Posted by: pinkturtle2 | April 26, 2010

‘Dirtiest and most corrupt’ by-election

About these ads

Respon

  1. Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
    Pendapat saya hanya dua sebab.
    SEBAB PERTAMA :-
    Tiap kali ada Pilihan Raya Kecil atau umum . Parti PKR dok tunggu atau kejar siang dan malam bas atau kenderaan yang bawa penumpang HANTU . Dalam kepala otak Pengarah Pilihan Raya PKR baik dari Azmin Ali sehingga P094 YB Fauziah kalau meeting agenda pertama cari HANTU.
    SEBAB KEDUA
    Kelembabpan atau stupid la senang cakap. YB Dr Hassan Ali dan YB Khalid Samad , ada sijil tapi simpan kat file , ada otak tapi tak tahu letak kat mana? Bayangkanlah orang tua TG Nik Aziz terkejar kejar nak tolong calon ZAID dari PKR .Penat mengerjakan UMRAH belum hilang demi untuk membantu calon PKR di PRK P094, sesampai kat Hulu Selangor tak boleh ceramah ugama kat surau mahupun masjid baik di bandar ataupun di felda/felcra/risda kerana tak ada sijil Tauliah . Apa susah sangat Dr Hasan Ali Dan Khalid Samad untuk memohon bagi pihak TG Nik Aziz untuk mendapatkan Sijil Tauliah , saya rasa TG Nik Aziz tiada apa2 masa’alah untuk duduk peperiksaan untuk mendapatkan sijil tauliah kat MAIS ke atau JAIS . Saya berkeyakinan TG Nik Aziz boleh lagi menuntut untuk memenuhi syarat syarat untuk mendapat sijil Tauliah tersebut . Apa nak di malukan ‘MENUNTUT ILMU ALLAH SWT DARI BUAIAN HINGGA KE LUBANG LAHAT ‘ .Ini pun Dr Hasan Ali dan Khalid Samad tak mampu nak buat apa lagi yang lain . Bab gaduh sahaja yang dua orang ini tahu . So orang Felda / Felcra / Risda tak dapat dengar rayuan dan doa TG Nik Aziz untuk calon pkr ZAID .

  2. salam pak hj……….

    tok sah dok pelaga orang laa pak hj……..
    tak elok kita pi haji……….dok mengata kat orang…….dok pelaga orang……
    adu domba ni tak baik lagi bedosa laaa pak hj …………

    see u

    • macam tak pernah buat ja..

  3. SALAM,

    Dah kalah…redha saja la.
    melenting macam dah dekat end of the world.
    HABIH DAH…BUAT KERJA MASING2…

    Calon keling depa lebih baik dari Zaid

    • aik boleh plak dok main bangsa.. ish2

      • ehem…….ehem

  4. ya la apple bagi meriah skit
    mandi susu ka
    hempok nyiok
    nyala api

    tanda syukor

    saja buat ramai….

  5. Salam 1Malaysia.

    Tahniah orang Hulu Selangoq.
    Bijak.
    Sana sapu.
    Sini sapu.

    Politik kan kotoq.
    Pandai sunggoh orang Hulu Selangoq.
    Sapu.

    Tak kisah lah sapa.
    Asal Hulu Selangoq dapat peruntukan.
    Lagi banyak juta nya.
    Lagi baguis.

    Tiru macam nasik kandaq.
    Asai nasik kandaq habis laku.
    Tak kisah lah.
    Sapa KM.
    Sapa TKM.

    Jangan dok ikut great chief.
    Dok perasan semacam aje.
    Nak kata chief pon, tak seropa chief.
    Yang kata great pon, tak great.

    Jangan ikut Kucing Kota.
    Mata dok terkelip, kelip.
    Tengok TIKUS kotoq pon takut.
    Macam mana, nak jadi.
    PoliTIKUS.

    Sekadaq jadi macam TGNA.
    Tak gi, tak gi pon, tak pa.

    • salam saudara BT,

      Tak buat doa selamat ka
      tanda kesyukuran….

      “”””syukran””””

  6. Tu dia penulis hj jamaludin
    yang jadi idola budak tadika ijau.
    Tulisan bernas tak merapu
    macam anak buah dia
    budak tadika ijau.
    Forumer Paling hebat dalam Malaysia
    buat perabih ruang dalam blog ini.
    Komen macam
    orang gila.
    Kalau baca sekali biasa aja
    baca dua kali.
    Ropanya memang budak ni
    Betul.. betul Gi…

    Spesis penghuni Hospital bahagia

  7. Salam Kucing Kota.

    Marah.
    Jangan marah, marah bung.
    Nanti lekas tua.
    Nanti tak dan PRU 13.

    Punyalah marah.
    Nak bagi salam pun tak dan.
    Tu TGNA dok marah tu.
    TGNA marah tak apa lah.
    Hang, janganlah dok marah.

    Tapi.
    Hang marah pon, setakat marah lah.
    Takut, takut jugak.
    Terkelip, kelip jugak.

    Sekadaq hang kena terkam.

  8. Menang dan kalah adalah adat pertandingan. Walau pun begitu kemenangan akan memberi kelebihan menguasai kekayaan dan kuasa. Setiap orang yang nak menang mesti berusaha. Mesti berfikir tentang teori dan praktikal. Mengenal pasti kelebihan diri dan kelemahan musuh.

    Disebabkan dalam teori dan praktikal itu disertakan dengan penipuan, rasuah, ugutan, sekatan, samseng, subahat… maka kerajaan telah menyediakan peraturan dan undang-undang pilihanraya agar pertandingan itu dilihat sebagai adil dan telus.

    Persoalannya mengapa pihak yang bersaing apabila tidak mematuhi peraturan dan undang-undang pilihanraya secepat kilat pihak penganjur bertindak menghalang dan membatalkan kelayakan bertanding.

    Tetapi apabila kerajaan melalui pemimpinnya yang berkempen dengan selamba melanggar peraturan dan undang-undang yang mereka cipta sendiri dianggap sebagai halal dan dibolehkan…?

    Ada penyokong UMNO/BN mengatakan “…selagi UMNO berkuasa, maka pemimpin yang diwariskan akan terus menggunakan segala kekuatan, keistimewaan, kelebihan termasuk juga penipuan asalkan UMNO akan terus berkuasa..”

    Apa kah saya dan saudara-saudara pembaca blog ini semuanya buta atau pekak sehingga perbuatan pemimpin BN melanggar peraturan dan undang-undang pilihanraya kecil dianggap tidak bersalah..?

    Atau kita telah menerima rasuah yang tidak seberapa maka kita beramai-ranmai mempertahankan kesalahan pemimpin UMNO/BN yang menjadi baruah yahudi dan perasuah..?

  9. Bismaillah
    PERIBADI dan KEWIBAWAAN MELAYU KIAN MEROSOT.

    KATA PEPATAH BAHAWA WANG [KEBENDAAN]ITU ADALAH PUNCA SEGALA KEJAHATAN.
    Menurut sejarah kekuasaan Melayu mentadbir masyarakat, Melayu satu daripada bangsa
    yang paling lemah dengan umpan kebendaan. Pak kaduk : Ayam menang kampung tergadai.
    Sistem pemilihan KETUA/pemimpin adalah satu acuan yang tidak boleh membina sahsiah.
    {Boleh dibahas}
    Sebab, kebanyakan Melayu mahu hidup “MUDAH”, tidak perlu kerja keras. Tentang rasuah,
    dalam pentadbiran negara pilih sahaja “lima atau tujuh” jabatan mana yang paling biak
    kuman rasuah ?.

    Melayu kejar “kuasa” sebab kuasa itu bagi mereka segalanya.
    Pakaian seragam sudah cukup tersenyum bangga.
    Melaram di kampung dan dapat gadis comel-cmel, bukan ?. Tidak menghina. Ada banyak bukti.
    Masuk parti yang banyak wang : Akan dapat makan free, jumpa pembesar, gemedrlapan barangan kemas, dengan baju potongan terkini, “set rambut” bergambar, tersiar di akhbar dan TV, keluar rumah tinggalkan tugas(dapur bagi wanita), naik bus, kapal terbanhg di dalam dan diluar negeri ; tanggung beres.
    INI SATU DARIPADA BEBERAP PANDANGAN YANG MENGUKUR MELAYU DAHULU DAN KINI. MAAF.

  10. salam 1 malaysia,,
    khalid samad cukup arif dlm hal ‘katak’
    cuba gi tanya die…
    dr hassan entahlah apa nak jadi!!!!


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 61 other followers

%d bloggers like this: