Posted by: pinkturtle2 | Julai 11, 2011

Bersih 2.0 adalah muqaddimah kepada kebangkitan rakyat..

Supporters of the "Bersih" (Clean) electoral reform coalition shout slogans during clashes with police in downtown Kuala Lumpur July 9, 2011. Malaysian police fired tear gas and detained more than 500 people in the capital on Saturday in a bid to prevent thousands of anti-government protesters from putting on a massive show of strength against Prime Minister Najib Razak.

In this photo taken on Saturday, July 9, 2011, Baharuddin Ahmad, center, supporter of Coalition for Clean and Fair Elections (Bersih), takes part in a rally in Kuala Lumpur, Malaysia. Opposition leader Anwar Ibrahim's alliance said 59-year-old Baharuddin died from a heart attack during the rally, though police denied opposition allegations that he was hit by tear gas.

Malaysian activists from Coalition for Clean and Fair Elections (Bersih), background, sit on a street as they face riot police during a rally in Kuala Lumpur, Malaysia, Saturday, July 9, 2011. Police fired tear gas and detained hundreds of activists as those demonstrators massed Saturday across Malaysia's main city demanding electoral reforms in the country's biggest political rally in years. The "Bersih" means "clean" in Malay.

Malaysian activists from the Coalition for Clean and Fair Elections (Bersih) protest on a street during a rally calling for clean and fair elections in downtown Kuala Lumpur, Malaysia, Saturday, July 9, 2011. Police fired tear gas and detained hundreds of activists as demonstrators massed Saturday across Malaysia's main city demanding electoral reforms in the country's biggest political rally in years. The "Bersih" means "clean" in Malay.

Malaysian activists from Coalition for Clean and Fair Elections (Bersih) shout on a street during a rally in Kuala Lumpur, Malaysia, Saturday, July 9, 2011. Police fired tear gas and detained hundreds of activists as those demonstrators massed across Malaysia's main city demanding electoral reforms in the country's biggest political rally in years. The "Bersih" means "clean" in Malay.

A masked supporter of the "Bersih" (Clean) electoral reform coalition holds a national flag against police water cannon during clashes in downtown Kuala Lumpur July 9, 2011. Malaysian police fired tear gas and detained more than 500 people in the capital on Saturday in a bid to prevent thousands of anti-government protesters from putting on a massive show of strength against Prime Minister Najib Razak.

Supporters of the "Bersih" (Clean) electoral reform coalition shield themselves from a tear gas canister during clashes with police in downtown Kuala Lumpur July 9, 2011. Malaysian police fired tear gas and detained more than 500 people in the capital on Saturday in a bid to prevent thousands of anti-government protesters from putting on a massive show of strength against Prime Minister Najib Razak.

Bersih 2.0 adalah muqaddimah kepada kebangkitan rakyat.. Ia memang tidak sama seperti gelombang rakyat di Mesia, Tunisia dan sebagainya.. Tetapi ia cukup memberi kesan yang mendalam kepada rakyat Malaysia diseluruh dunia.. Gelombang rakyat seperti mesir tidak mustahil akan melanda Malaysia kerana Rakyat sudah sedar.. Tidak perlu gunakan media yang kotor untuk menangi hati rakyat… 300,000 People Request Najib Tun Razak Resignation

Advertisements

Responses

  1. saya juga RAKYAT MALAYSIA ,tetapi tidak setuju dengan BERSIH..
    kalau tuan cakap majoriti kebangkitan?? dah buat banci ke??

    kami RAKYAT mengundi untuk BN berkuasa jadi HORMATI HAK kami..

    kalau cakap majoriti sila bertanding dan cuba menang di pilihanraya seterusnya..

    • Al Jazeera bukan media Malaysia taksirkan melalui udara jumlah pendemo lebih 100 ribu.
      Laporan blog2 pro PR pilih 50 ribu saja pendemo bersih…
      Media Umporno termasuk KPN yang bangang tak pandai mengira sebut 5 ribu – 6 ribu saja.

      Kucing yang join sekali nak tengok gang patriot pemuda Umporno, cuma 28 orang termasuk Bangla yang dibagi baju percuma dan duit RM 30.
      Depa dapat bertahan selama setengah jam sajaa…

      Majoriti kehadiran pendemo Patriot Umporno termasuk Perkasam yg berkumpul kat Tasik titiwangsa 23 org. + 28 0rg = 51 ribu org..

      majoriti Umporno 1 ribu termasuk budak cute ni. =1001 org. betullah tuu…

  2. 300.000 ribu org…kah..kah..kah..hang ni bongok ka….
    itu mcm 300.000 ribu ka??..hang kira mcm mana?..hang ni bdoh berpinar2 la…hang belajaq ilmu hisap kat mana?..ilmu hisap dgn anwar pandikutty ker??…kah..kah..kah…

    • Lu umprono sahaja yg pandai. Pandai menipu rakyat.
      Pandai curi duit rakyat.

      najiba

  3. Kerana Bersih 2.0 kita telah dihalang menyerahkan memorendum kepada Sri Paduka.
    Bersih 3.0 perlu menusul lagi……
    Lawan tetap lawan.

    • Salam Kucing Kota.

      Cari tetap cari.
      Kalau tidak.
      Mana boleh tulih.
      Panjang panjang.

      Sekadaq kena guna ide sendiri.

      • Pncuri tetap Pencuri
        Pengkianat tetap Pengkianat ISLAM

        Ini UMproNO ala Israil (yahudi).

        Lawan tetap Lawan
        lawan sampai menang

        hehehe

        UMCO/UMproNO tetap Yahudi

    • bodo la hang kucing…beberapa hari sebelum 9 julai…kan si ambiga tu ada pi jumpa Sri Paduka…awat masa tu tak ambil kesempetan serahkan memorandum…adui…memang tak ikhlas…

  4. walaupun mereka telah dikaldaikan mereka tetap akan lawan
    itu lah slogan pk @ penipu rakyat “lawan tetap lawan”
    walaupun mereka telah sedar diperbodohkan disebabkan perasaan MALU
    untuk berpatah balik nanti lagi MALU……maka ketua kaldai mereka
    telah perintah kan walaupun kita dah TERSILAP kita tetap kena lawan
    maka mereka pun akur…..taat kpd ketua kaldai!!!!!!

    sedang kan mereka tidak faham apa apa…
    untuk apa aku berjuang?????? TAK TAHU AKU TAK TAHU…..

  5. mukadimah kebangkitan rakyat? apa yang kau merepek ni? apa kau dah hilang akal ke nak samakan demonstrasi haram ni dengan kebangkitan rakyat?..memang sah kau dan juak-juak kau dalam Pas tu semua buta walaupun ada mata…tuli walaupun ada telinga…bisu walupun ada mulut…tapi paling jijik ialah jahil waluapun terpekik terlolong kata korang ada agama…sebiji macam tok guru kau yang dah tua tapi tak mampos-mampos tu..si tua kutuk N.ajis.

    aku tak biasa berhujah pakai perkataan macam ni..tapi dengan golongan macam korang ni aku rasa kira fair and square lah tu…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: