Posted by: pinkturtle2 | April 30, 2010

Sahabatku berlumuran darah di dalam kereta itu….

A MOTHER 'S GRIEF: Norsiah (right) surrounded by family members and friends

The loss of his best friend, Aminul Rashid Amzah, 15, who was shot dead by police on Monday morning after allegedly trying to flee upon colliding with another car, is something Wan Iztmir Izzat Wan Abdul Rahim, also 15, can’t come to terms with. Recalling how Aminul died some five metres away from his best friend’s house, Iztmir said he was at home when he heard a loud bang.

Thinking it was just another accident, he ignored it until he realised there was a commotion outside.

“When I saw patrol cars and many people, I went out and saw a car with a youngster in it. I recognised my friend’s T-shirt and thought Aminul had one just like it,” said Itzmir “I got closer for a better look and I couldn’t believe what I saw. My best friend was slumped in the car.

“I asked the policeman what had happened but he told me to get back inside my house. When I asked again, the policeman just kept quiet.

“I was very sad when I read the newspapers the next day. Aminul was nothing like what was written.

“We grew up together and we shared a lot of things. Aminul won’t do such thing. He was probably scared after colliding with the other car.

“He had no driving licence. Suddenly faced the police, what would you expect him to do? I would run away too because I don’t have a licence to drive.”

His friend’s sudden death keeps haunting him. “My best friend was covered in blood in that car.

“He was no criminal, he was a nice boy and a great friend.”

On Monday morning, Aminul Rashid sneaked out from his house at Jalan 11/2G, Section 11, to meet friends at a mamak stall. Aminul drove his sister’s Proton Iswara and was accompanied by another teenager, whose identity is still unknown.

On the way back, Aminul collided with another car. In panic he drove away from the scene. A patrol car spotted the incident, pursued the vehicle and managed to stop it by shooting at the tyres. However, the boy was shot in the back of his head and died on the spot. His friend, who was not injured, escaped.

The victim’s mother, Norsiah Mohammad, 60, yesterday morning denied police allegation her youngest son was a criminal. She expressed sorrow at reading the allegations in newspapers.

“How can they call my son a criminal?  That is wrong. I am his mother. I know what my son does everyday.

“He is an active schoolboy who never caused any trouble to the family.”  Her focus now is to seek justice for her son’s death and insisted she was not looking for revenge.

She only wants an explanation as to what transpired, with nothing covered up.

Puchong MP Gobind Singh Deo also urged Bukit Aman police to have an independent investigation into the incident.

Another police report was later lodged at the Shah Alam headquarters by the mother and family lawyers.

A Facebook group entitled “KAMI BENCI KEKEJAMAN POLIS MALAYSIA! — JUSTICE FOR AMINULRASYID”  has attracted over 3,500 fans since it was set up yesterday at 3pm.

http://www.mmail.com.my


Responses

  1. Salam,

    Pak aku sebelum aruah dah pesan jgn. ada di kalangan anak cucu ikut jadi polis macam dia.
    Aku pon terdiam dan dia pon berhenti ckp takat tu saja.Pasai apa …jgn. tanya..

    Sampai dia pencen hanya yg dia miliki se buah rumah pangsa 2 bilik kos rendah yg harganya 20k tahun 1980.Rumah ni pon aku yg bayaq sampai habih.

    Perik dulu2 dok balai polis 1 bilik dgn. 8 adik beradik.Jenuh Merata corok la tempat tidok.Tu belom sepupu2 adik beradik lain mai rumah…
    Kalau kerajaan tak bo;eh bagi keselesaan pd
    satu pendokong kuat atau lebih tepat sekali
    kamcing/adik beradik sendiri yg kita civilian
    jgn harap la keselesaan.

    “””peruntukan boleh kat depa saja”””
    52 tahun tahap beruk makyea

    • salam takziah pd keluarga tersebut.
      “””””””amat sedih””””””
      lebih kurang sama umoq dgn. anak
      lelaki aku…tak dapat nak bayangkan…

    • Salam great.

      Tahu pun.
      Bagaimana susahnya polis.
      Nak cari makan.
      Nak jalankan tugas.

      Tapi, sayangnya.
      Suku tigasakat hang dok lanyak polis.
      Semacam aje.

      Ayah hang tu tau.
      Bagaimana susah menjadi seorang polis.
      Buat kot ni, tak kena.
      Buat kot tu pun, tak kena.
      Itu sebab.
      Dia tak bagi hangpa.
      Jadi polis.

      Sekadaq kita kena bagi semangat.
      Selalu.

  2. Selamat menyambut hari pekerja. Semoga azam untuk berkerja dengan lebih kuat dan majukan negara. Jauhi rasuah. Takziah pada keluarga yang malang itu. Redha dengan dugaan Allah sungguh pun maha berat. Terkedu dengan KPN Selangor yang suka beri andaian sebelum siasatan. Juga dengan IGP yang kononnya cakap nak tarik balik anggota yang meronda. Dalam kes ini sama sahaja nada kedua-dua pegawai tertinggi ini. Menyebelahi anak buah. Jaga anak buah dan bukan mengawasi anak buah. Kalau bapak, sama seperti bapak yang manjakan anak. Anak sentiasa betul. Jadi ketua bukan mudah. Apa orang bawahan cakap kena selidik dulu. Sultan Melaka dulu hilang negeri dan jajahan taaluk kerana tak selidik fitnah terhadap bendaharanya yang pintar. Bunuh bendahara dan yang diganti dengan bendahara bodoh. Akhirnya kalah perang dengan Portugis. KPN dan IGP sepatutnya jangan kasi can kat anak buah tu. Salahkan orang lain tak akan membawa apa-apa kebaikan. Kalau ibu tu tak puashati boleh diterima pasal dia emaknya. KPN dan IGP kena ingat itu adalah orang bawahannya, bukan anaknya. Jangan terbelit dek tipu helah orang bawahan.

  3. sorry to say this, but you are an idiot.

    if you don’t have a valid driving license, don’t even think of driving. insurance doesn’t cover repairs, nor does it cover if you killed someone with the car.

    to parents, know where your children are and what they are doing. the government advertisements were shown frequently 4 months back.

    if you allow your children to sneak out cars or motorcycles without license or even helmets, might as well go back to your hometown. shah alam is NOT a kampung

  4. Masa aku mola mai kat kota kosmo ini, aku suka tengok polis trafik macam Tok misai dan Copral Syed. Mesra dan cekap.
    Tak dengaq pula aku ada polis yang tersalah tembak. Masa ASP Kupusamy bertembak dengan Botak Chin aku kecik lagi, tapi aku anggap dia macam hero sama macam filem cerita polis.

    Tapi laani kegemilangan polis macam zaman tu dah takdak lagi. Bila aku tanya kat polis vetren, depa kata budak yang masuk polis ni pasai terpaksa. Dah susah nak dapat kegheja lein, jadi depa kegheja tak ikhlas untuk suka2 saja. Seronok ada kosa dan ada pistol…

    Mampoih ghakyat.. mampoih Umno.

    • Salam Kucing Kota.

      Polis nak gemilang, macam mana.
      Kalau suku tigasakat hang.
      Suka lanyak polis.
      Hang sendiri pun suka.

      Sebab hang nak polis.
      Jadi macam hang.
      Dok tengok saja tikus tu.
      Terkelip, kelip hang tengok.
      Nak terkam tak berani.

      Polis kena berani dan pantas.
      Kadangkala berlaku, kemalangan.
      Kemalangan bukan kesilapan.

      Sekadaq satu kemalangan.

      • Bukan nak lanyak PDRM. janganlah jadi manusia paling bodoh. Bodoh yang tidak boleh ditegur ajar. Dalam PDRM ada prosedur. ini lah akibatnya kalau tidak ikut prosuder. Patuhi lah prosedur penahanan suspek.

        Mana boleh polis menembak sesukahati tanpa memberi amaran. Ini budak yang tidak melawan pun ditembak. Budak sekolah. apa kejadahnya kerja macam ni.
        Tidak kena pada anak atau sedara kamu, kamu boleh la cakap.

        Igatlah sikit PDRM, Gaji diberi oleh rakyat bukan kerajaan ubn.

  5. Salam 1Malaysia.

    Salam takziah kita pada keluarga.

    Salam great chief.
    Salam Kucing Kota.

    Susah jugak nak komen.
    Kata kot ni tak kena.
    Kata kot nu pun tak kena.

    Kata kot ni.
    Anak tak pernah menyusahkan keluarga.
    Tapi.
    Kalau umoq 15, keluaq malam.
    Kalau dah memandu tanpa lesen.
    Memandu kereta kakak pulak.
    Menyusahlah tu.

    Kata kot nu.
    Kucing Kota suka sangat lah.
    Kalau polis kita macam dia.
    Dok tengok saja.
    Mata terkelip, kelip.
    Nak terkam tak berani.

    Tok kita, selalu pesan.
    Balik rumah sebelum gelap.
    Jangan keluaq waktu malam.
    Malam gelap.
    Malam mecurigakan.
    Kalau ada apa2, tok yang susah.
    Tok kita, bukan chief.
    Tok kita pon, bukan great.
    Ingat2 sekali.
    Baguih nasihat tok kita.

    Tok kita selalu kata.
    Kita nak polis kita cergas pantas berani.
    Kalau dok takut.
    Kalau mata dok terkelip, kelip.
    Takut.
    Polis apa.

    Sekadaq suruh anak duduk di rumah.
    Waktu malam.

  6. salam

    setuju ngan budak tadika…

    yang mati tetap mati…takziah!
    pengajaran dari kejadian tersebut… jangan keluar lewat malam/awal pagi…

    • ADA PA LA KAPIAQ TAIK BABI NI.

      he he he

      • salam

        manusia paling gila dan entah apa2 dalam press ni…semoga anak2 sendiri tak ikut perangai ni…

        maaf la tulis kasar…

    • Hello Manis

      Ini bukan kemalangan. ini adalah satu kesilapan besar PDRM. bukan boleh menembak sesuka hati. Anggota Polis memang kena pertahankan diri dahulu. Dalam kejadian ini. Pihak Polis boleh kenal antara musuh atau tidak. Budak ini tidak mempunyai sebarang senjataapi.

      25 butir peluru dikatakan kemalangan. Ada akal pakai la sikit. Fikir dulu la.

      Ini anak seorang Ajk UMNO. UMNo ni melayu. Sepatutnya orang-orang umno kenalah buat sesuatu untuk ahli parti.

      ATM – 1 peluru 1 musuh

      PDRM – 25 peluru untuk anak melayu keluar malam.

      Oiii apa kejadah oiii

  7. salam,

    Kena balik kerap2 jengok tok….

  8. Aslkm,

    What a stupid statement by thnk about it, budak tadika dan si manis…

    Bukan tak boleh bertindak dengan pantas… tapi make sure dulu … penjenayah tu ada pistol ka… ada senjata ka… kalau dah terang nampak budak tu bok keluaq psol tembak depa atau hayun parang macam depa claim…. nak tembak tembak la…

    Ni setakat melarikan diri tu tak payah la nak tembak… kejar dan tembak tayar macam depa kata tu ok la… tapi pi tembak driver sekali aku rasa tak betoi cara …. dalam akedemi polis sendiri depa tak ajaq macam tu…

    Aku takkata si mati tubetul… mangsa pun salah jugak sebab bawa kereta tarak lesen… tapi siapa kita nak judge kata mak pak dia takpandai jaga anak…

    Yang polis buat laporan tak betoi kata dia penyamun …siap kata ada parang dsb pasai apa pulak tu?? Harap apa aku tulis tak di kata menganggu siasatan pulak nanti…

    BT dan Manis …. hangpa buat statement bodoh macam top management depa jugak… dah salah nak cover line…. bila nak mengaku kesalahan dan kelemahan diri ??

    Sedih tengok perangai hangpa….

    • Salam Neutron.

      Nama canggih,
      Tapi tak cerdik.
      Nama apa pon, kalau tak banyak membaca.
      Namanya, tak cerdik lah.

      Bukan bodoh.
      Kerana budaya kita.
      Tak membodohkan orang.
      Sebab orang yang bodoh sahaja.
      Ingat orang lain bodoh.
      Hang faham kot.

      Baguih lah.
      Hang make sure dulu.
      Hang bagi polis kena tembak dulu.
      Hang belajaq kat mana.
      Hang baca kat mana.
      Minda hang berfikiq macam mana.

      Hang pon, macam Kucing Kota jugak.
      Nak polis jadi seperti Kucing Kota.
      Kucing kelip2 mata tengok tikus.
      Polis pulak kelip2 tengok penjenayah.
      Tunggu penjenayah serah diri.
      Ada kah.

      Hang tak banyak membaca lah.
      Kalau baca pon, hang tak faham.

      Sekadaq tak dak apa pada nama Neutron tu.

    • salam

      kerjanya kan mebantah…kalau betui pun bantah jugak…inilah neutron

      • salam,

        Buat kerja yg tak bantah
        “””a n j i n g”””
        tuan suruh buat apa semua
        dia buat….

    • Undang-undang baru untuk orang Melayu sahaja.

      Memandu Tanpa lesen hukumnya tembak sampai mati oleh PDRM.

      Undang-undang untuk orang Cina dan india

      Apa pun tak apa.

  9. aku benci 4 polis yg terlibat dlm kes arwah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    SANGAT BENCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    KEJAM GILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Aslkm,

    Another stupid statement from u BT…. Dari cara tulisan hang terbukti yang hang ni memang jenis tak usul periksa … Apa orang kata itu yang hang percaya…

    Islam pun suruh kita usul periksa dulu…. Don’t quickly jump to a conclusion… Takkan nampak saja orang tak berhenti terus nak tembak?? Contoh: Pasal apa mat mat rempit yang lari dari road block depa tak tembak?? Takkan depa tak suspek mat mat rempit yang lari tu penyamun bersenjata??

    Kalau guna statement bodoh piang hang tu.. takkan nak tunggu polis kena tembak dulu ..alamat Malaysia ni negara koboi la…

    Aku dah kata kalau nampak budak tu acu pistol ka… serang depa pakai parang ka… nak baling depa pakai C4 ka… tembak budak tu ok la..

    Nama nuetron tak lah canggih…. dah lama wujud… yang tak banyak baca ialah sedara… taraf pemikiran jumud tahap tadika…

    Neutron ni atom bersifat neutral.. bebas tak memihak kat sesapa… yang bodoh macam hang saja yang dok menjilat puak UMNGOK sebab dia orang bayaq hang untuk counter attack statement yang tak mainstream…

    Saya pernah puji hang dan saya pernah hentam hang… saya pernah puji TDM atas jasa jasa dia dan saya condemn dia bila dia tak betul…

    Tapi saya tak la jadi penjilat najis orang macam hang…

    Suluh diri sendiri dan fikir apa yang saya cakap… kalau hang kata apa yang saya tulis ni salah… maka sahih hang bersifat munafik dan saya hanya mampu mendoakan keselamatan hang dari azab Allah..

    Sekadaq nak tengok hang munafik atau muslim sejati…

    • Salam Neutron.

      Kita seronoklah dengan hang sorang ni.
      Suka kata orang bodoh.
      Sikit2 sebut Islam.
      Dengan munafikun, munafikunnya sekali.
      HebAT hang.
      Lebih hebat dari TGNA.

      Yang paling seronok.
      Hang boleh tengok orang jilat.
      Sekali lagi hang hebat.
      Ni yang great chief dok marah.
      Hebat dari dia.

      Bila otak hang dah biol.
      Orang jilat ice cream.
      Otak hang dok kata orang jilat yang lain.
      Orang guna kekuatan minda untuk berfikiq.
      Hang guna kekuatan minda dok layan hodoh hang.

      Hang dah tanam dah, dalam otak hang.
      One-tracked mind.
      Yang hodoh, hodoh pulak tu.
      Tu, yang hang tak boleh befikiq.
      Hang ingat hang neutral.
      Tapi otak hang dok berserabut.
      Macam kucing kota.
      Dengan misai2nya.

      Sekadaq nak tanya.
      Tahun 2009, hang baca berapa buah buku.
      Buku2 apa.

  11. Sebab tu dia pakai nama budak tadika
    Bila kita dia bodo….dia tak terasa apa2…
    Pasai dia budak tadika….

    Kalau kita kutuk….
    Nanti orang kata kita pulak bodo…
    Pasai kita dok layan budak tadika…

    Dia seronok…….
    Pasai dia…tengok kita dok
    serba salah dok baca komen bodo dia……

    Rasanya budak tadika takkan berenti mereben…..
    selagi dia tak demam atau Pc dia mogok…..

    • Betul KK.

      Bt ni pemikirannya ala zionis. Dari dulu sampai ke hari ini. Idea nya anti ISLAM.
      Tidak ada langsung untuk membangun Islam. Aku ikuti setiap komen-komen dalam blog ini. sebelum ini rasa meluat nak beri komen pada orang yang bodoh-bodoh serta rakan-rakan sewaktu dengannya. Dan hari ini rasa terpanggil nak komen pula. Jelas nampak bertapa totoknya Zionis mempengaruhi.

      nak buat macam mana, mereka ini telah dizionis oleh pemimpin karut mereka.

      Tidak diketahui pula apa ugama BT ini.

    • Salam Kucing Kota.

      Syok lah hang.
      Sekarang ni.
      Ada orang.
      Suka kandaq hang.

      Tapi, yang suka kandaq hang tu.
      Bagi salam pon dak.
      Hang kenai ka dia.
      Nama pon pelik.
      Macam orang tak dak nama.

      Sekadaq dia tu bukan jenis membaca.
      Rasanya.

  12. Salam Kucing Kota.

    Tahu pun.
    Lain kali jangan kutuk.
    Nanti.
    nasik kandaq dan great chief.
    Kata hang bodo, bukan bodoh.

    Bila tak dak h.
    Maknanya hampir lah.

    Sekadaq masuk kenalah.
    Bagi salam.
    Baru TGNA suke.

  13. Salam 1Malaysia.

    Nak cerita sikit la.
    Pagi tadi kita nampak budak sekolah.
    Pakai tie, pengawas lah tu.
    Umoq lebih kurang 12 ke 13 tahun.
    Bawak motosikal honda.
    Tak pakai topi keledaq.
    Ada kah.
    Rasanya tak dak lesesn.
    Motosikal, mak bapak punya.

    Tapi tak apa.
    Belum kemalangan, belum maut.
    Tak apa.
    Tak salah kot.

    Kita rasalah.
    Mak bapak dia senyum tengok.
    Berkandaq, kandaq senyum.
    Mana tak senyum.
    Anak dah pandai tunggang motosikal.
    Boleh suruh beli bawang.
    Boleh suruh beli rokok.
    Seronoknya.
    13 tahun boleh bawak motosikal.

    Bila sampai sekolah pulak, lagi seronok.
    Cikgu, pengawas buat2 tak nampak.
    Kalau nampak pon.
    Berkelip2 mata, nak marah tak berani.
    Nanti mak bapaknya sergah pulak.
    Macamlah.
    Mata kucing kota dok berkelip, kelip.
    Dok tengok tikus.
    Nak terkam, tak berani.

    Sekadaq kena tunggu chief yang great.
    Jugak.

    Sekadaq nak cerita saja.

    • Salam saudara BT,
      Tang larangan &
      Undang2 manusia cepat sangat
      hang dapat tangkap…………….
      hafal teruih….lebih 7 senawi…

      Langut ataih halang ada senaskah
      penuh habuk….buku baik tu hang
      kena baca….byk. undang2 dlm tu.
      Jangan tunggu bulan posa saja atau
      ada mayat baghu nak baca……..
      Cikgu terar hang tak bagi tau ka..

  14. Aslkm,

    Tu la saya kata hang ni munafik… mana yang terbaik… bercakap berlandaskan Islam atau bercakap berlandaskan akal hang…

    Hang nak marah saya cakap berdasarkan saranan Islam sebab apa??melainkan hang ni anti Islam..walau pun hang orang Islam ( entah hang ni Islam ke apa ke??? ) Allah suruh acam t… tak kan la hang nak kata saranan dari akal hang lagi baguih dari apa yang Allah suruh…

    Bertaubat dengan Allah la sahabat woi… ( itu pun kalau hang Islam..) atau pun hang boeh jugak bertaubat depan tokong hang ( kalu hang bukan Islam..)

    Sekadaq nak tau hang ni kapiaq, munafik atau Islam sejati…

  15. budak tadika ni nak kata pantun takdela pantun.
    nak kata ayat falsafah tak sampai taraf tu pun.
    macam meraban tak tentu hala je ni. biasala org kalau dah takde modal nak menjawab mula la alih topik, nama pun dia kritik, merapu rapan tahap budak2 berhingus.

    aku nak baca pun malas la komen2 kau ni.macam menghina iq org melayu abad milenium ni.takat org2 kg yg lama dulu blhla kau auta.

    NAK MUNTAH AKU BACA AYAT SPASTIK MCM KAU NI! UWEEEEEEEEEEEEEEKKKKK!!!!

  16. Salam Ustaz Neutron Munafikun.

    Seronok jugak dengan hang ni.
    Hang dok berdakwah kat sini.
    Kita panggil hang ustaz lah.
    Suke ke.

    Oleh kerana Ustaz Neutron suka sangat.
    Dengan munafikun.
    Kita tambah Munafikun pada nama hang.
    Barulah canggih betoi.
    Ustaz pon ada.
    Munafikun pon ada.

    Sebenaqnya, hang ni.
    Perasan.
    Hang ingat.
    Hang lah Islam.
    Orang lain tidak.

    Tapi.
    Nak tanya sikit.
    Hang ni Islam acuan mana.
    Jordan ka.
    Mesir ka.
    Syria ka.
    Afghanistan ka.
    Pakistan ka.
    Pokok Sena ka.
    Gunung Semanggol ka.

    Sekadaq Allah yang tahu.
    Hang manalah tahu.
    Tentang munafikun.

  17. Lagi satu pertanyaan bodoh piang!
    Yang hang anut ni ugama Islam acuan hang lah….

    Allah hang tak payah cakap lah dia memang tahu..

    Tapi allah bagi tanda dan sifat2 orang munafikun dalam surah Al munafikun…..
    Kalau dah tanda dan sifat2 tu ada dekat hang, Islam acuan hang tu lah…munafikun…

    Hang ingat surah yang Allah turunkan ini untuk buat tilawah saja ka….

    Hang bawk mai satu hujjah yang alquran tu bukan ditujukan kepada manusia?….

    Yb bt! dah banyak dah kucing tanya hang perkara yang berkaitan dengan Iman dan Islam dalm forum diblog ni. Tak jumpa pun yang jawap….
    Yang kucing tau hang kona kut lain…

  18. Salam Kucing.

    Hang tanya kita, buat apa.
    Kita bukan ustaz.
    Kita tak pernah pon, coba jadi ustaz.
    Ilmu agama kita pon, setakat cukup makan.
    Ibarat.
    Kalau hang dok kat ‘high table’ di syurga.
    Kita dok kat tepi2, makan nasik kandaq.
    Pon dah cukup

    Tentang agama.
    Hang tanyalah.
    Ustaz Neutron al Munafikun.
    Tentu dia suka.
    Dia memang jenis canggih2.

    Sekadaq TGNA pon kalah.
    Dengan Ustaz Neutron al Munafikun.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: