Posted by: pinkturtle2 | Disember 4, 2010

Saya amat mengambil berat masalah rakyat, rakyat wajib diutamakan – PM

Advertisements

Responses

  1. salam………..

    mintak maaf ye………
    leman senak perut………..
    nak pi bilik belakang sat………

    budak tadika mana hang pi daaaaa????…….
    tolong cover sat………
    aku dah tak tahan dah nieeeeee…………

  2. Salam,

    RON 97 up 15 SEN/litre
    RON 95 up 5 SEN/litre
    Gula up 20 SEN/kg

    nak pi kencing ….deraih punya
    skali ni tarak plan2….

    Salam NK….mau ka tanah lot
    40 x 70 ft…………30k
    area T.Kumbar..blkg puspakom
    call sy…..016-4719695
    ada dlm. 10 lot saja lagi
    serious………
    esok nak cargas bawa sorang member
    pi ushar tgk…tgh. hari….
    sempoi punya area dlm. kebun durian
    ada ayaq bukit ..anak sungai mengaliaq
    tak dak dah dlm. Penang laghu ni…

    • salam GC……….

      sy cal esok……..
      jumpa kat kdai nasik dlm mutiara height blog B…….

      shukor abang karim yg dok depan kdai leman ada sound pasai nie kat sy……u ada link ngan depa dak??….belum tengok lagi……boleh laa pi tengok esok………….
      mlm nie ada hal sikit……kalu tidak kita boleh jumpa……….

      plan-plan kita pi tengok………

    • Salam great chief dan nasik kandaq.

      Insya Allah, kita.
      Pi Pineng 8 dec ni.
      Duduk 2 mlm.
      Bukan apa.
      Nak pi jengah.
      Telok Kumbaq dan Telok Tempoyak.

      HamPAS (hampa bedua).
      (Kalau sorang hampa, kalau bedua kena tambah s (plural)).
      Jangan dok kayuh plan-plan.
      Payah kita nak pandu kereta.
      Kena deraih sikit.
      Kita pon, nak pi kat.
      Mutiara Height.
      Nak pekena nasik jugak.
      Nasik yang kena kandaq tu.

      Sekadaq nak bagitau lah.

      • Salam BT,

        Kalau rasa tak rheti
        nak pusing2..dok melilau
        macam org. tak cukup akai
        calling2 lah kita..tu nombot
        dok ada kat ataih..
        pasai kita ni walaupon hampas
        boleh guna pakai bagi makan
        ayam dan itek…sape byk. tu

        plan2 driving…boh minyak ron 97…
        ron 95 kalau belaga skit dia terbakaq
        rentong…………

  3. Salam DS Najib.
    Salam 1Malaysia aka
    Salam TGNA suka.

    DS kena.
    Kena ambik berat masalah rakyat.
    Terutama.
    Masalah berat.

    Yang memberi masalah berat.

    (1)
    Suku2sakat2 yang malais membaca.
    Seperti puak2.
    great chief.
    nasik kandaq.
    Neutron al munafikun.

    (2)
    Suku2sakat2 yang malais bekerja.
    Seperti yang dua ekoq.
    Kucing Kota yang dok tunggu tulang-tulang.
    Dan.
    KeLi dalam tangki tunggu diberi makan.

    Sekadaq dua tu saja.

    • Aku rasa yang malaih membaca
      dam malaih bekerja tu,
      semua suku sakat hang,
      bukan geng-geng pakatan…!!!

      • patutlah zaid lari.
        ropanya.
        berpakat-pakat pon.
        ada geng.

        dah CelaRu.

      • Zaid lari…???

        BIAQ PI…!!!!

  4. Salam Semua dan Salam BT (Bodoh Tegar / Bengong Tua)

    DSN ngan Rosmah Permata kena ambik berat kt BT tu, sebab dah tenat dah pemikiran dia, baca tak paham2, tahun 2011, naikkan la BT tu pi darjah 1 sbb dia dah teketaq nak belajaq matapelajaran “seks” yang akan diajaq atas idea Rosmah Permata dan Ali Rustam. Kot dengan matapelajaran dia baru minda dia tebukak dan leh cerdik sikit…. dan mulai tahun 2011, semua budak sekolah rendah dan tadika akan dibekalkan dengan pil2 vitamin agar bebudak tadika cerah otak, tak la BT and the gang cerdas sikit kepala otak…. dia nak pi Penang pon bukan nak belajaq tapi pi nak melantak nasik free kot2 NK nak belanja dia makan free….

    • Salam KeLi WoN ToNg OnG.

      Amboi sedap nama hang.
      Yang kita bagi.
      Bukang JoHn.
      Tapi KeLi.

      Ada ka.
      Belajaq seks pon.
      Teketaq.
      Kita bukang macam KeLi.
      Yang dok mengelepaq.

      Ada ka.
      Nak cerah otak.
      Kena ada pil2 vitamin.
      Kita bukang macam jenih.
      Makang buah kerdas.
      Macam hang.

      Alahai, nak makang nasik free.
      Hang ingat NK tu.
      Pemurah kah, orangnya.
      Dia nala rena, nala rena.
      Dia kira pon.
      Pekena kat dia.

      Sekadaq gc selalu terkena.

  5. Kita yang dok mai dalam blog ni, ibarat pekerja disebuah rumah penjagaan anak2 OKU dan terencat akai. Macam2 gila dan macam2 aksi ada..
    Ada budak yang dah nak dewasa, tapi nak buat macam mana! payah nak ceredik, dah Allah bagi macam tuu…
    Ada yang taraf budak sekolah, akai tetap macam budak tadika..
    Hak yang taraf tadika dah tentu macam budak baru nak belajag bercakap..

    Jadi!!! dah kita dok tengok dia hari2. Mau tak mau kena la jugak layan dia..
    Kalau kita pelangkong dia, nanti oghang kata kita pun macam dia…

    budak tadika terencat dalam ni pun, sama laa.. jugak. Tuu laa bila dia tak mai payah jugak nak cari idea nak belasah Umngok Bee End.

    Pelan2lah kita rawat dia, memang payah pun nak rawat budak ni, pasai genetik terencat ni.. dokter kata ada kaitan dengan otak…

    • apa yang hang dok merapu ni.
      bagi salam pon dak.
      peturun hadis pon dak.

      hang dok, ibarat-ibarat apa.
      orang tak kata anak2 OKU.
      hang saja kata.

      orang kata.
      anak2 istimewa.
      anugerah Allah.
      tak kang tu pon, hang tak tau.

      tu yang TGNA tak suka.
      kat hang.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: