Posted by: pinkturtle2 | April 17, 2010

Pendemonium hits Hulu Selangor


Responses

  1. salam ukhuwah bro n sis……..

    Hulu Selangor tiba-tiba jadi kalut malut…..pasai yg mati nak diperidup semula……..

    suasana dan situasi kat HS ni dah jadi golmar….dah jadi karbata…………dah tak ketahuan hala…….
    riuh rendah tak terkira-kira………macam-macam spesis ada di sana…….ada yg senyum……ada yg jeling sampai terjuling….ada yg beguling-beguling…..tapi ramai yg dok marah-marah tak tentu pasai…………geng kamjat pun ramai juga dok pi peramai…….tu tak kira lagi hantu pelesit yg dok menyusup……..alahai Hulu Selangoq

    ada yg marah sungguh..pasai calon depa tak tepilih……..
    ada yg putaq berita…..blogger grombolan kata ceramah PR tu banyak kerusi yg dok jadi audience dia……..maka ditunjuk laa gambor nya……..
    al-kisah ……yg kosong tu rupanya…..ceramah depa………saja nak buat gempaq……..kah kah kah…….kucing kota tentu tau pasai nie……..dia dah pi sana……
    ada blogger PR……..blogger grombolan……..blogger sesat……….tu tak kira lagi ngan jenih dok pi peramai………..
    budak tadika saja yg tak pi lagi………dok congak-congak…….tapi pitih tak dak……..tu yg dok mereben sorang-sorang kat perak tu…………….

    HS sekarang nie menimbulkan pandemonium baru……..
    rasa takut………rasa keliru…….rasa marah……dan banyak lagi rasa yg tak mampu kita rasa…………

    semua kekalutan ini adalah kerana ramai sangat nak tunjuk kata dia saja betoi……..dia saja boleh ‘run the show’……..etika siasah sudah hilang dan sirna dibaham ketamakan untuk mencari sedikit kuasa……..

    maka kitalah yg harus mempertimbang dengan mata hati dan akal yg waras serta pemikitan jenih ‘HOT” sikit……..
    biaq bagi ada high oder thingking sikit dlm bersiasah……..

    bila keputusan PRK HS keluaq nanti lagi satu lagi ‘pandemonium’ akan menyusul di ulu selangoq nie………..hubaya hubaya hubaya…….

    kita tunggu dan dengaq…………..

    • Salam nasik kandaq.
      Salam 1Malaysia.

      Hang jangan tak tau.
      Kat HS.
      Mana ada nasik kandaq.
      Kalau ada.
      Kita dulu dah pegi.
      Makan free lah, katakan.
      Yang free, free.
      Memang sedap.
      Tak sedap pun, jadi sedap.

      Kucing Kota, memang dah ada kat sana.
      Dia memang simple dan tak kisah.
      Nasi dengan tulang2 ikang pon.
      Dia makan.
      Tu pon, kerana free.

      Hang, jangan pula dok kalut.
      Rasa takuut.
      Rasa KeLiRu.
      Rasa marah.
      Memang assam garam politik.
      Macam lah.
      Bila hang buat gulai parpu nasik kandaq.
      Tentu kena, kena dengan assam garamnya.
      Baru sedaaaap.

      Hang, jangan dok tunggu dan dengaq saja.
      Nanti TGNA marah kat hang.
      Hang kena mai turun, pasang bendera/sepandok.
      Tapi kena warna logo kita.
      Hijau putih, yang TGNA suka.
      Macam dia dok suka 1Malaysia lah.

      Sekadaq salam 1Malaysia untuk sdr.

  2. 1Zionis atau 1MAlaysia
    Sama la tuuu

    TGNA suka 1Malaysia?

    Inilah fitnah Zionis. Cuba memutar belit orang -orang islam. memang cara ZIONIS malaysia cuba mengeliru orang islam.

    kalau dah Zionis tetap zionis

  3. Maruah diri itu akan hilang jatuh bilamana kita telah lari jauh dari jalan pertunjuk Allah dan jalan pertunjuk Rasul NYa.Kehidupan ini hanya akan menjadi baik didunia dan juga dihari akhirat bilamana kita mengambil Islam itu sebagai cara kehidupan.Dan islam itu sudah tentu nya memberi kebaikan hidup pada penganut ugama yang lain.Dan lidah yang telah terbiasa dengan cerita kebohongan,ia akan terkunci rapat dari jalan hidayah.

  4. Bismillah

    POLITIK PUTIH MELEPAK & BERAKHLAK MULIA

    Membaca dan mendengar apa yang tersirat mengenai haq dan bathil ; dosa dan pahala; perwira dan pembelot ; peribadi yang bersih dan kotor yang banyak disuarakan oleh UMNO-BN memberikan gambaran bahawa UMNO sedang menuju jalan “BARU” ke “SYURGA”.

    Bermula daripada tertendangnya DSA dari UMNO, faktor utama ialah nilali “moral”. Banyak kali Mahathir menghujah sebab. Baca dalam semua akhbar perdana dan segala media massa. Demikian, maka MAHATHIR dengan sedniri , begitu cerdik, telah “menjadikan” dirinya sebagai seorang pemimpin politik “moralist”. dan UMNO [diikuti oleh BN berasaskan “moral philosophy” yang hebat].

    Begitu insafnya UMNO sekarang, pemimpin terutamanya, kembali kepada maruah diri yang berakhlak mulia. Maka untuk menuju jalan-raya kepada KENABIAN dan KETUHANAN, perlu sekali pakai “cermin” dan bacalah buku bab mengenai “falsafah cermin” diri yang terdapat dalam banyak buku tassawuf berbahasa Melayu/Indonesia dan juga Inggeris selain daripada bahasa Arab.
    SEMOGA PEJUANGAN DAN SEMUA ORANG UMNO berada dalam keadaan bersih dan berakhlak mulai. UMNO akan menjadi contoh bagi MELAYU-ISLAM dunia Islam. Amin. ~ahmad~ APRIL 19, 2010.

  5. Umno parti Charut Khan…
    Cua tengok Charut Khan nyanyi lagu Umno APCO!

    Pemimpin Umno adalah cermin kepada rakyat untuk dicontohi…oleh semua kaum..
    Bersalamlah cara isteri PM.
    Bersemukahlah macam PM dgn artis.
    Membunuhlah cara membunuh rakyat Memali.
    Meminta tolonglah ikut cara mintak tolong kat Mona Fendy..
    Carilah pacar macam KJ berpacar.
    Berpesta pestaanlah cara UBN menyambut Tahun baru, menyambut Merdeka dan lain2

    Umno akan memandu rakyat ke Syurga..Firdaus.
    Inilah cermin gerakan Islam sebenar.

    Marilah kembali kepada Umno.
    Ooiii…mai la balik kepada Umnooo….

    • Salam Kucing Kota.

      Hang ni.
      Memang tak patut.
      Kalau kata, kurang membaca.
      Hang marah.

      Kita kata, hang kurang berfikiq lah.
      Memang pon, hang kurang berfikiq.

      Takkan lah.
      Kalau kucing kota tak boleh fikiq.
      Kita nak kata.
      Semua kucing tak boleh fikiq.

      Sekadaq tak patut.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: