Posted by: pinkturtle2 | Jun 28, 2010

Khairy rescues Wee Ka Siong from Ibrahim Ali


Responses

 1. salam……

  cantikkkkkkkkkk……….
  perang bia-siswa dah bermula…….
  mai kita tengok sapa nak kantoi…….
  rombau vs pasiaq mas………………..

  kah kah kah……….

  • salam nk,

   1 M’sia kena bagi sama rata la…
   “””timbang dok senget sebelah tu”””
   di sana dok main wayang kulit
   di sini wayang tongkoi

 2. Perang biasiswa ini boleh selesai jika kita rujuk balik dalam Perlembagaan Persekutuan.

  Apa yang ditimbulkan oleh DP Ibrahim Ali lebih kepada mengambil kesempatan di Bahagian 12 (Am dan Pelabagai) Perkara 153 yang memelihara kedudukan keistimewaan orang melayu dalam bab biasiswa yang dibiayai oleh Mara.

  Persoalannya, bila Datuk Wee Ka Siong mahu hak dan kesamarataan biasiswa juga diberi kepada bukan bumiputra. Beliau mungkin merujuk kepada Perlembagaan Bahagian 2 Kebebasan Asasi Perkara 12 (Hak2 berkenaan dengan pelajaran). Biasiswa yang dibiayai oleh JPA.

  Kita harus setuju dengan Khairy, apa perlunya DP Ibrahim Ali harus tersentuh dengan pertanyaan untuk mendapat reaksi orang2 melayu jika Mara mengurangkan atau menarik balik biasiswa kepada orang melayu? Kerana biasiswa mara memang khusus kepada orang melayu.

  Kalau dirujuk tindakan dari kedua2 agensi JPA dan Mara ini. Kuasa tertinggi pengurusannya adalah dikuasai oleh oleh orang melayu yang tentu saja pihak JPA punya budi bicara seberapa banyak jumlah yang sesuai biasiswa diberikan kepada bukan bumiputra.

  Dalam hal ini tiada apa yang perlu dipertikaikan oleh DP Ibrahim Ali, ianya lebih dilihat mengambil “Politik milage” untuk melahirkan gambaran NGO Perkasalah sahaja yang kononnya berjuang untuk mempertahankan hak orang melayu.

  Kita juga harus faham Pengerusi Perkasa pelacur politik yang mendapat sokongan kuat Tun Mahathir bekas PM ini akan menggunakan setiap ruang yang ada, setiap apa saja yang terkait dengan orang melayu akan dipolitikan seolah olah ada unsur yang Perkasa ini akan didaftarkan sebagai sebuah pertubuhan politik.

  Kesempatan ini diambil berikutan apabila Ds Najib telah menukar slogan 1 Malaysia yang satu masa dahulunya Umnolah pejuang melayu sebenar bila hampir semua pemimpin melayu Umno mencium dan mejulang keris sebagai symbol kekuasaan
  melayu.

  Diatas tidak terdayanya Umno bercakap dan melaong selogan hak melayu, kerana tindakan dan pelaksanaan kerja Pakatan Rakyat untuk mengubah landscap politik baru untuk menjadikan Malaysia milik semua bangsa. Maka Umno mula rasa terpinggir. 1 Malaysia dijadikan motto dan slogan baru.

  Bukan mustahil, Pengerusi Pesaka yang kecewa sekian lama menunggu tawaran menjadi ahli Umno semula, tidak diindahkan oleh PM 1 Malaysia. Harapan beliau dengan sokongan Tun Mahathir semenjelang PRU ke 13, beliau akan mendaftarkan PERKSA sebagai sebuah pertubuhan politik, dan beliau akan menjadi presiden pertama bertanding semula di Pasir Mas dengan menggunakan logo Perkasa bukan lagi logo kunci atau payong.

  BN akan melepaskan pengerusi Perkasa ini bertanding satu lawan satu dengan Pas dengan bantuan gelap kerana DP Ibrahim seperti disebut KJ “Umno akan jatuh prestasinya jika berkawan dengan Ibrahim”.

 3. memberi biasiswa kpd bukan bumi spt
  mencurah garam ke laut.

 4. Barua-barua pemusnah melayu


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: