Posted by: pinkturtle2 | Januari 17, 2011

Peranan Facebook Dan Twitter Dalam Politik – Datuk Husam

Advertisements

Responses

  1. POWER LA EDYES !! SUARA BLOGGER!

  2. ZAINUL FAQAR PUN ADA!

  3. salam semua………

    TQ sdr husam…………macam tu laa baru betoi……..ada umpppp laa….

    Blogger sarkis tak boleh buat punya macam nie….
    depa panggil blogger pun dlm ‘gelap’….mcm kes padu-padu dulu tu…….

    kalau hari2 orang kata kita ngok n layan kita macam orang bodoh….. tengok benda2 bodoh……..
    bergaul dengan org2 yg ngok…akan ngok jugakla kita ….

    blogger pakatan mau laa main peranan jadi penyampai maklumat yang benar kepada rakyat……… kena lapor……. yang tak kena pun kena lapor jugak……….
    bukan mcm meloya ngan hairan tu…..dah tak laku pun…..sale depa pun merudum…….masih dok keraih kepala lagi……..

    so n so sarkis dah 50 lebih tahun memperbodohkan kita…….. terutama org melayu………

    Blog nie…….media alternatif muda mudi kita………
    blogger PR cukup digeruni oleh grombolan………..
    depa dah cuak………nak haram tak boleh…..
    nak cekup blogger pun tak boleh….
    pasai yg nie dah ada etika dia sendiri…….. etika media ‘virtual’……..
    biarlah saja meloya….berita Hairan…tv sarkis…tv tiga suku dok reka buat petenah…
    tetapi blogger mesti bagi berita betoi punya……..

    maklumat jelas dan tepat adalah tanggungjawab semua blogger yang inginkan keadilan dan kesejahteraan subur di negara tercinta……
    kitak-kitak semua boleh bagi sumbangan berkesan dalam penyalurkan maklumat nie dengan berbagai cara dan pendekatan……..
    hebah kan kezaliman……
    habaq mai segala mcm penipuan depa……..
    cerita pi sat pasai pembohongan dan authar depa…….
    apa yg depa dok ‘manipulate’….cerita mai jugak….jngn dok ‘peram’….takut jadi ‘tempoyak’…..
    gunakan kaedah dan ‘approach’ yg santai mantai…murah dan mengujakan……….
    lama dah sarkis dok putaq mutaq mcm-mcm hal……..

    sarkis terus meneruih dok bagi rakyat bengap….
    bukan tak dak yg masih dok kena autar ngan sarkis thru tv depa…sorat habaq depa….blog depa….
    sampai tempoyak ngan tempeyek pun depa tak tau nak beza lagi…………

    say no 2 authar berita……….
    kah kah kah………

    • salam nasik kandaq.

      hang baru puji Datuk Husam.
      tak guna.
      hang tulih panjang2.
      pun tak guna.
      hang merapu macam di atais.
      lagilah tak guna.

      kita tak payah puji2.
      kita dah lama, dah tau.
      Datuk Husam ni, patut dah jadi MB Kelate.
      10 taun yang lalu.
      ni, dah 2011.
      masih kena tunggu.
      nampaknya melePASlah.
      Datuk Husam.

      hang ingat tak.
      dulu dulu la.
      kita dok mintak TGNA.
      berunduq pi dakwah.
      sebab Kelate dah tak gi, tak gi.
      orang putih (canada) kata, no go.
      dia dok tak mboh, jugak.
      kitsianglah, kat Datuk Husam.

      Sekadaq TGNA kena bagi laluan.

  4. Bila Mark Zuckerberg, pengasas Facebook mengeluarkan kenyataan yang bunyinya semacam “playing puzzles” kpd pengguna FB, pelbagai reaksi dan andaian timbul dari kenyataan beliau itu, yang dilihat tidak masuk akal.

    Kenyataan yang dimaksudkan ialah FB akan menamatan operasinya Mac 2011 ini. Benarkah…???

    Atau,

    Adakah ada sesuatu yang tersembunyi disebalik kata-kata beliau ini?

    Aku mengandaikan, mungkin FB akan ditamatkan sementara penggunaannya di Malaysia sahaja Mac ini, hingga ke satu masa yang belum ditentukan.

    Sebab apa?

    Sebab PRU-13 sudah semakin dekat, dan bulan Mac merupakan “border line” bagi regim M.Najis untuk menentukan – jadi, atau tak jadi…. PRU-13 diadakan pada tahun 2011 ini.

    Kalau JADI…. M.Najib terpaksa melakukan beberapa tindakan “mengarut” untuk mempastikan BN menang majoriti 2/3 semula. Dikatakan tindakan mengarut kerana masa untuk melaksanakan semua itu tak sampai setahun. Maka timbullah istilah “tindakan mengarut”.

    Antara “tindakan mengarut” dan desperado yang boleh dilakukan ialah menyekat laman sosial Facebook buat sementara, sehingga PRU selesai.

    Sebab apa?

    Sebab bukan rahsia umum lagi, pemimpin-pemimpin Pakatan memiliki “fans” atau peminat yang jauh lebih ramai berbanding pemimpin BN…!!!

    Tak percaya…???

    Pergilah “Add” Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam Facebook, pastu tengok sendiri, berapa punya ramai penyokong pakatan yang mengikuti beliau dalam laman sosial tu.

    Aku pasti jumlah yang “add” Datuk Seri Najib tak seramai tu. Macam mana aku tau? Sesiapa yang “add” DSAI mesti nampak dengan mata kepala sendiri. Dalam ramai-ramai yang menyokong pakatan, ada jugak spesis manusia yang menyibuk tak berani letak gambar sendiri, kutuk pakatan macam-macam.

    Kenapa menyibuk kat Facebook pemimpin pakatan?

    Jawapannya mudah…..

    Sebab Facebook pemimpin BN tak laku…!!!

    KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!!

    Sebab tulah Najib cemas. Jadi untuk menyekat pengaruh Pakatan, senang aje…. Pakat dengan Mark Zuckerberg untuk menggantung FB untuk sementara waktu di Malaysia.

    Harus diingat, si Mark tu berbangsa Yahudi. Jadi tak ada masalah untuk Najib berunding dengan Mark. APCO mesti sokong…!!!

  5. Setuju dengan ikut Ceramah….

    • salam Kucing Kota.

      Hang ni, apa nak jadi.
      yang hang tahu.
      copy dan setuju.
      yang lain.
      nak tulih tak reti.

      sekadaq hang kena komen.

      • salam ……..

        aku dah kata dah……
        tak dan nak belunjoq………
        papa gomo adik bradik papa gomoi…….geng kuah parpu………mula laa ‘spin’ cerita Husam jumpa blogger pakatan…………
        si gomo ni kata husam ngan pimpinan k’jaan negeri kelate panggil blogger PR nie nak bagi amanat baru dgn biaya 2 juta utk burukan seseorang? orang kuat sarkis………kah kah kah………
        bengong punya papagomo…….
        macam tu saja laa mentaliti blogger sarkis……..
        pasai tu ‘mentaliti’ pengikut depa pun sama….ada mental sikit-sikit…..
        depa ingat Husam panggil blogger tu nak juai tiket tengok sarkis kot…………

        kalu blogger sarkis….memang depa kebuloq sangat ‘duit’ banyak tu………..

        hangpa pi tengok blog dia tu lah…….
        takat tengok..baca sikit-sikit…
        jngn dok ambik pot sangat……….

      • Hang ni bukan stakat meroyan lagi dahhh…..
        Dah tahap gila tak kegha bulan terang atawa bulan gelap…
        Gila buat KPI tulisan oghang…. standard Markom mengajag anak khinzir..

      • salam nasik kandaq.

        hang tengok.
        hang tengok Kucing Kota.
        tigasukusakat hang.

        dulu.
        dulu lah.
        bagi salam.
        tulih mengenai hadis.

        tengok, apa dah jadi.
        khinzir pon, minatnya.

        sekadaq dia dah celeRu.

      • Budak Tadika dengan orang kampong
        ada FaceBook tak…???

        Pandai ka depa nak bukak akaun FB…???

        Lagi-lagi kalau budak tadika kemas
        atau orang tua kampung….???

        KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!!

  6. salam orang kampong…….

    hang nie aku rasa ‘klon’ budak tadika…….

    kah kah kah…….

    • salam nasik kandaq.

      hang tengok.
      orang kampong pon dak ikut.
      stail kita.

      bukan klon.
      satu sama lain.
      seropa sukusakat hang.

      tapi, apa2 pon.
      Husam kena jadi MB.
      ganti TGNA.
      lewat2pun, lepais PRU nanti.
      kalau tahun ini.
      lagi baguis.

      sekadaq TGNA kena besara cepat.
      bantu dakwah.
      nanti terlambat.

      • Orang kampung main golf dengan budak tadika…
        Habih bengkak kepala budak tadika kena pelantun….
        Orang kampung belajaq menulih denga budak tadika….

        Pastue budak tadika pakai semutar jadi orang kampung…

        Kah! kah! kah!!!!!…….

  7. cantik analogi kucing tu………

    hang kena sebijik laa bt oiiiiiiii…..

    kah kah kah……….

    • Tambah sket…

      Budak Tadika jadi “putting” (tapak)
      untuk letak bola golf…

      Pastu, orang kampong hayun sabit
      (sebagai ganti batang golf)…!!!

      KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!!

  8. salam 1Malaysia aka
    salam datuk husam suka.
    jugak.

    tu, yang kita dok kata.
    datuk husam patutnya, dah lama.
    jadi mb.
    boleh ajaq suku3sakat yang membaca pon.
    tak paham.

    tengok, lagi lama TGNA jadi mb.
    lagi merapu sukusakat malais membaca.
    nasik kandaq, Kucing Kota dan ikutCelamah.

    kalau nak tulih panjang-panjang.
    depa kena copy.
    kalau original, pendeklah seropa.
    di atais.

    hampa tunggulah, datuk hisam jadi mb.
    nanti.
    KeLiWoN BoNg OnG jadi setpolnya.
    habis hampa betiga kena pancong.
    kitsianglah kat hampa.

    saja seronok baca tulihsan hamPA.
    banyak hamPAS.

    • Salam BT,

      Dok layan FB bagi mereka2
      dok perasan hensem
      PAPAGOMO bertukaq jadi ‘PAPAGOMOi” la

      Teman pon sronok baca tulisan KOME
      Jenoh bodo piang punya KOMEN

    • Husam bukan tamak mcm Najib,
      tak sabaq nak jadi PM,
      siap paksa Pak Lah letak jawatan…!!!

      Memang muka tembik Najib ni,
      macam hang jugak…!!!

    • aloo BT…….

      tulisan hang nie berisi ke???…….
      lagi HAMPEH……..

      BT = Bau Tempoyak laaa……….

      kah kah kah……………

      • salam nasik kandaq.

        kitsianglah kat hang.
        ropa2nya.
        hang masuk pintu depan.
        hang keluaq pintu belakang.
        bukang pintu sebarang pintu.
        pintu u kat kanada.
        lepais tu, hang nak jadi ahli.
        alma mater.
        mana boleh.

        lagi satu, kitsianglah kat hang.
        kalau hang tulih,
        main aloo, aloo.
        dok main tempoyak.
        kitsianglah kat TGNA dan TGHA.
        ada pengikut pon.
        hamPAS (ini ejaan yg betoi)

        hang tau, tak.
        great chief bukang suka kat hang.
        kalau bekawan dengan hang.
        jatuhlah mertabat great dia.

        kot suka pon, Kucing Kota.
        tu pon, kerana tulang2 ikang2.
        kat gerai selekeh hang tu.

        sajalah, koot hang tak tau.

  9. assalamualaikum…
    kucing kota, nasik kandaq dan kawan2 yang lain…pada pendapat saya la kan…apa2 yang dkatakan oleh ‘budak tadika’ tu tak perlu kita bidas semula…biasanya..dalam perjuangan atau perbincangan sebegini memang akan ada ‘pengacau’ yang sengaja buat kacau..sama la kalau time prk ker..atau pu ka..org2 mcm ini yang suka buat provokasi…jadi kita sebagai orang Islam…contohilah cara Nabi Muhammad junjungan mulia kita..senantiasa diprovokasi oleh mereka2 yg bencikan Islam dan Nabi keturunan mereka sendiri…namun baginda tetap membalasnya dengan hikmah..banyak2 kan sabar..sebab apa?..kalau dipahamkan kepada budak tadika ni..dia tetap tak akan nak faham walaupun dia faham….saudara2 seislam…tepuk lah dada..tanya lah iman…penuhkan jiwa2 kita dengan ayat2 al-quran..insyaallah..Islam akan kembali gemilang…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: