Posted by: pinkturtle2 | Mei 18, 2010

Terlibat kempen: UKM digesa tarik pertuduhan

Advertisements

Responses

  1. Programe pembodohan orang melayu sejak AUKU diperkenalkan dan dikuatkuasakan disemua
    IPT. Pelajar tidak dibenarkan mencampuri hal politik, lebih lebih lagi politik pro pembangkang.

    Di Malaysia pelajar dari anak2 ahli UBN telah digalakan dan diminta menjadi ahli pemuda atau Putera Umno.
    Bila balik ke IPT, pelajar ini disuroh menjadi anggota pelajar aspirasi UBN, disokong oleh Naib Cancelor anggota parti United Malay Nation Organization. Akan bertindak mengugut mana2 pelajar yang pro pembangkang.

    Di IPT luar negara pelajar diarahkan menjadi ahli Kelab Umno kalau mahu dapat pembiayaan belajar.

    Disinilah berlaku agenda pembodohan pelajar menjadi buta dengan politik Malaysia.
    Harapan UBN biarlah jenerasi akan datang tidak ada lagi pemimpin yang berkelibar asalkan mereka ini kekal beramal dengan akidah UMNO.

    Tetapi pemimpin Umngok lupa sunnah alam yang Allah telah tetapkan tidak akan terdaya dihalang oleh akal manusia. Lembu yang banyak jika dikandangkan, lama2 kandang akan pecah juga. Inikan pula manusia….

    Manusia yang pintar tidak akan membiarkan akal dan tubuh mereka ditebat dalam kolam racist dan aparthied Umngok yang kekal dengan dasar organisasi logo cop kapal layar yang 56 tahun mengundur.

    Apakah pelajar hari ini yang punya akal hendak diletakan setaraf lembu yang juga punya otak kerana para NC IPT hari ini ramai yang telah menjadi lembu?.

  2. Itulah keadilan dan demokrasi namanya.kelab umno boleh wujud,kelab lain tak boleh.sokong umno boleh dan bagus,sokong yang lain,cari nahas la jawabnya.

  3. Jelas nampak ZIONIS umco,

    Malaysia ni bukan mak bapak kamu punya.

  4. salam………
    slamat malammmmm…………….

    budakbudak U laa nie bengap sikit……..
    kerana mereka telah dibengapkan…dan dimandulkan………….
    budak tadika lagi laa bengap……….

    dulu ada ‘speaker corner’…….pentas latihan…….
    bagi yg ‘mike crazy’……pentas ini laa untuk depa lepaih gian becakap………dari soal kepentingan pelajar….isu dalaman sampai kpd isu a/bangsa……..

    maka lahir laa nama-nama besar seperti TT aka Hishamudin Rais…….DSAI…..Brahim Ali……Mat Sabu n lain-lain……..
    ada yg masih bertahan ngan prinsip……ada yg dah gadai prinsip…..

    ‘student power’ adalah kata kramat……..
    ‘pelajar menggugat’ juga motto masa tu……..
    menybbkan ‘govt of the day’……..masa tu laa sentiasa bimbang dengan kerenah student u….
    laa nie tak dak pabende dah…….tak dak depa nak bimbang dah…….dah boleh pakai ‘remote control’……..

    lepaih dari ‘isu baling 1974 tu…….AUKU diperkenalkan………
    maka kesannya budak-budak u…….dah jadi robot…….dah boleh pakai remote control…………

    sekarang…….seperti kata kucing kota……..ramai dah yg jadi kangkong……..
    budak tadika tau dak kangkong nie…………..
    kan kaa kangkong selalu orang buat ulam…..
    lepas tu cicah ngan sambai pulak…baru ngamm…
    jadi kan….sapa cicah sapa??…….
    sapa yg jadi ulam nie????…………
    apa pun budak-budak u laa yg dok jadi ulam depa-depa tu…………

    see u………….


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: