Posted by: pinkturtle2 | Jun 1, 2010

Maka dengan ini kita batalkan perjanjian dengan APCO…

Disebelah PM kita itulah antara makhluk yang paling kuat menyeksa dan menindas umat Islam di Palestin..Penduduk Gaza sudah lama menderita kerana hamba Allah ini.Majoriti penduduk Palestin sudah menolaknya dalam pilihanraya,tetapi masih lagi gilakan kuasa untuk berkuasa dan berjaya mendapat kuasa kerana bersengkongkol dengan Yahudi menindas umat Islam di Palestin.4 hari lepas dia datang kat Malaysia jumpa PM 1Malaysia Kita.

Malaysia Kutuk Keras Serangan Israel Ke Atas Konvoi Bantuan Kemanusiaan – Najib

“Saya atas nama kerajaan dan rakyat Malaysia mengutuk sekeras-kerasnya tindakan zalim dan tidak berperikemanusiaan yang dilakukan oleh rejim Tel Aviv terhadap konvoi yang membawa bantuan kemanusiaan untuk rakyat Palestin di Gaza,”

“seluruh dunia harus mengutuk dan mengecam tindakan rakus rejim itu”.

“Saya harap insiden ini akan membawa kepada satu tindakan yang boleh membawa kepada teguran keras terhadap Israel,”

Serangan ini juga menunjukkan rejim Tel Aviv tidak menghormati langsung undang-undang antarabangsa dan menggunakan kuasa mereka sesuka hati tanpa sebarang pertimbangan sama ada tindakan mereka akan membawa kepada kehilangan nyawa orang-orang yang tidak berdosa.-

– Ucapan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di Majlis Perlancaran Pertubuhan Bekas Ahli 4B Malaysia (Alumni4B) 31.5.2010

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Cakap Tak Serupa Bikin

Maka dengan ini kita batalkan perjanjian dengan APCO…

Ulasan Kucing Kota

Walaupun seluruh dunia mengutuk kebiadapan Israel.
Kutukan tidak akan menyebabkan pemimpin atau rakyat Israel hilang kekuatan ekonomi dan kelengkapan perangnya.

Israel tidak akan luak dan terjejas walau sedikit pun. Ini bukan kali pertama Israel berlagak samseng kepada rakyat Palastine atau jiran jirannya.

Kalau Mesir, Lubnan, Jordon dan negara liga Arab tidak mendatangkan sebarang mudharat kepada negara dan rakyatnya, apa perlunya Israel menghormati negara bukan Arab yang masih mendapat sokongan ekonomi dan teknologi dari kerajaan Amerika.

Seluruh rakyat Amerika dan dunia telah maklum, siapa juga yang bercita cita untuk bertanding sebagai presiden Amerika perlu mendapat restu dan sokongan dari tawkey2 keturunan Yahudi yang menguasai sebahagian besar ekonomi Amerika. Sebab itu presiden Obama yang tiada sebarang nasab dengan yahudi, terpaksa menurut pandangan kiri dari tawkey keturunan yahudi.

Tahukah anda yang Israel mendapat dana bantuan dari Amerika benilai berbilion dolars setahun.
Produktiviti dari negara Israel tidak upaya untuk menyediakan sumber ekonomi yang selesa untuk rakyatnya, apatah lagi untuk membiyai kelengkapan perang.

Amat malang negara2 Islam dan Arab yang Allah jadikan bumi mereka dengan sumber kekayaan dari minyak, terpaksa pejam mata dengan tingkahlaku biadap Israel ini. Ini kerana negara maruah negara Islam dan Arab telah dibeli oleh Amerika. Lihat sahaja akhlak pemimpin negara Islam dan Jutawan Arab bila berkunjung ke Amerika dan Eropah.
Akhlak mereka tidak menggambarkan sebagai seorang muslim yang boleh disegani oleh pemimpin Amerika dan Eropah seperti mereka segan kepada Ahamed DeNijat presiden Iran dan Edorgan PM Turkey.

Sewajarnya dalam kejadian serangan Israel terhadap armada kapal bantuan Gaza yang berlaku diperairan antara bangsa hanya 65 km dari Gaza ini.
Liga negara Arab dan negara Islam yang telah tidak salah jika mereka menyediakan armada ketenteraan dengan kapal pengiring dengan mengibarkan bendera semua negara yang terlibat untuk misi bantuan rakyat Palastine bagi menjamin keselamatan mereka2 yang menjadi sukarelawan dalam kapal bantuan Gaza tersebut.

Kita ditunjukan satu set gambar helikopter Israel yang mengekori kapal armada bantuan Gaza. Dalam perkataan lain semua negara yang terlibat melihat dan ada maklumat.

Malangnya apa yang dilihat dan segala maklumat itu, langsung tidak mendatangkan sebarang prejudis kepada negara Islam dan negara Arab kepada niat 16 buah helikopter Israel yang mengekori kapal Armada bantuan itu, sedangkan sebelum ini negara Israel telah memberi amaran, akan mengambil tindakan kepada mana pihak atau negara yang cuba memberi bantuan kepada rakyat palastine di Gaza.

Islam dihina bukan kerana Islam tidak syumul dan bermaruah, tetapi Islam dihina kerana pemimpin Islam dan penganut Islam itu sendiri telah lama kehilangan maruah.
Sebab itu Rasulullah telah bersabda. Diakhir zaman Islam itu berdagang seperti diawal kedatangannya yang juga berdagang.

Kucing Kota..

CORRECTION - NAME OF PALESTINIAN PRESIDENT AND OBJECT NAME Malaysian Prime Minister Najib Razak (L) shakes hand with the visiting Palestinian president Mahmud Abbas prior to their meeting at the prime minister office in Putrajaya on May 27, 2010. Abbas is touring Malaysia on a three-day visit to hold talks with the Malaysian officals on international and bilateral issues.

Malaysian Prime Minister Najib Razak (L) shakes hand with the visiting Palestinian president Mahmud Abbas prior to their meeting at the prime minister office in Putrajaya on May 27, 2010. Abbas is touring Malaysia on a three-day visit to hold talks with the Malaysian officals on international and bilateral issues.

Advertisements

Responses

  1. Tahniah DS Najib

    Ada APCO ada UMNO

    Tahniah UMNO


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: