Posted by: pinkturtle2 | Mei 28, 2010

Najib masih mempunyai masalah yang belum diselesaikan dengan S’pore – Tun M

Dr M: Najib still has unresolved issues with S’pore


Responses

 1. Dalam UBN memang banyak masaalah yang belum diselesaikan antara rakyat.

  Umno – masalah
  MIC – banyak masalah
  MCA – haiya probelm,problem.

  Apa laa orang yang memerintah Malaysia pun problem maka rakyat pun serabut la.

  Tahniah UMNO

 2. BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIIM
  Aq~
  APAKAH SEMUA PROJEK ITU HASIL PEMIKIRAN PEMIMPIN POLITIK SEORANG, RAMAI ATAU TUGAS PEGAWAI KERAJAAN DALAM KEMENTERIAN ?

  Adalah menjadi tanda tanya yang lama mengenai sesuatu isu dan projek yang dikatakan daripada kerajaan. Media massa biasanya menyebut nama PM atau Menteri KEMENTERIAN tertentu yang punya buah fikiran.

  Apabila projek itu berjaya maka pemimpin berkenaan berbagga seolah-olah dia atau mereka yang punya ; tetapi apabila dapat mendapat kecaman hebat , rakyat dirugikan maka berbagai alihan dan alasan melepas diri dibuat. Pembaca boleh menyemak perihal yang telah berlaku dan bagaimana pemimpin mengelak dirinya daripada dituduh “kurang bijak” .

  Sebenarnya sesuatu projek yang ditugaskan kepada pegawai melibatkan puluhan sampai ratusan orang. Malahan untuk menyiapkan Rancangan Lima Tahun telah melibatkan semua pegawai di seluruh Negara. Pegetahuan ini rakyat bawahan masih kurang disedarkan oleh pihak Kementerian Penerangan dan semua pemimpin politik.

  Perbanginan : Sebuah rumah yang layak mendapat sijil kelayakan iaitu CF itu tertaaluk kepada 14 jabatan yang mengesahkan. Itu sebelumnya lagi mengenai urusan tanah dan tapak. Jadi bagaimana dengan projek yang melibatkan KESELAMATAN atau PERTAHANAN NEGARA ? JAMBATAN LURUS atau BENGKOK. Apakah kemudahan lalu lintas kenderaan darat atau kemudahan “udara”…?

  KAMI RAKYAT punya hak bertanya : ingin tahu SIAPAKAH YANG PUNYA BUAH FIKIRAN dalam setiap JAWATANKUASA yang berkaitan dengan jual beli tanah, pengambilan tanah, air , api dan komunikasi ? Begitu juga perihal projek yang tidak pun disebut dalam manisfesto pilihan raya tetapi telah berlaku hal yang negative dalam membuat perjanjian dengan beberapa Negara luar.?

  Tambahan : BAGAIMANA KEDUDUKAN HUKUM DARI SEGI PILIHANRAYA IAITU JIKA SESUATU “PROJEK”, ATAU PERJANJIAN DIBUAT , SEPERTI CONTAH DI ATAS, YANG DIJALANKAN OLEH PARTI POLITIK TANPA IZIN RAKYAT ?
  SEBAB IA PERKARA BERKENAAN TIDAK PERNAH DIJANJIKAN DALAM PILIHANRAYA YANG MEREKA MENANGI ?

  BAGI KAMI, DARI BAHAGIAN LEGITIMACY (KSEAHANNYA), IA SUDAH
  MELUKAI KEFAHAMAN UNDANG-UNDANG DAN PERJANJIAN RAKYAT.

  HARAP MENERIMA PENDAPAT DARIPADA PEMBACA ERUTAMA PEGUAM.
  ~*Aq Mei 30

 3. Assalamualaikum

  Najib (PM) bukan saja masih ada masalah yang perlu di selesaikan dengan Singapore, tpi apa yang paling penting ialah BELIAU masih punya banyak masalah yang perlu diselesaikan dan diperhitungkan dengan RAKYAT di Malaysia ini. Banyak perkara yang perlu beliau lunaskan dengan rakyat Malaysia seperti yang dilaung-laungkannya – Rakyat didahulukan – jangan sampai negara ini tergadai dan muflis seperti yang dijangkakan.

 4. Bismillahirrahmanirrahiim

  BAGI “KAMI” BERPENDAPAT BAHAWA SESUATU BANGSA YANG TIDAK PUNYA KUASA DI TANAH, AIR, API DAN ANGIN (TELEKOMUNIKASI DAN ALAM SEKITAR) MAKA BANGSA BERKENAAN ADALAH BANGSA YANG BANGSAT.

  MENGAPA pemimpin politik suka berkata hal diluar keperluan asas, cakap dengan kosep TINGGI MELANGIT TETAPI GELEMBONG DENGAN ISTILAH YANG KABUR.

  Sekian MENJELANG MAGHRIB.
  MAAF ~Aq


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: