Posted by: pinkturtle2 | Disember 8, 2010

Gambar Tok Guru MB Kelantan Sakit Tenat Hari Ini…

MENTERI Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kelihatan sihat menunjuk isyarat bagus ketika menaiki kereta selepas keluar dari rumahnya walaupun sebuah blog mendakwa beliau sakit tenat di kediamannya di Pulau Melaka, Kota Bharu. 8 Dis. 2010. – Utusan,gambar/HAFIZ JOHARI

……………………………..

Dakwaan yang menyatakan beliau sakit tenat dan dikejarkan ke hospital itu tidak betul – Setiausaha Akhbar MB Kelantan, Ahmad Fadhli Shaari


Responses

  1. salam,

    percayalah manusia yang buat cerita tu sebenarnya yang sakit tenat….subhanallah!

  2. assalamualaikum

    Semoga Allah memelihara dan melindungi hambaNya……

  3. ingat tok guru naik keta buruk toyota KE20 spt biasa didakwa dlm ceramah PAS..rupanya kereta MEWAH tuuuuu

  4. orang PAS pakai keta meawah sedekah, orang UMNO pakai keta mewah rasuah. itu pun tak tau ke?

    • betol tu.. tu kereta MB bukan kreta TGNA. kereta yg dipakai utk urusan rasmi atau yg bersangkut paut dgn urusan kerja kerajaan je.. tp klu TGNA nak kemana2 sabit ngan urusan peribadi dia pakai kereta sendiri dan sudah tentunya kereta biasa je.. ingat lg aku masa dia menziarah pengebumian ayah kpd suami mak sedara aku dulu.. korang tau dia datang naik apa..naik motor je.. ade org bonceng dia ke tapak kubur.. dia celah waktu rehat tghari utk ziarah.. aku nyer bapak sedara tak tersangka TGNA ni datang jgak akhirnya walaupun sekadar 10mnt.. lepas tu terus mitak diri ke pejabat balik sambil berkat “maahlah, ambo loghak nok gi pjabat plok.. ni pun celoh time rehat jah.. ambo mitok dighi duluh deh, assalamualaikum!”..

      aku sendiri pun ade pengalaman berbual ngan dia walau sekejap.. masa tu aku bawak anak aku yg baru lahir utk bercukur di masjid TGNA.. korang ingat dgn MB lain senang ke nak jumpa face to face mcmtu tanpa appintment terlebih dulu.. bukan aku sorang tau dia layan.. ramai lg yg hadir.. mungkin cecah beratus org time aku pergi tu.. bg aku aku mmg sayang kat MB aku sekarang ni.. bila rasa nak jumpa boleh je time mana pun tp agak2 ler.. klu TGNA sendiri mmg cde masalah cuma bodyguard dialah plak kdg2 menghalang.. yelah, klu tak nanti nayalah TGNA nak layan semua..

  5. Itu bukan kereta peribadi TGNA tapi kereta MB. Siapa pu bila jadi MB akan guna kenderaan kerajaan. Tapi cuba tengok mereka yang pakai cap dacing! Kalah bertanding DUN, menang tender jambatan. Kereta apa dia pakai?

    • aku setuju tu.. ape salahnya TGNA pakai kereta kerajaan.. bukan dia ngaku hakmilik dia pun.. macam polis trafiklah jgak naik motor besar pakai pistol tp sampai masa kena serah balik.. tak salahkan. pasal nak kecoh pasal TGNA pakai keta kerajaan ni haa.. pasal tak kecoh pasal TGNA tak PAKAI rumah rasmi MB yg bosar gila tu..(JKR10).. menteri2 lain kt m’sia ni usahkan keta kerajaan, umah kerajaan.. kereta ngan rumah milik sendiri pun macam taknak mati.. bosar dia sama ngan bosar belajanyer.. tol dak?

  6. Itu bukan kereta peribadi TGNA tapi kereta MB. Siapa pun bila jadi MB akan guna kenderaan kerajaan. Tapi cuba tengok mereka yang pakai cap dacing! Kalah bertanding DUN, menang tender jambatan. Kereta apa dia pakai?

    • setahu aku TGNA tak tinggal dirumah rasmi MB.. rumah tu dijdkan tempat majlis amal dan majlis rakyat2 yg miskin.. tempat perjumpaan majlis ank2 yatim.. dan xsilap aku penah dijadikan tempat perlindungan sementara magsa banjir…

      • TGNA tinggal kat istana kesayangan dia la.. rumah asal dia kt pulau melaka yg dikelilingi oleh sekolah agama..

  7. SYUKUR TOK GURU SIHAT ALHAMDULILAH…..

  8. Semoga Allah s.w.t memberi rahmat dan keampunan kepada Tok Guru dan Penyokongnya.. aminn

  9. Salam 1Malaysia aka
    Salam TGNA suka.

    TG kena sihat.
    Bukang saja sihat, kena bertenaga.
    Kalau tidak,
    Suasana politik dak tak ceria.

    Bila TG sihat.
    Kadang gi, kadang tak gi.
    Dok gi, tak gi.
    Baru ada Low Gear Effect.
    Bukang plan-plan kayuh.
    Baru ada yang melepais.
    Tekebil-kebil.

    Sekadaq tak gi, tak gi pon, takpa.

  10. TGNA pakai kereta mewah pun ok la sbb dia MB,tu pun mercs lama.puak2 UMNOAPCO br jd ADUN dh pakai kereta mewah kalo dh jd MB xtau la pakai ape,pesawat peribadi kot.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: