Posted by: pinkturtle2 | April 24, 2010

Masa depan anak cucu kita bertambah parah di bawah BN – Fellicia Ling


Responses

  1. salam………

    very good speech n very cool control…………..

    aku cukup teruja dgn ucapan nyonya niee……….
    nyonya nie kira ‘cun’ jugak laa………
    bahasa melayu nya very fluent………………..

    Fellicia Ling-Pengerusi Parti Keadilan Rakyat Cabang Cheras……..dikira mampu membawa perubahan di Hulu selangoq………terutama dari komuniti cina….

    ini lah watak-wakat masyarakat majmuk yg kita kehendaki……..depa tau harga sebuah undi…….harga diri menjadi rakyat mesia……..

    see u

  2. Salam nasik kandaq.

    Kita setuju dengan hang.
    Tapi, hang kena ingat.
    Dia begitu, bukangnya datang bergolek.

    Dia banyak membaca.
    Dia banyak berlatih.
    Dia patuh dengan petua2 hidup.

    Tu yang kita, heran dengan sukusakat hang.
    Bila suruh banyak membaca, marah.
    Bila suruh membaca lain2 bab, pon marah.
    Degil macam arab lapok (al).

    Sekadaq nak marah saja.

  3. salam bt………..

    dia becakap pasai masa depan anak cucu hang laa bt woiiiiiiii………….

    hang tu tak pa dahhh………
    boleh gak mengaji kat tadika tu………jadi lahhhhhh..

    Mak Nya nie becakap pasai perubahan laa…….
    mampu kah hang berubah bt woiiiiii……….

    dia minta rakyat mesia nie kena berubah………
    so kena bagi undi kat zaid laa…….baru ada perubahan……..

    kalau tidak dok tang tu lah…….pasai depa di sana tu….tak boleh nak becakap bila lepaih masuk parlemen……….pasai dok dlm bayang pokok besaq-besaq dlm p’lemen tu……..
    bila dok lindung dgn bayang nie…….hang tau laa bt woooooooiiii……..depa takut panaih…….takut jelaga lagi……….
    last sekali dok menyorok kat bayang tu jugak leee…….

    sekadaq tak payah nak buka kitab tebai laa…….
    kacang saja……..nak reti mcm nie…….

    see u

  4. salam,

    Tang cikgu dia pula mesti terar2
    macam cikgu terar 6 baris tu yg.
    BT suka.

    ”’Marah pon tak …sronok lagi ada”””

  5. salam…

    beza antara orang cina ngan orang melayu…

    orang melayu suka sangat bagi miliknya pada orang lain…tapi orang cina tak akan bagi miliknya pada kaum lain…contoh? kat atas ni pun ada

    sebab tu negara cina masih kekal hingga kini… india pun masih kekal hingga kini…tapi di mana tanah melayu… fikir2lah

  6. Salam.

    Kesian kat nasik kandaq dan great chief.
    Cikgu tulis enam baris, dah kata terer.
    Fellicia sebut anak cucu pon, terer jugak.

    Ini lah kalau.
    Kurang membaca.
    Membaca tak fokus.
    Baca sana, baca sini.
    Banyak baca yang merapu.

    Tapi, tak apa.
    Tak suka membaca pon, tak apa.
    nk dan gc.
    Kena suruh anak.
    Kalau ada cucu, suruh cucu.
    Banyak membaca.
    Mencari ilmu.

    Jadi tak payahlah.
    Perasan great.
    Atau juai nasik kandaq.
    Lagi.

    • salam saudara BT,

      Anak 2 org. dah gred.
      3 star dekan..ok la tu
      Boleh la bangga pencapaian depa.

      Lagi satu tak ajaq depa membenci
      keghajaan..atas penilaian depa
      bebas demokrasi…
      tapi depa pon pandang dgn mata hati
      serupa macam pak depa..

      can consider like father like son
      kalau hifi….matching
      kalau frequency…db sama
      ngam kau chuuuuuuuuuuuun

      “”me great chief”””
      “”me no fuck them”””
      “”me luv them all””

      great tu ambik kat hang lah..
      skali dgn. cikgu terar hang
      no hal punya
      tarak angkat pot..

      di penang ada nasik kandaq
      dah cukup bleh tangkap suuur
      tok sah dok loghat

      saja la

      pi jemah di masjid
      tarak tukaq nama jemaah AHMAD

      posa ramadhan
      tarak tukaq nama shaum AHMAD

      zakat fitrah
      tarak tukaq nama sedekah AHMAD

      Pi mekah tunai haji
      tukaq nama haji ahmad

      pi umrah
      kena tukaq haji kecik AHMAD

      apa macam boleh ka….

      • Salam great chief.

        Hebat hang.
        Tak sangka pulak.
        Hang, hebat.
        Sampai macam tu.

        Jangan hang masuk baldi.
        Kandaq sendiri, cukuplah.

        macam2, boleh la….


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: