Posted by: pinkturtle2 | Mac 30, 2011

Umno JPN Bersekongkol Supaya Warga Asing Boleh Mengundi..

Umno JPN Bersekongkol Supaya Warga Asing Boleh Mengundi – Azmin

Advertisements

Responses

  1. Ok sangat tu:

    Filifina, Indonesia, India, Bangla, Neppal, Kemboja, Myanmar, Vietnam, Thailand, China, Afrika/Nigeria//(Mat Gagak), Pakistan, Uzbekhestan, Turkistan, Afghanistan, dan Gohead and gostand.

    Anak tempatan tak boleh berniaga tepi jalan tetapi mereka boleh. Anak tempatan tak boleh berniaga di Chowkit, pasar borong, pasar malam, pasar pagi, medan selera tetapi mereka boleh.

    Mereka di mana-mana sebagaipPencuci pejabat kerajaan, pembekal, kontrektor, pomen, driber bas, dreber lori, dreber teksi, pengawal keselamatan, atendan
    stesen minyak, restoran mamak, restoran keling, restoran cina, petaling street, bukit bintang, kilang-kilang, pasar raya, segenap pelusuk bandar dan desa sehingga anak bangsa sendiri tidak lagi diberi peluang dengan alasan anak bangsa memilih kerja tak nak buat kerja suka berfoya2 dan seribu satu macam alasan lagi…….pendikkan kata: Mereka dah boleh perintah negara ni. Yahoooooooo!

    • Kerajaan Melayu-UMNO
      mengajaq anak Melayu kita
      jadi PEMALAS….!!!!

      • Kenapa nak teruih ajaq depa
        jadi “PEMALAS”…???

        Supaya Melayu boleh
        “TERUS DIPERBODOHKAN…!!!!”

  2. Salam 1Malaysia.
    Salam TGNA.

    Bersekongkol atau tidak.
    Tak tahu lah kita.
    Kita tak pandai.
    great chief tau sangatlah, koot.
    Kalau tidak, takkang dia mengaku.
    chief yang great.

    ikutCelamah tentu suka.
    Bukang suka warga asing mengundi.
    Setakat, suka cela cela saja.
    Lepais tu, makang makang.
    Makang free.

    Kucing Kota dan lejas seropa.
    Kucing tekebil-kebil, oerati saja bolehlah.
    lejas, ada ada,tapi takleh guna lah.
    Tu, yang warga asing dok.
    Bermaharajalela.

    nasik kandaq, dia apa peduli.
    nasik lauk dalca papadom laku.
    Kerana warga asing makang.
    Dia dah seronok.
    Dia cerita p mai @.
    PadangKotaLama@Dewan Sri Pinang.
    Kotoq pon@tak apa.

    KeLiWoN@KeLiBuT.
    Adikberadik@TongBengBong lah.
    Dok KeLiRu lah.
    Mana warga asing, tak naik tocang.

    Sekadaq @ @ @ lah.

    • elok la BT mengaku “Tak tahu lah kita. Kita tak pandai.” mana nak pandai nye….. dah malaih membaca asek dok tahap tadika je dari dulu sampai sekarang dan selamanya……. bengong tua, bahalol tegar…… yang dok suka “makang free” tu budak-budak tadika jer….

      • salam KeLi.

        kita memang.
        tak tahu, kita kata.
        tak tahu.

        hang bolehlah.
        dok ikut perangai Kucing Kota.
        tak tahu pon.
        tak mengaku.
        tercari-cari.
        nak copy n paste.

        sekadaq kadang hang perasan.

    • hang mana nak tau…….
      hang memang jenih juhala’……
      jahil murakkab……..
      tak keluaq kok pintu…..lari kok tingkap……
      bila kena batang hidung sarkis……hang pun mai la terhegeh hegeh nak ‘cover line’ sarkis……..
      memang hang ‘pencen cacai tua’…….
      lepaih tu dok buat ba wau doh…..bo ngan doh……..
      bukan hang tak tau……saja hang nak cover sarkis………
      pencacai tegar dulu kini dan selamanya…….
      tak betoi pun….boh tongkat jugak….takut rebah terkejuit……..
      tu laa jahil murakkab namanya……

      kah kah kah……….

  3. pernah satu ketika, semasa kat pasar, ada warga asing yg bekerja di gerai berkata pada pelanggan2 di gerai itu … “ada siapa2 nak jual tanah??”, “ehh, mana boleh …” kata seorang pelanggan, “mana pulak saya sudah ada IC … tengok ini..”, pas tu kata dia, dekat taman perumahan *beep* *beep* ramai warga myamar yg dapat tanah kat Pahang.

    wahhh … kita rakyat tempatan pun susah payah nak cari duit beli tanah, tapi mereka boleh dapat free…

    yang sering ditakut takutkan sangat oleh pemimpin umno, jika org lain memerintah negara akan dijajah … tapi belum apa lagi, negara telah dijual dan dijajah … sana, sini pergi … kadang2 rasa seperti kita lah warga asing di negara sendiri, …. mau rasanya berdoa minta diturunkan bala ke atas negara ini supaya golongan bangsat2 seperti ini dibersihkan dari muka bumi.

  4. Punya celaka dan haramjadah sunguh bn ni

  5. Salam,

    Yang ni pon fitnah, Tok Guru tak kata apa ka?

    • Fitnah tang mana?

      BAHALOL…!!!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: