Posted by: pinkturtle2 | Januari 31, 2010

Apa bezanya Lembaga tindakan Disiplin Umno dan Pas?

Lembaga disiplin Umno mengenakan tindakan kepada Ali Rustam tidak boleh bertanding Naib Presiden kerana kesalahan rasuah. Sama seperti kesalahan Isa samad dalam zaman Tun, tapi keahlian Umno Isa Samad digantung selama 3 tahun. dan diminta letak jawatan.
Kenapa Ali Rustam tidak diambil tindakan sama seperti Isa Samad?. Kerani Ali Rustam kroni Abdullah.
Begitu juga Khairy Jamaludin, hanya diberi surat amaran sama seperti Hassan Ali.
Khairy menantu dan kroni Abdullah Badawi.
Hasan Ali sahabat dan kroni kepada pengerusi lembaga disiplin Pas Tuan Man Tuan Ibrahim.

Khalid Samad walaupun lebih senior keahlian Pasnya dari Hassan Ali, dikenakan gantung 6 bulan sebagai YDP kerana Khalid bukan kroni.

Kenapa perkara ini berlaku kepada Pas yang beriya iya nak berlaku adil kepada rakyat, tetapi tidak kepada ahli Pas yang setia mempertahankan konsep Pakatan Rakyat?.
Kerana Khalid telah disenaraikan bukan rakyat dan bukan kroni.
Apa bezanya Lembaga tindakan Disiplin Umno dan Pas?
Tidak ada bezanya, kerana kedua duanya organisasi orang melayu yang bercadang nak menubuhkan Kerajaan UG. Tuu…Saja.

Kucing Kota

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Dan baca lagi ulasan menarik di bawah..

Pimpinan PAS bukan ader akal,telinga, hati dan mata untuk fikir, dengar, faham dan lihat….


Responses

  1. PAS nie gua samakan dengan FATAH…. hahaha…. mana taknyer… bodoh nak mampus…

    PAS tak sama macam HEZBOLLAH atau HAMAS … yang menggunakan akal, telinga, mata dan hati… tapi,

    PAS sama macam FATAH … tak gunakan akal, telingan, mata dan hati… senang jer Israel nak perdayakan FATAH… sama macam senang jer UMNO nak perdayakan PAS ….

    Read more: http://cipantapirtenuk.blogspot.com/#ixzz0e9DgGYrr

  2. Maha Suci ALlah, sepanjang penglibatanku di dalam perjuangan menegakkan syariatMU ini, sekiranya ada antaranya yang ikhlas dan KAU terima sebagai ibadahku, maka dengan itu aku merayu kepadaMU ya ALlah, KAU timpakanlah kehancuran untuk Hassan Ali, Mustadfa Ali, Nasharuddin Mat Isa, Harun Taib, Abu Bakar Chik dan anjing-anjing mereka di dalam kumpulan UG dan keluarkanlah mereka yang khianat itu dari jamaah ini agar kami insan kerdil ini tidak terus dianiaya serta dikhianati. Perkenankanlah doaku ini ya ALlah

    • eeeemmmmm
      berdoalah seperti umat Muhammad
      jgn berdoa seperti Nabi2 sebelum Muhammad
      ish ish ish ish ish ish ish

    • salam

      anak buah TGNA ni…sian
      berdoalah yg baik2… aku yg sokong BN pun faham pasal ni…tak faham kenapa geng yg mengaku islamnya hebat….begini???

  3. Berikan segala bukti terhadap segala tudohan terhadap pimpinan dan JK Disiplin Pas jika kamu benar dan seorang yg beriman. Berusaha dan membawa disrepute kpd mereka dgn cara yg keji adalah satu perbuatan yg tidak bertanggung jawab dan seharusnya kamu di censure.

  4. abeddin

    Buktinya bukan saja Orang PAS saja tahu bahkan rakyat Malaysia yang tuli dan pekak pun bole tahu. Yang buta mendengar dan yang pekak boleh lihat kecuali yang cacat ke dua-duanya.

  5. UMNO dah sedar dan nak berubah.
    PAS makin khayal dan makin goyah!

    Rakyat makin tertarik semula pd UMNO.
    Rakyat makin menyampah dengan PAS!

    MCA & MIC boleh berkompromi dgn UMNO.
    DAP & PKR sanggup memperbodohkan PAS!

    UMNO parti utk org melayu junjung islam.
    PAS parti utk org islam tapi junjung zionis!

  6. sama sikit jer..

  7. Salam,

    Kata2 aluan dgn. mohon kemaafan.
    Bkn. apa kerana dah adik beradik sedarah sedaging…sekati daging 2 kati lemak..

    Kot mana pon bagi kita la
    Dia tak sama macam puak
    um go no go no go
    Krana ada had dan ada hari..HAD HARI
    Beza byk tu…sbb laungan slogan
    PAS for all ..membangun bersama PAS
    MEMBANGUN BERSAMA ISLAM…
    tapi bertukaq jadi HAM PAS
    Hampas nyiok

    Hampas nyiok pon tgk sama..
    Dok mai jadi beracun jgn. cuba bagi ayam makan..lena semua habih nnt..pi wau dia
    Kategori hampas nyiok lagu tu
    Elok saja bagi BABI makan
    Umpama macam waste treatment plant babi ni
    Apa saja boleh randok dan tibai..

    Sebenaqnya lebih teruk dari um go no go
    Boleh agogo lagi

    Quality tang mana pon tak tau…
    seeerrrr teeeer peeeer….hapsenkong

    • salam

      cam mane sekali pun Penang semakin hancus….inilah yg dinamakan menang sorak kampung tergadai…sian orang Penang….nasib Perak terselamat…Thank you Allah.

  8. Salam 1Malaysia aka
    Salam TGNA suka aka
    Salam Sedaramara aka
    Salam yang nasik kandaq suka aka
    Salam yang great chief malu nak suka.

    Tau ke tidak.
    Ralik.
    Dok ralik kutuk UMNO.
    Dok ralik cari salah UMNO.
    Dok ralik dengan prestasi UMNO.
    Dok ralik dengan TGNA.
    Dok ralik dengan mimpi di cekerawala.

    Apa dah jadi.
    great pun tergamak kata.
    Hang, PAS, hamPAS.
    Sampai nyok, ayam, babi.
    Bukan dirandok, ditibai.
    Tetapi dibalun.
    Ada kah.

    Sampai hati great chief kata gitu.
    Mentang2lah.
    Dah jadi kawan Guan Eng.
    Sanggup kata gitu.

    great chief kena jadi pendekar.
    Pembela.
    Sekurang, kurang.
    Pendekar Amin Mulia.

    Tu.
    Semua tak kena.
    Ambik tindakan, tak kena.
    Tak ambik tindakan pun, tak kena.
    Seropalah.
    gi tak gi, gi tak gi.

    Kucing Kota ni pun, satu.
    Yang dok sibuk banding dengan UMNO.
    Pasai apa.
    great chief dah melatah.

    Sekadaq janganlah TGNA melatah.

  9. salam ………
    salam mb/mawar berduri…….
    salam BT …………………………

    beduri sungguh entry hang kali ni………
    memang hang ni puak tegar aka totok grombolan
    hang ni sama ngan BT laa……..boleh makan mee sepinggan….. minum se kole ………

    aku ni cuma tak temuntah saja lagi baca temberang hang tu………
    hang kata grombolan dah sedaq dan nak berubah…
    sapa kata? satu M tau grombolan makin melalut. makin dol…….
    sehari dua ni depa dok kecek orang-orang kuat PR mai kat depa……..
    pendekar mcm hang ngan BT tak senang duduk?……atau buat-buat lena aka zzzzzzzz………….

    sapa yg tetarik ngan grombolan tu?? hangpa dua kerat saja laa…….
    pasai tu BT berang sangat orang dok kutuk grombolan…dok cari salah grombolan….

    helo brother mawar berduri………
    bila yg grombolan junjung Islam ni??
    lain di bibir lain dibuat…….
    tak payah senaraikan……..terlalu banyak ……..
    tengok sekeliling……..dari dlm diri…….sampai negara…….”vice versa” sajaaa

    kalau setakat yg berlaku dgn KS dan HA tu……
    walau pun ada yg upset. tak puas hati n mcm-mcm lagi……..tak bekas sangat kepada keseluruhan ahli………

    istiqamah!
    mereka masih istiqamah dengan perjuangan….dgn prinsip…… yg berlaku tu dah berlaku…….grombolan senang hati dengan kptsan macam tu………..
    psai tu BT suka sangat

    harap great chief jngn terlalu baran sangat……
    relax brother……..
    umpan depa umpan kecil
    baru terkena ikan buntal …….
    ada ikan tak boleh makan……………

    sekadaq perlu istiqomah
    sekadaq mau selalu ramah…………

    • Salam nasi kandaq,

      Dok relax la ni kat pdg kota.
      Tak baran dan melenting eih..
      tak perlu risau
      Tetap istiqamah..
      sekadaq mau npk. yg quality…
      kesucian melayu mmg dah cedera..
      jgn. plak kesucian islam tercela

      sekadaq manusia marah npk..
      kemurkaan ALLAH…?????????
      jgn. sampai depa2 tu semua berlepas diri
      bila tiba hari perhitungan kelak…

      “”””sekadaq surah wal’as”””

      maaf kalau terguris….
      pd semua seangkatan

      • Salam great chief.

        Ni. Hang relax kat Padang Kota.
        Relax ke, dok main daun.
        Atau dok perati2 orang dok lalu lalang.

        Melayu sekarang, tak boleh macam tu lagi.
        Melayu sekarang.
        Kena kerja kuat.
        Tengok nasik kandaq.
        Siang malam, dok kandaq.

        Malulah sikit.
        Kat Guan Eng.
        Dia dok kerja kuat.
        Hang dok relax.

        Sekurang, kurang.
        Setidak, tidak.
        Hang tanya dia.
        Bagaimana nak kembalikan.
        Hak Melayu kat Penang.

        Jangan ikut budaya Zahhujan.
        Kena ikut budaya Guan Eng.
        Baru ada beza.
        Seperti UMNO dan PAS.

        Sekadaq TGNA belum nak bersara,

      • Salam,

        awat dok tibai bola golf merata…
        hang suruh la melayu yg hidup
        utk kedarah…bersora
        aku cuma kedarah utk hidup..
        ada makan aku makan
        x dak aku posa….cukup la tu..

        baca byk2 ambik paham sama
        tak kalau ngong
        sampai ke tua lalu

      • Salam great chief.
        Salam suku sakat.
        Salam nasik kandaq suka.

        Hang ni lah.
        Buang masa betoi.
        Dari melepak kat Padang Kota.
        Pilah kat Ayer Itam.

        Pekena nasik kandaq.
        Tengok nasik kandaq.
        Kerja macam mana.
        Tak relax langsung.
        Kandaq ke sini, kandaq ke sana.

        Kita pun, dah ikut nasik kandaq.
        Kandaq sana, kandaq sini, kayu golf.

        Semua orang makan kedarah, untuk hidup.
        Tapi kena kerja, kerja kuat.

        Takkan lah.
        Pakatan perintah baru setahun.
        Dah susah begitu sangat.
        Sampai kena posa, posa.
        Ini, sudah tak patut.
        Guan Eng tak patut.
        Ni, nasik kandaq kena tolong.
        Sebab politik, bukan.
        Bukan seni lapaq.
        Politik seni kenyang, sekenyang, kenyangnya.

        Tapi, apa2 pun.
        Tulisan great chief nampak moyok.
        Ini memang tulisan orang lapaq.
        Tak apa, nasik kandaq ada.
        Nanti boleh selinap semacam.

        Sekadaq TGNA tak jadi bersara.

      • salam

        tulisan great chief… tulisan orang bengang…

        tak dak apa yang boleh dibangga kan dengan Penang lagi…kirim salam kat Guan Eng…kata kat dia good luck…Penang dah boleh jadi Singapore… bezanya Singapore bersih, Penang kotoq. Manis di Perak ni dah tak sabaq nak pakai border pas pi Penang…

        bukan apa…sekadar melawak ja…

  10. Salam 1Malaysia aka
    Salam Adikberadik aka
    Salam Sedaramara aka
    Salam yang TGNA suka aka
    Salam yang nasik kandaq pun suka.

    Jangan salahkan Islam.
    Salahkan orang Islam yang berperangai
    tak Islam.

    Jangan salahguna Islam.
    Gunalah otak untuk membina Islam.

    Nak berpolitik.
    Nak membangun bersama Islam.
    Tapi, perangai, kelaku, fikiran.
    Ramai yang bercelaru.

    Nasik kandaq tak celaru.
    great chief pun tak celaru.
    Orang great, orang berkandaq.
    Mana celaru.
    Cuma keliru, sikit2, adalah.

    Kita pun, kadang2 keliru juga.
    Berjangkit dengan chief dan kandaq.
    Keliru dengan penyokong2 PAS.

    Sekadaq TGNA jangan keliru.

  11. Selagi Anuar memonopoli kumpulan edorgan termasuk dgn Nik Aziz PAS akan tersungkur…….mapoh….mapoh….. mapoh habih

  12. kucing kota or anjing kota yg tulis tu? ish222


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: