Posted by: pinkturtle2 | Februari 1, 2010

Ada usaha Najib untuk rampas Selangor menggunakan SPRM – DSAI

Pressing issues feature at PKR leaders meeting


Responses

  1. pi mampoi la umno bn!!!

  2. Salam 1Malaysia aka
    Salam 1Pakatan aka
    Salam TGNA suka aka
    Salam nasik kandaq suka aka
    Salam Brother Anwar pun akan suka.

    Memanglah.
    Kan politik, seni kemungkinan.
    Apa2 boleh berlaku.
    Ini bukan sebarang seni.
    Ia seni tipu menipu.
    Dan ampu mengampu.
    Nasik kandaq pun tahu.
    great chief mungkin tak tahu.
    Tapi, Kucing Kota memang dah tahu.

    Jadi, jangan dok asyik kata gini, kata gitu.
    Jagalah perjuangan supaya jitu.
    Tanganilah dengan baik, masalah dalaman PAS.
    Sudah tentu, tak mungkin boleh diramPAS.

    Ramai orang tahu.
    MB Khalid Ibrahim seorang insan yang baik.
    Bagilah sokongan pada insan ini.
    Jangan asyik beri permasalahan.
    Baik DAP, maupun PAS.

    Isu Khalid Samad dan Hassan Ali.
    Adalah isu biasa, isu adikberadik.
    Jangan2lah diperbesaqkan.
    TGNA kan ada.

    Kita suka Pakatan mampu memerintah.
    Sekurang2nya boleh kita banding2kan.
    Kalau rakyat memberi sokongan.
    Mana bisa, SPRM berani camportangan.

    Sekadaq TGNA belum boleh bersara.
    nasik kandaq pun suka hati.

  3. salam sahabat handai………
    salam BT selalu suka…………

    Politik merupakan satu cara untuk manusia mengkordinasi tindakan seseorang untuk kebaikan bersama (atau kebaikan individu). Apa yang membezakan politik dengan etika dan sosial ialah di dalam politik terdapat banyak persoalan berdebat ( debated questions ).

    Kebanyakan ahli teori berpendapat untuk menjadi politik, sesuatu proses itu perlu menggunakan sedikit kekerasan kerana politik mempunyai hubungan rapat dengan konflik.

    Memenangi suatu konflik politik bermaksud merampas kuasa dari satu kumpulan atau entiti dan memberikannya kepada kumpulan lain. Ramai akan bersetuju konflik politik boleh dengan mudahnya tumbang menjadi “zero-sum game”, dimana tiada yang dipelajari atau diselesaikan, melain menentukan “siapa menang, siapa tewas”:

    Ia juga mengenai bagaimana kita menyelesaikan pertikaian moral yang cukup serius sehinggakan ia membentuk ancaman gangguan masyarakat – dalam mana usaha sepenuh hati kepada proses perundingan atau diplomasi biasa cenderung mengurangkan keganasan – biasanya dilihat sebagai matlamat utama peradapan.

    brother anwar harap banyak sabaq…….
    sabaq pun satu keindahan, satu seni… kata BT
    kalau dah tau orang nak sapu…nak pelingkup kita….
    besilat laa……..
    cari buah dan bunga yg indah-indah, muluk-muluk…
    buah kelantan ke, buah kedah ke…….

    jangan lupa masyarakat madani dulu tu…….
    popularkan balik………

    madani adalah bagai manusia berakhlak,berprinsip,bermoral………

    cerita rampas rampas ni…….
    beli beli…….
    tawar menawar………..
    pujuk-pujuk ku bawa lari……..
    adalah satu seni jugak…….seni hapraq

    jangan tekencin dlm seluaq sudah laaa………
    cari laa jln…….
    banyak jln ada……..

    depa telioq tengok selangor……..
    kian hari kian masyhoor………….
    kita pula jngn dok tidor……….
    nanti meleleh air lior………….

    air lior meleleh……..
    tak minum ketagih………
    Pak Itam kaki meleteh…………

    sekadaq jangan dok diam

  4. Salam nasik kandaq.
    Salam adik beradik.

    Amboi2.
    Mentang2 hang dah baca berkandaq buku.
    Hang tulis mengenai politik.
    Hebat betoi.
    Macam tu lah.
    Kalau nak jadi.
    Politikus.

    Baca buku untuk dapat ilmu.
    Tapi mesti pandai guna ilmu.
    Kalau tak pandai guna.
    Serupalah………………
    Seropa KeLiWoN.
    Seropa Kucing Kota.

    Hang dok suruh brother anwar sabaq.
    Buat apa.
    Dia memang dah tau.
    Dia dok guna seni keliru, le tu.
    Seni keliru pun politk juga.
    Itu yang great chief dok keliru2.

    Tapi, tak apa.
    Hang hampir jadi hebat.
    Sikit hari lagi, bila hang hebat.
    Hang boleh jadi.
    Setiusaha Sulit Guan Eng.
    great chief tentu melePAS.
    Sebab.
    Dia rasa dah jadi hamPAS.

    Sekadaq TGNA tak jadi bersara.

  5. salam

    Anwar dah tak dak idea…bila geng dia buat salah, dia sendiri reka teori konspirasi…

    la ni…orang dah boring dengar word tu…

    sekadar nak tengok bila wan azizah nak boring…ka dah kena guna2??? cian

  6. Sebelum menggunakan SPRM untuk merampas negeri Selangor. UBN perlu merintis jalan semudah mungkin dengan menghapus ranjau dan duri yang melitupi denai laluan ini.

    SPRM umpama parang untuk menebas laluan. Parang ini samada tumpul atau tajam, ianya mesti digunakan. Parang ini dalam gengaman UBN, sementara PDRM Undang2, Kehakiman dan SPR umpama lori DBKL yang akan mengutip ranjau duri dan semua reja tebasan akan diangkut dan dicampakan ketempat pembuangan.

    DSAI yang telah dilantik sebagai penasihat kewangan negeri Seangor adalah sebahagian dari ranjau yang mesti ditebas dan dimusnahkan.
    Ranjau ini bakal menyusahkan usaha UBN untuk merampas negeri Selangor.

    Perbicaraan kes liwat ciptaan Umno dan pelaku utama si Saifol ayam dalam Kuda Trojan, adalah tindakan terakhir untuk melemah dan menghancurka PKR. Setelah berbagai isu, kepala lembu, nama Allah, pembakaran gereja dan kepala Babi tidak bekesan meraih rusuhan agama dan kaum.

    Dalam apa keadaan sekalipun perbicaraan ini akan diusahakan sedaya upaya oleh UBN untuk mengujudkan berbagai bukti samada masuk akal atau tidak yang DSAI akan didapati bersalah, seperti theory dan practical yang telah dipaksakan kepada Sukma Dharmawan.
    Cuma bezanya disini agak lebih mudah untuk dibicarakan kerana dakwaan diliwat ini atas kehendak dan sukarela Saifol Buhari kononnya yang membiarkan lubang duburnya diliwat oleh Anwar.
    Dhaif sungguh anak melayu Islam ini! yang kemudiannya sanggup pula bersumpah didalam masjid menyebut nama Allah, mengaku yang lubang duburnya telah diliwat dengan kebenaran darinya sendiri. Katalah kalau benar sekalipun dawaan makhluk ini!. Apakah hanya dengan akalnya, dia menilai Allah akan merestui perbuatan maksiatnya dengan meminta pihak yang menyokongnya berdoa kepada Allah dan meminta dia diberi sokongan dengan memberi panduan dan idea untuk menghadapi perbicaraan yang sedang berjalan ini?. Astagfirullah alaziim!!!.

    Berbalik kepada perbicaraan yang sedang berjalan ini. Adakah sesiapa saja yang mengikuti perbicraan ini akan dituduh menghina mahkamah setelah berandaiyan yang Anwar akan didapati bersalah dan akan dihukum seperti hukuman dalam peristiwa liwat Azizan Abu Bakar.

    Hukuman salah laku melanggar hukum tabii, akan dilihat sebagai muslihat politik UBN, kerana faktor yang terdedah dari laporan doktor yang bukan angota mana2 parti, bahkan rakyat asing ini yang melaporkan dalam nota perubatan, bahawa jelas menulis tiada sebarang tusukan yang menjejaskan lubang kunyit siSaifol ini.

    Memenjarakan Anwar dan niat untuk memporak perandakan PKR dan keluarga Anwar adalah sebahagian strategi UBN untuk melemahkan pembangkang yang juga merintis bagi menawan semula negeri Selangor yang mungkin lebih komplikated lagi seperti apa yang berlaku di Perak setahun yang lalu.

    Bagitulah sistem Pirate Politic cara baru yang akan digunapakai oleh UBN.

  7. salam

    persoalannya…

    1. Adakah anda lihat Saiful diliwat?
    2. Adakah anda lihat Saiful tidak di liwat?
    3. Adakah anda lihat perbuatan luar tabii itu berlaku kerana suka sama suka?
    4. Adakah anda tidak lihat perbuatan luar tabii itu berlaku kerana suka sama suka?

    Jika jawapan anda adalah tidak tahu… maka anda sama seperti saya. Jadi biarlah mahkamah melakukan kerja mereka. Jangan menambah fitnah yang sudah bersepah-sepah di merata blog.

    sekadar ingat- mengingatkan…

  8. Soalan yang tidak cerdik.

    • salam…

      kalau tak tahu…jangan pusing cerita kata soalan tak cerdik!!! alah kucing kota…

  9. Soalan ceputaik’ yang cukup bagus,mungkin soalan yang sama akan ditanya oleh anak dara anda pada anda nanti dan begitu juga soalan yang sama bini anda akan tanya pada anda..bagus pemikiran anda…aman dunia kalau semua orang macam anda..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: