka……… baghu nak kan islam.
      time tu la nak kat tok guru……… panggil pak lebai. time sihat dan aku kuasa…
      dok mentekedarah rasuah.

      itu la perangai umnojambantaik……… time nak bagi tanah ka, nak bagi pitih ehsan ka, nak bagi basikal ka, lumbu pawah ka…….. depa langsung tadak
      nampak orang paih………… . kalu nak tahlil ka, sembahyang mayat ka,
      baca yasin ka…….. nak mampus ka……. baghu nak bersedara ngan orang paih. kalu orang paih tak pi…. depa kata orang paih ni punca perpecahan….
      pada hal mende2 mai hasil dari perangai bughuk depa

  9. Takut kepala butuh hang lord rape, siapa hang orang nak takut, mungkin orang dah anggap hang ni kapiaq yang nyata sebab tu depa tak mau layan hang, tapi kalau nak nak layan maki mai kita maki maki,biar blog pukimak ni penuh dengan maki, aku nasihat hang Lord Rape kalau hang nak ajak orang masuk parti tupperware hang hang kena la tunjuk perangai yang bagus kalau tidak sapa pun tak mau mai blog haprak ni

    AKU HARAP SANGAT KEPADA FORUMER2 YANG MENYOKONG KERAJAAN PULAUKAN BLOG NI BIAQ LORD RAPE PUKIMAK NI DOK MERACAU SORANG2

    NASIHAT AKU KAT HANG LORD RAPE — PUKIMAK HANG

    • alleeeeeeeerkk…..aleeeeeeerkk………alllleeeekkkkk
      thuuhu…..huhu…..hehheh….kih,kih,kih……..kih

      fulamak……….. tolong….tolong….tolong……
      fuhhhhhhhh…. terkencing aku gelak kat malaun jamban ni…….
      ( huh…… nak gelak skit lagi heh )

      alleeeeeeeerkk…..aleeeeeeerkk………alllleeeekkkkk
      thuuhu…..huhu…..hehheh….kih,kih,kih……..kih

      baik la bahsa adik kapiag ni.
      adik kapiag yang beik hati…… bukan maksud abang kelabu hang ni,,,,,
      bahwa malaun2 jamban takut nak mai…….maksud abang kelabu
      adik2 kapiag suma takut sabik tadak hujah nak lawan hujah aku,

      setakat dok mai wat muka tebal,,,, setebal tapak selipag jepun macam
      adik kapiag ni……… berlambak. kapiag lein pun bulih mai lagu tu.

      hujah aku PERJUANGAN UMNOJAMBANTAIK BERSALAHAN NGAN HUKUM ALLAH. silakan beri hujah balaih. adik kapiag tadak nak pikiag ka……. mana ada pimpinan jambantaik yang terdiri daripada alim2 kucing mau berhujah.
      depa tu reti berhujah sorang 2 depan tv ka, ceramah ka, majlis kelentung ka.
      bila ajak berdebat ka, muzakarah ka….. pada mula nya ugut nak tunjuk jantan…….. suruh letak tarikh. last2 sekali tak jadi dengan macam auta gila.

      kalu setakat nak debat tajuk bohsia ka, bohjang ka…. lumbu pawah ka. mende ni tadak relevan untuk akidah.

      itulah maksud abang kelabu hang yang beik hati ni. puak malaun jamban…..
      tadak hujah nak mai…….. aku suruh bukan kitab MUSTIKA HADIS JILID 1
      muka surat 415 dan 416…….. adik kapiag akan jumpa apa yang abang kelabu sebutkan tu.

      setakat mai nak maghah dan bawak idea2 kapiag tu…… malaun jambantaik
      bulih mai bila2 masa….. tapi tadak maruah.

      adik kapiag jangan marah abang kelabu yer…… senyum la ….. senyum la adik kapiag oooooiii. huh aku nak nyanyi la…….

      SENYUMLAH…..SENYUMLAH
      AHAI ADIK KAPIAG 2X
      ( lagu m. daud kilau )

  10. gilo orang melayu kito ni…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: