Posted by: pinkturtle2 | Februari 24, 2010

Asri sedia ke mahkamah


Responses

  1. assalamualaikum….

    sekarang ni dah jadi trend…. siapa nak jadi “jutawan” boleh la bawa apa-apa kes ke mahkamah…

  2. Assalamualaikum….

    seorang lagi ingin menjadi “jutawan” segera ….. Menteri Besar “lantikan mahkamah” bagi negeri Perak pulak buat saman untuk jadi jutawan……

    • Salam KeLi de WoN.

      Kesian kat hang.
      Hang sorang saja yang tulis.
      Bukan komen pun.
      Coma tulisan.

      Tak apa.
      Kita kesian kat hang.
      Kita komen, komen hang.

      Itu saja yang hang boleh tulis.
      BO BO I kata.
      Habis bo bo raas saje lah.

      Lebih baik, hang tidoq.
      Mimpi2 dulu, koot, koot, dapat idea.
      Baru hang mai tulis.

      Orang kaya, hang marah.
      Orang teringin jadi jutawan, hang marah.
      Kerja marah, yang tahu.

      Yang sedia ke mahkamah.
      Biaq pi, kat dia lah.

      Sekadaq hang yang kena banyak baca.

      • salam BT…
        kalo hang nak jadi jutawan segera pon boleh…. sama la juta-juta…. mudah-mudahan bertambah la jutawan melayu yang tak kira dari mana dapat duit tu sama ada halal ka haram ka…. hangpa bukan kira yg tu semua…

    • alah keli ko saman je budak tadika ni 100 juta gak.. sembang berabuk eh.. komen berapi-rapi aku baca.

      • salam apple…. tak bebaloi saman Budak tadika ni….. buat adik angkat pon tak teringin aku…. buat menyemak kepala otak jer…

      • Salam apple.

        KeLi de Won ni.
        Bukan boleh terima nasihat.

        Kita nasihat sikit saja.
        Kita mintak/galak dia baca banyak2.
        Baca buku yang baik2.
        Supaya minda sihat dan baik.

        Pun.
        Dia marah.

        Tapi, dia teringin nak jadi SETPOL Nizar.
        Kita pun tak faham.

        Sekadaq TGNA kena nasihat.

      • salam apple…

        keliwon mana ada duit nak bayar loyar…terfikir sejenak…mana ya dsai dapat duit nak bayar loyar2 dia…nak bayar pakar dna lagi… nak bayar tiket kapal terbang p australia lagi… gaji dia rm1 ja kat selangor…elaun dia ?? bagi lecturepun setaun 2 kali ja kat u…mai mana ya… mai mana ya…

  3. Hallo BT….

    hang nak nasihat orang? piiiiiraaahhhh….. nasihat diri hang tu dulu, cukupkan akai dan otak hang tu dulu baru nak nasihat orang lain. Sapa yang ikut dan dengar nasihat hang tu akan jadi lebih bodoh macam hang jugak….

    • Salam KeLi x WoN.

      Hang ni memang tak ada
      Tak ada materials to be a leader lah.
      Setakat angkat beg, boleh koot.

      Orang yang boleh jadi pemimpin.
      Orang yang pandai dengaq nasihat.
      Ni, nasihat pun, hang tak pandai dengaq.

      Nanti, hang kena saman.
      Hang kena dengaq nasihat loyar.
      Kalau hang tak pandai.
      Manalah hang boleh pilih nasihat.

      Sekadaq kesianlah kat hang.

      • Tak salah jadi orang bodoh, asalkan sentiasa berusaha untuk belajar, yang salah menjadi bodoh sombong, dah tahu diri bodoh, tapi masih malas untuk berubah, tidak suka diajar dan tidak suka ditegur. Kononnya akulah yang paling bijak, jangan sekali-kali cuba untuk menegur aku. Padahal pada pendapat orang yang mendengar pulak, masih ada maksud tersirat. ‘Apalah mamat/minah ni, dah lah bodoh..tak boleh diajar , bodoh sombong namanya……..’

        Inilah realiti kehidupan,dimana-mana pasti ada saja jenis manusia bersikap bodoh sombong ni. Sekiranya anda berhadapan dengan manusia yang bersikap seperti ini, abaikan sahaja, kerana manusia seperti ini tidak akan berubah dek ajar, kerana sikap sombong masih beraja di dalam diri.

        Bukankah sombong dan bongkak itu perangai Syaitan? Kerana sikap sombong ini jugalah , syaitan dinyah dari syurga…..

      • Bodoh sombong . Manusia sering alpha dengan penciptanya. Mahu menunjuk kekuatan, kepandaian dan keegoan masing-masin­g. Sedarlah di dunia ini usahlah kita sering mahu menunjuk-nunjuk sekiranya kita pandai ada lagi orang yang lebih pandai. Sekiranya kita bermegah-megah kita kuat ada lagi orang yang lebih kuat contohnya cerita gajah dan semut dimana gajah dapat dikalahkan dengan seekor semut. Oleh itu kita hendaklah sering berkompromi di antara satu sama lain untuk menyelesaikan sesuatu konflik. Sesuatu masalah timbul tentu ada sebabnya oleh itu belajarlah dari setiap kesalahan dan baiki jangan bersikap BODOH SOMBONG tanpa menyelidik bukti yang sedia ada

  4. slam bro n sis………………….

    ada lagi ke ulamak-ulamak bebas mecam depa di ataih tu dok begaduh n saman menyaman?????…..
    hang saman aku……aku saman hang………sampai bila nak habih dahhhhhhh……..

    bila hujah dilawan dengan saman-saman ni…..kira dah jadi sayoq kemaman……..last sekali lecoq dalam pinggan……..baru sedap dimakan

    dr. asri tu bekas mufti……..
    nakhaie pula ilmuan islam………

    tak boleh kaa keduanya berpakat elok-elok?…..
    cari jln bagaimana nak selesai masalah ummah yg kian sarat hari-hari nie……….
    apa yg dok bergaduh……gaduh hang aku nie…….
    buruk sangat aihh di mata orang ramai……………

    standard mufti…standard ulama…standard ilmuan islam ni kena jaga laa sikit………biaq ada beza ngan orang ramai……..

    Mufti ke ulamak ke perlulah bersifat bebas tanpa terikat atau bersekutu dengan kerajaan ……….

    Mufti n ulamak n ilmuan islam mestilah :
    -bijaksana,
    -diplomasi dan bijak kompromi dan
    -boleh kawal situasi apabila berhujah,
    -mampu memberikan dalil dan nas yang digunakan
    -berani setiap ketika untuk membentangkan kertas kerja berlandaskan isu semasa dan sebarang isu mengenai Islam…..

    Untuk itu,
    -depa mestilah berkata benar walaupun pahit. -depa mestilah muhasabah diri terlebih dahulu.

    -depa hendaknya mempunyai pemikiran terkini, terbuka luas, kritikal dan mantap……..
    -ada hubungan intim dengan ulama luar negara yang jauh lebih berkaliber.
    -Sumber rujukan mufti…ulama…ilmuan Islam mestilah yang kukuh dan tidak sekadar mengutip sumber kedua, dan meluas, iaitu tidak setakat di kalangan ulama semata-mata tetapi juga umara.

    -Mereka yang pakar dari sesebuah universiti haruslah dihubungi, dirunding, diminta pendapat dan diadakan persidangan yang lebih kerap serta sentiasa membuat kajian demi kajian.

    Segala maklumat tentang sesuatu perkara hendaklah tidak dikeluarkan secara semberono n tergesa-gesa. Sebaliknya ditimbang secara bijaksana dan akuilah ada lagi orang lain yang lebih bijak dan juga warak.

    Mufti, qadi, faqih dan muhaddith adalah contoh ulama.

    sekadaq rentikanlah saman menyaman nie………

    • Salam nasik kandaq.
      Nak kena bagi jugak.
      Salam 1Malaysia.
      Kerana.
      Salam yang TGNA dah suka.

      Dulu kita dah kata.
      Kena banyak membaca.
      Membaca buku yang baik2.
      Buku berbagai disiplin.
      Buku berbagai bidang.
      Baru boleh jadi all rounder.

      Bekas Mufti kah.
      Pakar Ilmuan Islam kah.
      Kena jugak baca bab2 lain.

      Ni.
      Depa dok tahu bab depa saja.
      Memanglah depa pandai bab depa.
      Tetapi.
      Bab-bab lain boleh.
      Memperkemas, membentuk minda.
      Menjadi waras, berilmu dan bertamaddun.

      Ini, yang tak kena dengan Melayu kita.
      Bila buka bab lain.
      Tentang bab lain.
      Depa dok is a, is a dan a is, a is.

      Contohnya hang.
      Bab nasik kandaq, memang hang expert.
      Tapi, bila mai tang nasik ayam.
      Mungkin Kucing Kota pulak expert.
      Dan hal nasik campoq.
      KeLi x WoN pulak expert.
      Tentang daging panggang.
      Memang great chief expert.

      Hang tulis karangan panjang2 pun, tak guna.
      Depa tak baca.
      Depa rasa, depa dah tau semua.
      Macam tigasukusakat hang lah.
      Mana nak dengaq nasihat kita.
      Pandai marah ada.

      Depa akan saman menyamanlah.
      Depa dok teringin.
      Satu juta, seratus juta.
      Bukannya.
      Sekupang, dua kupang.

      Sekadaq TGNA kena komen.

      • salam bt,

        Cuma nak perati sejauh
        mana hang punya hebat…

        boh full blast ….utara kata out metar

  5. Salam great chief.

    Hang dok perati buat apa.
    Hang pun ikut budaya Kuching de Kota.
    Dok perati saja kat tikus.
    Takut, takut jugak.

    Kita bukan nak tunjuk hebat.
    Kita nak tengok duatigasukusakat hang.
    Hebat.
    Ada yang balik dari bertapa.
    Ada yang balik dari Brunei/Indonesia.
    Ada yang datang dari Kampong Ulu.
    Ada yang nak WoN2, tapi tak WoN pun.
    Ada kerja kandaq, tapi masih meraban.
    Dan hang pula, dah nak gelong melelong.

    Sekadaq tigasukusakat hang hebat lagu tu la.

    • salam bt,

      dasyat la hang…
      hebat….tremendous
      viva…bravo..roger

    • bravo…. bravo….. hebat…. hebaaat……

      tahniah kepada BT…… syabashh…….

      semua forumer berikan satu sorakan dan tepukan gemuruh kepada BT yang telah dianugerahkan “Forumer Terbaik” dan “Tokoh Maulid-ul-Rasul” tahun ini….

      kehebatan BT tidak dapat disangkal dan dipertikaikan lagi…… BT is The Forumer of The Year……

  6. Salam great chief.
    Salam KeLiWoN.

    Tulislah apa pun.
    Perli ke, sindiq ka.
    Dan.
    Soraklah.
    Brovo ke, viva ke.
    Kita tak kisah.
    Tak ambik kisah pun.

    Kita bukan jenis yang.
    Makan puji.
    Terasa hati.

    Kalau great chief.
    Memang terasa.
    Kerana dia rasa.
    Dia chief, dia great.

    Jenis KeLi, kita tak tau.
    Yang kita tau.
    Dia menggelepaq.
    Puji, pun menggelepaq.
    Kutuk pun, menggelepaq.

    Tapi hampa duasakat.
    Jangan susah hati.
    Kita tak bawah kes, ke mahkamah.
    Kita bukan jenis 1 juta, 2 juta.
    Kita dah ada sekupang, dua kupang.
    Cukuplah.

    Sekadaq mana kalam Allah nya.

    • salam bt,

      fuyooo..caya lu lah..
      camni la komen..
      sempoi betoi lah…

      “”””THUMB UP’S””””

  7. Salam BT….

    seperti yang telah aku katakan dan great chief katakan…… kamulah yang terhebat dan memang hebat diantara semua penulis dalam blog ini…. memang hebat…. Tahniah dan teruskan kehebatan hang….


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: