Posted by: pinkturtle2 | Oktober 18, 2010

Rakyat terima RM100, bukan bangunan 100 tingkat


Responses

  1. Alah,,biase le,p0litik..lau yg pihak pembakang buat,1000x baek pun,d0rg xkan kate baek punye lah..malah,d0rg kutuk rapat,n cri jgk kt ane klemahan pihak lwn..hampeh! ! ! Nye BN.

  2. Menara KLCC, Kompleks Dayabumi, dan bangunan lama UMBC sampai laani takdak satu kompeni pun yang nak sewa.
    Nii… nak buat satu lagi Bangunan 100 tingkat bernilai 5 bilion, kalau tiap2 satu tingkat ada 20 ruang. ambik saja 90 tingkat = 1,800 ruang. Agak agak agak berapa banyak kompeni yang bersedia nak sewa ruang2 tersebut?.

    Cuba kita buat gambaran, bila tender buat bangunan ni sudah lulus. Syarikat yang dapat kontrek buat bangunan ni sudah menjalankan separoh kerja, kemudian selepas PRU 13 kerajaan UBN teronggeng. Sapa yang nak bayag baki bayaran kepada syarikat kontrektor ni….

    Sapa pulak yang dah dapat komisyen yang meluluihkan projek ini. Kalau komisyen 2 percent berapa banyak depa dah gabuih…yang kena bayag baki tentu garu kepala macam ustaz Azizan dengan projek penswastaan ayag negeri Kedah laa.

    Kalau ikut ramalan Tun Mahaded kerajaan UBN ada harapan ponggeng dalam PRU 13 nanti..

    Apa kata projek bangunan 100 tingkat ni..macam satu plan gabuih duit saat terakhir sebelum depa cabut lari…dengan harta depa yang sudah digabuih sebelum ini?…2 PM terdahulu dah gabuih sorang sikit dah…takkan Najib nak tengok saja kooot…..

    • Salam Kucing.

      Yang hang dok fikiq terok2.
      Buat apa.
      Yang hang dok susah hati.
      Buat apa.

      Kang hang ada ramai suku2tiga2sukusakat.
      Yang great pun ada.
      Yang pengandaq pun ada.
      Yang KeLiRu pun ada.
      Depa semua hebat2 belaka.

      Ustaz Azizan.
      Mana hang tau.
      Dia garu kepala.
      Tak nampak garu pun.
      Hang yang pandai2.
      Dok kata.

      Sekadaq tu lah yang hang pandai.

  3. Berbagai jenis kelab dan bangunan syarikat swasta mengusai tanah. Banyak tempat yang dipagari dan di”ancam” dengan tulisan ‘PENCEROBOH” akan didawa atau ditembak. Hidup ini kian sempit ruang bergerak. Semua dikotakkan demikian rupa oleh KAUM KAPITALIS nafsu tanpa batas.

    Dr Mahathir juga ditutup qalbunya dengan kemegahan diri dan kekayaan keluarga.

    Mengapa tidak didirikamn hospital dan unversiti perubatan yang terbesar didunia ?

    Mengapa berkongsi “pendapat…” dengan A Krishnan menjdikan tanah KLCC sekarang hak- milik dan mampu guna-pakai bagi mereka yang kaya raya ?

    APAKAH negara ini sedang dalam proses taaluk kaum “PLUTOCRATS” dan semua pemimpin politik bersama orangnya bersama mereka dalam semua sektor kehidupan menjadi alatnya.

    Periksalah sistem dan tali temali ekonomi dan perdagan sekarang kian ketat dan mencerut.

    SIAPA YANG MENGUASAI PASARAN DAN PENGELUARAN ?
    SIAPA AGEN MEDREKA ?
    MARHAEN DI TEPI JALAN DAN KAKI LIMA MENJAUAL BARANGAN “LEFT OVER” SAHAJA.

    ~Aq. Malaysia 19 Oktober 2010

  4. Salam,

    Teringat baru ni dlm. berita tv3 suku gila heboh pasai hospital seberang jaya…..

    Kalau dah mai tua2 ni kena plan2 lah gabuih mata
    sama……memanjang dok gabuih duit saja….

  5. Salam great.

    Tu sure heboh.
    Namanya.
    Bukang gila heboh.

    Yang gila heboh.
    nasik kandaq.
    ikut ceramah.
    Kucing Kota.

    Kang hang tak tau.

  6. Salam BT,

    Dok buat bangunan 100 tingkat macam beli mangkok tingkat.Teringat masa dulu2 org. tua2/org. rumah kalau pi kenduri kahwin bawa mangkok tingkat / sia'(kalau utara) berisi gula bawa pi.Bawa balik plak nasi kenduri dgn.kuih bakaq,karaih,putu kacang,agaq2 kering dan sereba mak nenek lah…
    La ni bertingkat2 tak main dah…dok buat laghu tu melilau luan tuan rumah…kos la tu..

    Betoi lah Dr. Maza kata ..PAS makin hari makin
    umph maju ke depan
    Umngok makin hari makin mundoq ..harap ke perut saja maju ke depan.Plan2 kayuh la kalau
    dah kendoq…

    • Salam great.

      Hang jangan dok ambik kira.
      Dr. Maza tu.
      Masa jadi Mufti Perlis.
      Apa dia buat.
      Yang rasa ada ummmmph sikit.

      Kalau urusan agama di negeri sekecik tu.
      Dok tak gi, tak gi.
      Mana bisa urusan seMalaysia.

      Dia pakai kata saja.
      Orang macam hang saja, yang pecaya.
      Abis2 suku2sakat2 hang, yang ikut pecaya.
      Kayuhlah plan-plan.

      Sekadaq jangan tak kayuh.

  7. Kenapa Najib hendak membina menara 100 tingkat.

    Satu bangunan 100 tingkat dan tidak berkembar, apabila telah siap nanti ia akan kelihatan seperti symbol menara Freemason yang dikuasai oleh Yahudi yang terdapat di Amerika, Peranchis, Italy rome dan beberapa buah lagi negara yang ekonominya dikuasai oleh Yahudi.

    Apa kata kita berpandangan begini setelah kita dimaklumkan dengan berita Najib telah mengadakan cuti lawatan ke Eropah pada bulan lalu. Dalam lawatan itu Najib telah bertemu dengan beberapa orang pemimpin negara dunia moden dan dunia ketiga dalam satu majlis yang dianjurkan oleh pihak yang berhubung dengan gerakan Freemason.

    Apa kata dari pertemuan inilah datangnya sesuatu yang berbentuk arahan dari kumpulan ini supaya najib mengujudkan satu symbol bangunan bagi membuktikan PM Malaysia telah juga menjadi anggota gabongan Freemason yang berteraskan amalan sihir Yahudi yang dibawa dan ditinggalkan oleh musyhrikin umat nabi Musa dan Isa dan akan menjadi Dajjal yang akan menguasai dunia dipenghujung zaman.

    Satu bangunan 100 tingkat dan tidak berkembar, apabila telah siap nanti ia akan kelihatan seperti symbol menara Freemason yang dikuasai oleh Yahudi yang terdapat di Amerika, Peranchis, Italy rome dan beberapa buah lagi negara yang ekonominya dikuasai oleh Yahudi.

    Kalau dilihat, sebenarya tiada keperluan bangunan ini perlu didirikan segera kerana masih banyak bangunan yang lama dan baru bertaraf mega pencakar langit masih kosong tiada penghuni dan penyewa.

    Barangkali demi untuk mendapatkan bantuan ekonomi Malaysia yang semakin terancam berikutan kejatuhan ekonomi dunia hari ini dan akan datang. Maka Najib perlu berbuat sesuatu untuk menyelamatkan ekonomi Malaysia yang bakal punah berikutan kerakusan kerajaan UBN yang boros berberbelanja semasa mewah dahulu demi mengambil peluang mengaut harta negara melalui berbagai projek memperkaya kroni dan diri sendiri.

    Yang demikian itulah maka sebuah syarikat Yahudi telah tunjuk untuk menjadi penasihat ekonomi dan kewangan Malaysia.

    Atas nasihat Yahudi inilah maka Najib diminta membuktikan satu bangunan tunggal symbol Freemason disuatu kawasan lapang ditapak stadium Merdeka dan stadium negara ini telah dipilih.

    Cuba tanya lebai google bagaimanakah bentuk symbol bangunan freemason dan finggersign yang dicipta untuk kumpulan dan pemimpin yang telah dikuasai oleh mereka.

  8. weird..

  9. najib buat bangunan untuk org melayu…bangsanya…kamu semua tak paham…najib tahula semua…hampa kurang paham…nanti org melayu jual condol pun ada…jangan heran…

  10. MINTA BUKA TAMAN KANAK-KANAK.
    MELAYU BOLEH DAPAT KERJA : JADI JAGA, CHEGU TADIKA DAN HANTAR ANAK KE TADIKA DI PENCKAR LANGIT. HEBAT SUNGGUH.

    KOYAK BAJU DEK LENGGANG ; TERPESUK SONGKOK DEK LONJAK.
    APAKAH NANTI BOLEH JADI warisan ? TANYA
    ANAK YATIM PIATULAH.

  11. Salam great dan Kucing.

    Hangpa bedua ni, karut betoi.
    Hangpa dok ikut LGE tu.
    Tu Low Gear Economy.
    Bukang Great Economy.
    Great Economy menjana ekonomi.
    Bangunan 100 tingkat.
    Mak aih.
    Berapa banyak aktiviti yang ada.
    Kalau hangpa tak tau.
    Tanya Project Manager.
    Jangan dok tanya nasik kandaq.
    Nasik kandaq tiga aktiviti saja.
    Cedok, kandaq dan jalan.

    Ni, 100 tingkat.
    Nak bina, bukang main banyak aktiviti.
    Bila banyak aktiviti, banyaklah kerja.
    Barulah generate ekonomi.
    Barulah suku2sakat hangpa.
    Dok submit tender.
    Submit pun, malu-malu.
    Nak, nak.
    Tapi malu.

    Sekadaq hangpa jangan malu.

  12. Salam,

    Hallo Ah Chong …nah angkat ini BQ
    lu pigi kila….wa mau sub sama lu

    Kalau tak sub…

    Ah Seng aah…lu angkat mali crane,excavator dan backhoe esok.

    Simon Chin …genset bila boleh sampai

    Thomas Chin….Lift boleh kasi discount ka…

    sampai ke kuli kiang pon percakapan jadi lain.
    Bisa di urus pak….(indon & bangla)

    Boleh kat kita setingkat
    Boleh ke depa 99 tingkat…

    Saya plan2 usong mangkok tingkat saja la…

    • Salam great.

      Hang tau pon.
      Kalau hang kayuh deras sikit.
      Lagi hang tau.

      Itulah dikatakan nasib bangsa.
      Malais membaca.
      Mana nak ada ilmu.
      Malais bekerja.
      Mengutuk, rajin lah.

      Hang ingat boleh dapat setingkat.
      Hang mimpi lah.
      Dah kayuh pun plan-plan.
      Hingga hari ini, dok guna pengandaq lagi.
      Dok leka dengan Kucing Kota yang tekebil, kebil.
      Mapuh dulu, pun tak dapat.

      Sekadaq kenalah kayuh deras sikit.

  13. salam adik bradik……………..

    pasai duit seratuih………..puak sarkas nak tunjuk lawa sangat……….tak mentekedarah konon……

    bawah meja surung jugak………
    ataih meja dakap jugak…………..

    sejak bila hangpa reti benda-benda bersih nie?…..
    yg setau aku asal fulus saja hanpa rembat……

    kesian puak tua sarkas kena pelangkong orang sendiri…………

    kah kah kah

    • Salam,

      Nasik tambah satu…………..

      HIDUP SARKIS…HIDUP SARKIS…HIDUP SARKIS

  14. Salam 1Malaysia aka
    Salam TGNA suka.

    Rakyat terima RM100.
    Suku2sakat2tua2 suka.
    TGNA pun suka.
    Tapi ada tak kena.
    Sebab suku2sakat2tua2 tak tolong bela.
    Depa tolong suka, suka.
    Kena kaji.
    Sebenaqnya pemberian ini tak kena.
    Tak payah bagilah lain kali.
    Biaq nasik kandaq dan great chief.
    Biaq anak2suku2muda2.
    Yang bagi.

    Bangunan 100 tingkat.
    Suku2sakat2tua2 pun suka, malu2.
    TGNA pun suka, silu2.
    Tapi tak kena, kena kaji.
    Mengapa tinggi sangat.
    Nak bukti apa.
    Nak cari masalah ka.
    Nak cari nahas ka.
    50 tingkat, cukuplah.
    Buat dua.
    Satu di Kelate.
    Satu di Kedah.
    Teman orang Perak, tak kisah.

    Sekadaq spread out.

  15. salam puak sarkis………..

    amboi makkkkkkkkkk………

    depa dok rancsng nak buat kueh lapih lagi………sampai ratuih-ratuih tingkat………jatuh kalu………boleh mampoihhhhhhhhhhh…..

    dulu hat tinggi kat mesia nie komtar penang laaa………
    la nie depa nak lawan……….
    molanya depa buat daya bumi………tak berdaya pun……dok kira nak sembah bumi ada laa…..tak dak orang nak pi sewa……..biaq kosong saja……….
    kalau buat sekolah tadika perdana………..kan ka baguih……….baru bt boleh mengaji ada standard sikit…………nie dok belajaq kat sekolah tadika yg tak kemas pun………..telepaih kat tanjung belanja dgn ketiau………lslst banyak kok tu………….

    lepaih tu reka buat twin tower………pun mcm tu jugak……….satu pakai……satu kosong……..mcm kepala ahmad nisfu saja……….tak dak rambut………kah kah kah………

    laa nie dok gian nak buat ratuih-ratuih tingkat……….
    betui-betui nak buat untuk world trade ka atawa pasai lain………..
    kalau pelengat pisang buat dlm tray besaq……….makan sikit pun orang tak perasan………..kah kah kah……….
    tambah-tambah budak-budak yang makan……….lagi depa tak perasan,,,,,,,,,budak-budak tak reti makan banyak maaaaaaaaaaaa…..

    totally said no 2 biru-biru………
    green the world………green the world……

  16. Salam nasik kandaq
    Logo biru KelabU.
    Kelabu tak berasap.

    Await hang marah sangat.
    nasik kandaq hang tak laku kot.

    Dapat RM100 pon.
    Depa tak nak makang nasik kandaq hang.
    Gerai kotoq.
    Pengandaq selekeh.
    LGE lah.

    Low Grade Eatery lah.
    Kucing Kota pon tak makang.
    great chief langsonglah tak jamah.
    Kot makang pon.
    ikutCelamah.
    Itu pon kalau ada KeLi tempoyak.

    Sekadaq nak bagi tau lah.

  17. Aslkm,

    BT dok termimpi mimpi nak dapat bagian projek… Perabih duit rakyat ka duit siapa ka …bukan dia amik pot pun… yang penting anak beranak dia kenyang… ( eh mana saya tau duit tu mai mana… orang bagi projek saya buat saja…yang berdosa orang yang bagi kat saya tu saja..) Apa nak rasa bersalah pulak?

    Yang dok kutuk sebab depa malais cari projek (itu lah persepsi penyokong tegar keris saka )

    • Salam Neutron.

      Hang ingat.
      Bila nama hang, Neutron.
      Hang boleh tahu semua ka.

      Cara hang tulih.
      Macamlah hang tau semua.
      Belajaqlah muhasabah diri.
      Belajaqlah tengok muka kat cermin.

      Orang macam hang la.
      Yang merosakkan bangsa.

      Kata hang tahu agama.
      Tapi tulih.
      Macam orang tak beragama pun.

      Mungkin kerana Neutron sejenis atom.
      Seropa dengan Kucing Kota.
      Tak payah dibaca talkin.
      Bila tak dibaca talkin.
      Maka.
      Munkar Nakir pun tak soal.

      Sekadaq heran la.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: