Posted by: pinkturtle2 | Julai 11, 2011

Ada Bukti Video Yang Jelas… Tapi Masih Lagi Nak Menipu Rakyat

2011-07-09, 02:26pm, Bersih 2.0 Rally – In Front of Tung Shin Hospital

BERSIH 2.0: Hospital Tung Shin nafi dakwaan

11/07/2011 7:10pm

KUALA LUMPUR 11 Julai – Pihak pengurusan Hospital Tung Shin menafikan dakwaan sebuah berita portal bahawa gas pemedih mata dan meriam air yang dilepaskan oleh polis untuk meleraikan perhimpunan haram Sabtu lepas, memasuki kawasan hospital itu.

Pengerusi Lembaga Pengarahnya, Ng Beh Tong berkata, tidak ada gas pemedih mata disembur ke dalam kawasan hospital.

“Malah, pihak polis membawa beberapa orang penyokong demonstrasi yang cedera ringan semasa kejadian itu berlaku ke dalam hospital bagi mendapatkan rawatan,” katanya kepada pemberita di sini hari ini selepas memberikan taklimat kepada Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai dan Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Lee Chee Leong yang mengadakan lawatan ke hospital itu.

Beh Tong berkata, pada perhimpunan haram itu, polis juga tidak melakukan sebarang tangkapan terhadap penyokong perhimpunan haram yang melarikan diri ke dalam hospital itu.

Sementara itu, Tiong Lai berkata, pada masa kejadian itu, polis hanya melepaskan gas pemedih mata bagi menyuraikan penyokong perhimpunan haram tersebut yang berkumpul di atas jalan raya di Jalan Pudu, di hadapan hospital berkenaan.

Mengenai rakaman video yang didakwa menayangkan polis menyembur meriam air ke arah hospital, beliau berkata, polis menyembur ke bangunan bersebelahan, di mana para penyokong berkumpul, bukan ke dalam hospital, dan perkara tersebut disokong oleh Beh Tong. – Bernama

…………………………………………………………………………….

Menteri: Polis tak bidik Hospital Tung Shin

Menteri kesihatan Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata polis tidak menembak gas pemedih mata dan meriam air ke arah Hospital Tung Shin ketika menyuraikan perhimpunan BERSIH 2.0 pada Sabtu lalu.

Katanya, dakwaan yang berlegar di internet berhubung tembakan ke
arah hospital tersebut adalah tidak benar dan perkara itu telah disahkan dengan hospital berkenaan.

Katanya, polis menembak gas pemedih mata itu ke arah jalan besar dan asap berkenaan mungkin dibawa angin ke arah hospital berkenaan.

“Tetapi mereka tidak membidik ke arah hospital,” katanya lagi kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat dengan lembaga pengarah Hospital Tung Shin hari ini.

Katanya lagi, polis juga membidik tembakan meriam air pada arah 45 darjah dari jalan utama.

Ditanya mengenai video dan gambar-gambar yang dimuatkan oleh pengguna web di internet, Liow meminta wartawan supaya jangan menunjukkan bahan berkenaan untuk menyoalnya semula.

“Apa yang paling penting, individu yang bertanggung jawab ke atas hospital telah mengesahkan bahawa polis tidak menembak gas pemedih mata atau meriam air ke dalam (perkarangan) hospital,” kata timbalan presiden MCA itu lagi.

Dalam sidang media sama, pengerusi lembaga pengarah Tung Shin, Ng Beh Tong turut berkongsi pandangan menteri berkenaan.

Katanya, pentadbiran hospital itu telah memberikan taklimat kepada lembaga hospital pagi ini berhubung insiden yang berlaku pada hari perhimpunan tersebut.Malaysiakini..

Advertisements

Responses

  1. boleh pakai ke video ko ni??….bukan ke ini bukti besi….org dlm semuanya besi….x boleh pakai…ini fitnah besi….kah..ka..kah..kah..
    x boleh guna dlm court pun…apatah lagi dlm court pork nik……lagi x boleh pakai….
    kah..kah…kah….

  2. Aaa’ a yer lah mana boleh pakai video tembak gas kat hospital Tung shin nii.. ini besi mana boleh jadi saksi. kalau kata pendemo yang kena tembak yang begitu ramai dalam hospital tu, dipanggil jadi saksi pun lagi tak boleh.. sebab mereka itu cuma binatang.
    Mengikut pandangan melayu Umporno.. depa ni lah manusia sebenar seperti mengikut ajaran agama yahudi. Selain dari bangsa yahudi mereka dianggap sebagai binatang. boleh diseksa dan dibunoh…samalah kan, selain dari melayu Umporno mereka juga binatang… Binatang mana bole jadi saksi..

    Sementara tu Video porno yang diedarkan oleh Umporno tulin. Semua orang yang nonton kena percaya. Video tu bukan saja tulin tapi juga ada saksi yang siapa telah nonton, takkan tak nampak ada lelaki yg lengkap berpakaiyan bertindak sebagai juruteknik pengambaran dan pengarah video. Orang yg dituduh berusia 66 tahun dalam video ni memang hebat sebab dia boleh bangunkan “Cocktail” dia walaupun dia dipandang oleh juruteknik/pengarah…sama hebat dengan “hitch” 8.30am.. Agaknya dulu dia biasa jadi pelakun porno kutt… Hangpa tak percaya?

    Yang court pork Malaysia ni pun satu… bawak la semua kes binatang yang tak sokong Umporno ni masuk mahkamah. kalau tak cukup bukti pun, takkan tak bole nak rekayasa asalkan depa semua disumbat dalam penjara… kita kan ada kuasa… Hangpa tak takut kah nanti kita hilang kuasa…

    Yahudi itu satu bangsa tapi perangai macam Yahudi ada dimana mana….

  3. Apco umprono sahaja layak untuk hidup di Malaysia ni..

  4. Kerajaan sudah beri notis janganbuat janganbuat janganbuat tetapi kau orang degil kepala batu buat juga. Dah jadi kes mcm2 masalah lain pulak timbul. Puncanya sape?…Tak ada masalah sengaja cari masalah. Rakyat di kampung dah bosan dengan isu sebegini. berpuluh tahun tak selesai2 juga.

    Adakah ini proses:

    1. bermulanya perpecahan melayu?
    2. hilangnya kuasa melayu
    3. hilangnya kuasa raja-raja melayu?
    4. gatal sangat nak berperang sesama melayu
    5. Bukan melayu untung
    6. kuasa pemerintahan akan berpindah tangan kepada bukan melayu
    7. ikut telunjuk kuasa-kuasa asing

    • Hang nak tau kenapa rakyat
      di kampung dah bosan
      dengan isu-isu sebegini…???

      Seabab depa pun BODO macam hang…!!!

      KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!! KAH…!!!

      • org bandar mcm mika ni memang moden betul
        1. janji syurga pada semua org islam
        2. sokong sangat peliwat..penzina..pengkhianat..
        3. suka buat fitnah pada cerita yg blm dipastikan lagi
        4. takutkan singh…bapa mereka
        5. menghalalkan rampasan kuasa
        6. janji kosong..habuk pun tarak
        7. sah buta hati..bodoh & suka diperbodohkan, suka ikut perasaan
        8. takut dap nak buat sesuatu utk org islam kena tanya dap dulu boleh ke????
        9. pemimpinnya yg baghal
        10. termasuklah penyokong2 nya yg tolol

  5. kena sembur, kena asap, kena sepak, kena terajang kira patut kenalah org2 mcm hang sebab perangai mcm anjing keras kepala………

  6. memang satu dunia melihat kepada kebodohan orang melayu
    yg tergedik gedik nak kan peliwat jadi pm mereka…
    kes altantuya yg tak ada bukti mika boleh percaya
    tapi kes zina yg ada video…mika BUTA!!!!!!!! buta mata hati, buta akal fikiran
    inilah yg dikatakan didlm quran org buta memang tidak sama dgn org yg celik!!!!!

    • Masih bodoh dulu kini dan selamanya hingga kemampus. Barua-barua UMproNO mahukan pembunuh,pengkianat dan pencuri harta rakyat terus memrintah.

      Penyokong ni apa yg ada?. Setakat RM50.00 masa pilihanraya. Dah rasa sombong bongkak macam dpt RM50 juta. Ini lah melayu ala Umco.

      Tak payah cerita islam @& quran ler pengkianat hoiii. Kamu tu pengkianat ISLAM.

      Isteri bapa UMCO/UMPRONO pun tak bertudung. Nak sebut ISLAM. tapi jahil ISLAM. Macam Yahudi yg kamu sokong.

      Itu sebab UMNO tidak ikut islam utk mendakwa orang islam. Betul-betul sebiji Yahudi.

      Kesian Ahli-ahli UMprNO YAHUDI dulu kini dan selamanya YAHUDI

      • Hehe…

        YAHUDI dulu,kini dan selamnya hingga kemampus

  7. dah ada bukti hentak je…kita pakat tengok sape yg kenaaaaa!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: