Posted by: pinkturtle2 | Januari 27, 2011

Walau apapun mereka buat pada saya,saya percaya Allah akan lindungi saya – Cikgu Mala

God will protect me, says Normala

http://cikgunormala.blogspot.com


Responses

  1. ….apa TPM TSMMY cakap semalam dalam kempen PRK Tenang di majlis tahun baru cina Labis?

    Jangan salah pilih calon, untuk lantik wakil rakyat tenang? …”kalu pilih calon BN maka senanglah nak bangunkan ekonomi rakyat, nak bantu perniagaan, nak buat pembangunan dan majukan pelajaran rakyat”……itulah lebih kurang bunyi yang aku terdengan dalam berita pagi-pagi hari ni. Bersumbat telinga aku dengar diani cakap.

    Aku tambah sikit je. Molek kalu dia sambung sikit lagi iaitu:

    …..maka mudahlah kita untuk belanjakan duit rakyat, jual harta rakyat, jual tanah rakyat, tipu rakyat….bukan gitu sepatutnya kan?

    Aduuuu! dasar penyamun tak habis-habis.

  2. Bumi Allah yang punya
    langit Allah yang punya
    Udara Allah yang punya
    Seluroh alam Allah yang punya.

    Dibumi, Umno kata..
    JKR dia yang punya
    JKA dia yang punya
    LLN dia yang punya
    SPR dia yang punya
    SPRM dia yang punya
    PDRM dia yang punya
    Media dia yang punya.
    Sampai kubor pahlawan pun dia yang punya!.

    Yang ini siapa yang punya?.
    Rezeki
    Rakyat
    Minda
    Hayat
    Roh dan jasad.
    Yang kita tahu, Umno macam mahu paksa tuhan,
    Biar Allah dia yang punya.
    Umno mahu Allah sokong 4D++
    Sokong carlsberg
    Sokong rasuah
    Sokong dangdut
    Sokong konsert.
    Sokong, sokong, sokong
    Biar negara tergadai kat cukong…

    Siapa ini Umno?.
    United Malay Nation Organization
    Islam Apco hanya sekadar.
    Mengenal Islam bukan makrifat
    Solat ibadat hingga ke zakat
    Tilawah Quran sekadar berkat
    Sujud sajadah subuh Jumaat.
    Umno melayu aqidah rakyat

    Yang menentang Umno, semua pengkhianat..
    Ada pahammmm………
    “Punchbag” masuk peluang merembat.

  3. MAJLIS-MAJLIS ILMU 28-30 JANUARY 2011

    28hb JAN 2011 – PENGAJIAN HABIB ALI, SURAU AL HIDAYAH, KERAMAT AU3 JAM 915PM

    29hb JAN 2011 – USTAZ AZHAR IDRUS, CERAMAH PERDANA DI MASJID AR RIDUAN HULU KELANG LEPAS MAHGRIB.

    30hb JAN 2011 MAJLIS MAWLID DI MASJID KOLEJ ISLAM MALAYA, PUSAT ASASI UIAM PJ, LEPAS MAGHRIB

    LAIN-LAIN MAJLIS ILMU :
    http://www.facebook.com/home.php#!/pages/PONDOK-HABIB/295419981998

  4. bro n sis……..
    khas buat cikgu mala…….

    mind set cikgu dah ok…..
    ok sepenuhnya……..sampai saat ini..

    kalau lah cikgu melangkah ke DUN negeri nanti….
    di sinun cikgu kena bermain dgn sarkis laa…..
    depa nanti lepaih rimau laa….badak laa….anjing laa…gajah..beruk dan segala macam yg cikgu tak pernah jumpa……

    kalau tak kena gigit pun……..
    silap tak silap cikgu kena cakaq laa sikit……….
    tapi cikgu kena tahan sakit laa……………

    cikgu………

    bila depa tak jumpa cari salah silap moral yg besaq…..
    depa karang laa hikayat 1001 malam….
    maka puak-puak sarkis pun baca laa hikayat nie……
    maka berduyun-duyun lah puak-puak sarkis didungukan…dibangangkan……..di dol kan………
    depa jemput ‘ustaz porn’ bagi ceramah pasai salam salam nie…
    ‘ustaz porn’ pun apa lagi…naik tocang habih…’berfatwa’ laa mengikut selera ‘porn’……….
    maka cacat laa hikayat tersebut….

    cikgu mala………

    konsentrasi cikgu dlm hadapi segala mcm mehnah ini…memang begitu sifatnya….dah sunnah Allah cikgu….terima dan redho saja laa…
    jangan kata apa-apa kat sarkis…..buat kegheja kita sudah…
    depa penuh dengan kesucian…kebaikan…
    depa tak pernah fitnah orang….
    apa yg depa buat tu semuanya betoi-betoi belaka…tidak ada yg tak betoi…melainkan semuanya betullll……..
    jiwa depa penuh dgn ‘ruhud deen’…….perangai depa sopan santun….tidak ada dosa kecik mau pun besaq yg depa buat……….mcm budak-budak belum bersunat….sesuci langit lazuardi……..

    depa tak pernah tak amanah…duit negara depa jagadgn sempurna……..
    depa tak ambik yahudi jadi rakan kelambu depa………
    depa tak besa pelangkong tanah orang…….
    depa tak biasa tumbuk rusuk….rusuk depa pun tak becalaq….
    fitnah orang lagi laa depa tak pernah buat…..
    jujur amanah jadi amalan depa….
    semua projek adalah untuk rakyat kepada rakyat demi pimpinan depa……
    rumah depa kecik-kecik saja…..elok lagi rumah cikgu………
    depa rajin pi surau…buat tazkirah….
    tengah malam depa bertahajjud…mohon ‘krampunan’….
    tak tau laa pulak dengan sapa depa mohon….
    maksiat dan bejat moral tak pernah depa lakukan………..
    bini-bini depa semua tutup aurat…..
    cukup waktu depa sembahyang….
    ulamak depa cukup berani…tegas dan tidak takut kat sapa pun……….

    depa takut neraka……..
    tapi depa tak nampak syurga……….
    ‘syurga’ depa bermain-main di sini saja………
    pasai tu cikgu tengok depa tak dak heran kat sapa pun….

    cikgu………
    teruskan iltizam anda……..
    doa kami……..
    cikgu sentiasa dilindungi Allah………..

    • Kami para pencinta kebenaran
      sentiasa menyokong cikgu…

      Kalau cikgu tak menang di PRK Tenang
      ni sekalipun, itu bukan tanda berakhirnya
      sebuah perjuangan. Hakikatnya, ia adalah
      TITIK PERMULAAN….!!!!

      Dalam berjuang, hanya ada 2 pilihan…

      sama ada kita mati syahid….

      ….atau MENANG….!!!!

  5. Salam,

    Selamat pagi cikgu.
    Selamat pagi murid-murid.
    Teringat la kita dulu-dulu

    Bila mai tang cikgu terkenang lah
    kita akan aruah kak ipaq guru agama.
    Routine dia hari2 kalau tgk.lah macam
    tak ada live.Pagi pi sekolah… awai plak tu
    balik sampai di rumah dah kat magrib.
    Malam dok write PAS buku sana-sini.
    Bila masa la gamaknya nak pi sronok.
    Sabtu Ahad ada saja kurikulum.
    Mana pulak dgn. murid buat hal
    sebagai disiplin teacher..krosot npk. dia.

    Akhiaq kata …Cikgu Mala
    Hang tok sah lah ambik pot
    apa depa kata…
    Aku boleh rasa sifat penyabaq
    mmg. penuh dlm. jiwa cikgu.
    Pasai aku sendiri lihat kak ipaq
    aku.Sama jugak abg. ipaq aku..
    Nak berhadapan dgn, budak2.
    Bukan main senang.Tengok saja
    budak awang dogiang yg. dok hari2
    mai kat sini..Jenoh jugak lah dgn.
    ketegaq dia.

    Sabaq cikgu na.Ingat habuan kita
    bukan takat di dunia..habuan
    akhiraat esok nnt.Itu lah
    sebenaqnya erti kemenangan.
    Plan2 kempen cikgu.Jangan dok
    ikut laghu cara depa.Biaq pi ke depa.
    Kalau nak boleh ke depa pon tak pa.
    Keikhlasan diri kita tu atas landasan jihad
    yg. benar di sisi ALLAH lebih utama.
    ZIKIR..ISTIFAR..& SELAWAT BANYAK2 CIKGU
    plan2 cikgu…sir kan

    bkn. plan2 go no go..gi tak gi

  6. salam,

    Tau kami tau cikgu Normala
    Kami tau cikgu sedang diuji
    Kami percaya cikgu boleh hadapi semua ini
    Ditujah kiri kanan
    Dimalukan suami isteri
    Difitnah tiada berperi
    Diancam dimalukan
    Meredah gelap malam hujan banjir selut dan lecah
    Isu bersalam isu karat yang bermacam-macam
    Namun cikgu tetap harungi dengan tabah

    Percayalah cikgu
    Cikgu bukan keseorangan
    Cikgu ramai penyokong nyata
    Cikgu ramai penyokong tidak nyata
    Para malaikat kelilingi cikgu
    Malaikat Mukarrabin tetap membantu cikgu

    Doa majlis kami-kami
    Mengiringi kesedihan dan airmata cikgu dikala cikgu bersedih
    Doa majlis kami-kami juga tetap mengiringi cikgu dikala cikgu gembira
    Ingat pesan abang NK ingat pesanan GC, jua majlis kami-kami
    Betapa perjuangan cikgu tidak akan sia-sia
    Allah tetap merestuai cikgu sekeluarga
    Allah sentiasa melidungi cikgu sekeluarga
    Sebabnya mudah saja, perjuangan cikgu atas landas KEBENARAN
    Perjuangan cikgu ada teras KEIKHLASAN
    Cikgu akan tetap menang walau apa keadaan sekali pun
    Cikgu dengan kekuatan kudhrat yang Allah beri
    Dengan janji-janji Allah yang tidak akan pernah mungkir
    Kita sama-sama lihat saja bagaimana keluarbiasaan berlaku
    Di DUN Tenang yang disangka tenang jangan sangka tiada buaya
    Rupanya disitulah berselindung buaya lapar
    Itulah yang sedang mengaburkan kini
    Dikaitkan dengan mc suami
    Dikaitkan dengan DSAI hubungan – pengganas
    Diminta siasat untuk di siat-siat
    Apa lagi apa lagi apa lagi sedang direkayasa!

    Hanya Allah sahajalah yang akan memberi PERLINDUNGAN.
    Selamat BERJUANG cikgu sehingga BERJAYA.

    Wassalam.

  7. Kalau aku pengundi di Tenang,
    aku takkan pilih pemimpin yang
    GEMUK, BOROI dan SEMBAB….!!!

    Tentu aku akan pilih pemimpin yang cun….

    …macam CIKGU MALA….!!!!

    * P/S: Kepada Azhar Ibrahim, rajin-rajinlah pegi gym lepaih menang nanti. Sebab apa? Sebab hang kena banyak kali turun-naik mahkamah kes lelong tanah orang ikut jalan belakang…!!!

    KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!!

  8. bro n sis……..

    yg di bawah nie memang aku rembat dari blog ar-risalah……
    minta izin tuan blog….nak bagi adik bradik sronok sikit……..
    bagi ada santai sentai sana sini…..kah kah kah

    Mari baca jawapan Cikgu Mala dan Tok Ai semasa soal jawab, boleh nilai calon mana yang sesuai
    PASPB
    mStar: Adakah anda mempunyai blog atau akaun laman web sosial seperti Facebook?

    Tok Ai: Saya tidak mempunyai blog, tetapi saya mempunyai akaun Facebook untuk berhubung dengan rakan-rakan saya sejak enam bulan yang lalu.

    Cikgu Mala: Saya ada laman blog dan akaun Facebook. Saya akan menghabiskan masa sekurang-kurangnya setengah jam untuk mengemaskini medium online ini. Kedua-duanya saya gunakan untuk berkomunikasi dengan masyarakat mengenai pandangan serta masalah mereka.

    Ulasan : Tok Ai hanya ada facebook, Cikgu Mala ada kedua-duanya, kemas kini pula setiap hari. Toi Ai hanya berhubung dengan kawan-kawan, tapi Cikgu Mala berkomunikasi dengan masyarakat

    Pemenang : Cikgu Mala

    Mstar: Adakah anda meminati apa-apa cabang seni?

    Tok Ai: Kalau menari dengan main alat muzik rasanya tak ada. Tapi kalau menyanyi adalah, saya suka karaoke. Saya suka dengan muzik R&B.

    (GAMBAR: Azhar kelihatan segan-segan untuk harungi air banjir manakala Cikgu Mala dilihat melakukannya dengan gembira)

    Cikgu Mala: Saya tidak pernah belajar bermain apa-apa alat muzik tetapi saya suka dengar muzik nasyid kerana melodi dan liriknya memberi ketenangan kepada saya. Kumpulan nasyid yang saya gemari ialah, In Team dan Hijjaz.

    Ulasan : Tok Ai kaki karaoke R&B sedangkan Cikgu Mala minat lagu ketuhanan

    Pemenang : Cikgu Mala

    Mstar: Adakah anda suka menonton wayang?

    Tok Ai: Kadang-kadang, saya suka menonton filem aksi terutamanya Die Hard 3, End of Days dan 2012.

    Cikgu Mala: Saya bukan kaki tengok wayang dan saya tak ada filem yang betul-betul saya minati. Ini disebabkan tugas saya sebagai seorang ibu dan sibuk dengan aktiviti parti menyebabkan saya tidak mempunyai masa untuk menonton wayang.

    Ulasan : Haha Tok Ai kaki wayang sedangkan Cikgu Mala lebih memperuntukkan masa kaki wayang untuk mendidik anak-anak

    Pemenang : Cikgu Mala

    mStar: Anda suka membaca? Buku apa yang anda gemari?

    Tok Ai: Majalah Asia Week, Civil War dan buku berkaitan politik seperti Kronologi Pentadbiran Presiden Amerika Syarikat, Obama.

    Cikgu Mala: Saya suka baca buku agama dan perjuangan nasionalisme kerana di sini saya mendapat inspirasi untuk amalan kehidupan seharian.

    Dicatat oleh ELBI RISALAH di 1/28/2011

  9. Salam semua,

    Ghasa tak sronok la tak nampak budak2 main kat sini.
    Jadi tak ceria laghu mana tak tau.
    Sakit ka..demam ka…sihat ka…kita pon x tau.
    Kita takut kalau2 ikut pak pi kempen di Tenang tu.Pasai
    tengah dok banjir la.Mana tau pi tempat orang merata cerok
    dgn. x brapa maHIR TEMPAT TU TANG MANA LONGKANG TANG MANA
    TELAGA LEMAIH PI…HARU BIRU JADINYA.
    Kita percaya dia tak apa2 sebab dia cukup mahir tentang lubang.
    Plan2 semua pi rikki tgk. dok ada cerok mana.
    Pangey mai main kat sini…dok cerah elok..

    “”””interval””””tak torah dudok pi tibai dlm. blog papagomoi


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: