Posted by: pinkturtle2 | Julai 16, 2011

Peduli apa Bersih… sampai bila aku tak boleh pakai baju KuNing

Sebenarnya aku sangat suka warna kuning,Tapi aku takut nak pakai baju warna Kuning…

Kenanganku Bersama 2 orang bekas Perdana Menteriku


Responses

  1. Aku dah selesaikan dua tiga urusan pusing 1KL hari ini dengan memakai baju kuning…..aku akan pakai baju kuning ni seharian sampai busuk. Baju ni aku yang beli, aku yang basuh, aku yang jemur, aku yang lipat simpan almari, aku yang gosok dan aku yang pakai. Aku beli sejak 3 tahun yg lalu di awana golf and country club, genting highlands dengan harga rm45 termasuk cukai kerajaan. Aku rakyat m’sia tiap-tiap tahun bayar cukai pendapatan. Hak aku sebagai warganegara bebas nak pakai baju apa saja warna yang aku suka. Tiada siapa yang boleh menghalang aku. Jika ada sesiapa yg cuba menghalang aku, mengancam aku, menahan aku, menyoal siasat aku atau mencederakan aku dengan hanya sebab berbaju kuning nescaya aku akan mengambil tindakbalas. Apa tindakbalas aku:

    aku akan daftar jadi ahli parti kom…. m’sia…….

  2. salam 1Malaysia aka
    salam TGNA suka.

    sapa kata semua warna kuning bersih.
    baju ka, kain ka, yang tu…….. ka.
    bukang semuanya bersih.
    yang tu, lagi tak bersih.
    kalau nak tahu apa itu yang tu.
    tanyalah pjoloq.
    yang tu, dia tahu sangat.

    sekadaq jangan kena penyakit kuning.

  3. LU NAK PAKAI BAJU KUNING…LU PAKAI LA….
    JGN PAKAI SEPENDA KUNING DAH LA……
    NNTI NUAR PANDIKUTTY….TERLIOQ…..TGOK LU PAKAI SEPENDA KUNING…
    KAH..KAH..KAH..KAH…

  4. ya,
    warnanya sama dgn warna tempoyak
    yg itulah dia campur2 dan dia makan
    itu pasaila dia bengong bahlol biol miol
    dulu, kini dan selamanya.
    taatsetia dia kpd tuan2 dia melulu je
    taksub dia kpd um……180darjah sikit tak tumpah
    rupanya di sekolah tadika tulah
    tempat dihidangkan makanan tersebut
    untuk kekalkan taat setia membuta tuli
    kepada tuan2 dia
    kemudian nak pengaruh org lain pulak
    aku nasihatkan kamu
    pergilah pengaruh rakyat monggolia
    di sana tu bolehlah kau buat apa pun
    sami budha tetap pakai kuning
    sebab dia mahu bersih jiwa ikut cara agama dia
    bukan kuning tempoyak kau tu
    itu tempoyak bukan bersih tapi kotor
    dulu, kini dan selamanya.

    tempoyak baghal……..!

    • mu p betapa dengan Kucing Kota la.
      kat lrg kucing@pulau tikuis@pulau pinang.
      di sana banyak benda tu.
      mu tahu lah, apa benda tu.

      tapi, tak apa.
      Kucing Kota suka sangat kat mu.
      pasai benda tu.
      peduli apa, bersih tak bersih.
      dah mu suka.

      • Nak buat macam mana! budak terencat akai, Mak bapak dia terbagi dia main internet bermola dengan main game. tiba2 pulak terbuka blog nii… seronok pulak kita dok layan dia.. bertambah gila laa bukan terencat dah lagiii….

        Lyan aja lahhhh…. buat hilang boring…

  5. kah kah kah……..
    berita baru masuk…….
    mak lang dan kak don pun sokong B………
    depa ambik cuti lagi maa………….
    budak tempoyak saja yg tertinggai kat belakang……..

    http://www.malaysiakini.com/news/170072

    kah kah kah

    • B …tu apa ….Berok ka???

      • B tu Badigol mcm hang laa……

        kah kah kah

  6. mu yang suruh
    mu yang tahu
    mu yang sudah buat
    mu memang suka
    KOTOR
    semua orang kampung mu sudah tahu

    sebab otakmu pong SAMPAH!

    • kitsianglah kat mu, pjoloq weh.
      otak mu berserabut.
      penuh dengan.
      taik kucing, palat dan porno.
      tu yang dok tak gi, tak gi.
      mu kena BERSIH otak mu dulu.

  7. …bukan tak boleh pakai baju kuniiiing, pakailah
    stokin kuning, topi kuning tak apa pakailah……

    Ish ish ish ! sudah zalim kat rakyat
    Senang2 saja nak bersihkan nama dia
    lps tu nak salahkan rakyat pulak?
    Lahaulawala…….!

    Yang hamba nampak
    Rakyat benci polis bukan kerana BERSIH 2.0 bang

    Tak tau lagi kaaaa?
    polis sekian lama dah dok jadi
    balaci tuan besar
    jadi maharaja bongkak sombong
    tak berganjak-ganjak
    Kau cakaplah apa pun
    rakyat tidak akan percaya lagi dah…..
    ampun dan maafla ye…..

  8. Teruk la sangat. Warna kuning pun takut.

    Membunuh,mencuri harta rakyat tidak takut.

    bahlol umproNO

  9. Salam,

    Kita permudahkan…
    Buang warna biru dlm ayaq acaq
    Dapat lah kita pakai warna kuning.

    Undang2 ISMET ULAM RAJA
    warna kuning x boleh pakai..

    Kedarah dorian tau plak pileh kuning.
    SERABUT……..

    • salam great chief.

      hang teringin sangat warna kuning.
      nanti.
      hang dapat penyakit kuning.

      sekadaq jangan sampai terkiai-kiai.

  10. Bersih lawannya kotor. Kotor lawannya bersih. Syabbas, masyarakat m’sia sedang melalui satu era baru evolusi mensucikan kekotoran yg sekian lama dok bertempek menjadi daki dalam sistem negara. S’pore sudah lama maju ke hadapan kerana mereka bersih dari rasuah, penyelewengan, penyalahgunaan kuasa, double standard dan pilihkasih. Kerajaan sayang kepada rakyat mereka. Rakyat mereka pulak sayang kepada kerajaan pemerintah. Mana ada rakyat s’pore yg sudi mengutuk sistem kerajaan mereka terutama bila mereka di m’sia? Berbeza dgn rakyat m’sia kini, usah kata mengutuk bahkan bencinya sudah sampai ke hati. Jika di Jepun atau di Korea, kerajaan yg dibenci rakyat dengan sukarela saja turun takhta. Tak perlu tunggu rakyat berhimpun ramai-ramai. Tak perlu gas pemedih mata. Tak perlu water canon. Semangat petriot rakyat mereka lain macam tak serupa dengan rakyat kita.

    • heran juga pasal apa org singapore ramai yg suka mai malaysia
      makan angin,,,bawa kereta laju laju….lepas tu
      ISI PETROL DI MALAYSIA !!!!!!!!!!!

      • Singaporian mai pasal Malaysia mirip YAHUDI.

        WAJAH-WAJAH PENGKIANAT ISLAM DAN MELAYU.
        Wajah-wajah YAHUDI
        Muka-muka diatas tonggeng pungkur kat YAHUDI.

        Duit Bumiputera 54B habis ditelan. MANA ahli UMCO yg tahu. sebab ahli umco bodoh dulu kini dan selamanya bodoh hingga ke mampus.

        Cincin isteri bapa Yahudi RM70 juta.

        Hoiii , ahli UMproNO tahu keeerrr…?

        hahaha..

  11. Masa dalam kapai terbang Najib cuba bagi gambaran dia disambut oleh PM Bristish dengan hamparan karpet merah warna Patriot. Kemudian najib akan dibawak dengan kereta Rollroyce ke Downing Street..
    Dia berharap PM British dan Queen takadak maklumat pasai demo Bersih di Malaysia.

    Dia jugak dok merangka nak bagi taklimat kepada kerajaan British yang dia dan Imelda Ros sedang laksanakan agenda penjajahan yang diwarisi dari bapak dia.
    Najib jugak nak ucapkan terima kasih kepada kerajaan British yang merangka perlembagaan Malaya/Malaysia yang banyak memberi peluang kepada golongan bangsawan menjadi pemimpin Umno yang dipersetujui dan dideraf dan diluluskan oleh British semasa Malaya mau dimerdekakan tahun 1957 dahulu….
    Najib tersenyum sendirian seronok pasai dah jadi ketua organisasi parti yang berjaya mengambil alih tugas penjajah… Segala kekayaan negara tidak lagi diangkut bawak ke England. tapi telah diangkut dan digasak bersama2 mereka yang jadi presiden dan kroni parti tajaan penjajah ini…. Sapa yang tak mau kaya beb!!!

    Rakyat yang melalak dengan macam2 agenda nak membebaskan Malaysia dari cengkaman penjajah Umporno warisan British ni.. tak jadi masalah pada Najib. Dia tau rakyat Malaysia bukan macam rakyat Indonesia, Thailand, Tunisia, Mesir atau Libya.

    Rakyat Malaysia macam zaman Mahafiraun dan Tun Dollah dulu jugak, kalau yang totok menyokong Umporno senang saja untuk diurus.
    Sediakan duit2 banyak2.. Malaysia ni kan masih kaya!! boleh diambik melalui komisyen tender bernilai bilion dan juta2. Tawarkan tender kepada Syarikat Kroni sendiri, dah pasti keuntungan dapat dikongsi. selebihnya masuk dalam tabung parti. Duit inilah yang akan diagih2kan kepada jentera parti bila tiba pilihanraya diadakan nanti… Balaci tentu seronok. Rakyat yang bodoh pun seronok juga dapat beras, gula, susu, kain batik dan kain pelekat…

    Bagi rakyat yang elite dan berjawatan dalam kerajaan. Uja mereka dengan jawatan yang lebih tinggi, dengan pangkat, gelaran dan imbuhan. Takkan tak mau kongsi sama kekayaan negara.. Ishh!!! NAK CARI APA LAGI.. DOK DALAM DUNUA NIII… mailah kita rembat bersama.

    Kalau yang masih degil dan ketegaq. kita guna kuasa lahhh.. ugut pecat dan ancam dengan ISA… Rakyat Yang keluaq berdemo. kita guna Depa yang dibagi kuasa dah naik pangkat. Takkan tak seronok buleh belasah rakyat demi kuasa pangkat duit dan derejat… Kita sama lahh.. pakat sorang sikit banyak jadi kaya…. Rakyat kat kampung kita buat la agenda membodohkan mereka dari Dulu kini dan selamanya…

    Najib percaya PM British dan Baginda Queen tidak akan peduli apa yang Najib telah buat kepada rakyat Malaysia. Dia merasa dia sama seperti mereka yang pernah menjajah Malaya…

    Begitulah organisasi yang diwarisi dan dipimpin oleh Najib yang sedang berharap akan diwariskan pulak dekat anak cucu kroni bangsawan mereka.
    Najib tersedar dari lamunan pasai kapai terbang dah nak mendarat di lapangan terbang Heathrow…

    Najib dan imelda Ros membetul2kan pakaian dan rambut mereka. Sebentar lagi dia akan turun dan akan disambut PM Britsih dengan hamparan karpet merah yang pernah diberikan kepda PM Malaysia yang terdahulu…

    Tiba pintu terakhir terminal. Najib ternyata cukup kecewa kerana beliau disambut oleh seorang MP bertaraf menteri sahaja…
    Kekecewaan itu dihiris limaukan lagi kerana semasa perjalanan ke No 10 Dawning street, ada sepanduk2 dengan mereka yang berbusana kuning mengutuk kerajaannya. Malangnya sekali lagi Najib bagai tidak percaya bila majlis rasmi makan tengahari bersama PM kerajaan British sudah dibatalkan pula..

    Perasaan Najib sungguh jengkel pada hari berikutnya apabila dibenarkan Najib bertemu Baginda Queen. Macam selamba saja baginda queen dengan blouse kuningnya… Dalam hati agaknya… Najib tertanya tanya ” Takdak sapa ka! yang tak bagi tau kat Queen warna kuning ini diharamkan di Malaysia”…

    ” Aku kah yang bahalol atau Queen tua ni yang bahalol”.. Sampai laa Najib dok tertanya tanya….

  12. kah..kah..kah…kucing kota punya tulis panjang2 berjela2….tapi hamPAS….kosong mcm otak pork nik…asik ingat nak berpoligami dgn gila kuasa….
    Tulisan merapu2 mcm org mabok todi……….
    Org barat dok kecoh lu amik buat statment….tapi bila pakar barat kata anwar pandikutty mmg kongkek china doll..lu xnak terima…..

    kah..kah..kah..mentaliti berok PaRIa…

  13. bodoh punya perhimpunan

  14. dia kan adun….
    satu lagi aku nak kata kalau tak berani nak siarkan komen orang
    jgn buka blog lah,,
    komen aku tak disiarkan..takut ke

  15. kau buka blog sendiri tulis je apa yg kau suka!!!

  16. kalau aku buka blog sendiri camana aku nak jumpa ngan lembu lembu cam hangpa ni….. dah sah lah lembu lembu cam hangpa tak berani baca blog aku
    hehehe……’ [::::] ‘

  17. hang tulis hanglah baca. hang sendirilah jadi lembu susah ke?

  18. aku suka msok blog ni..sbb byk berok2 mcm pin totok dan kucing kota….yg bdoh tahap sial…kah..kah..kah..seronok layan2 berok2 ni….ibarat layanan nuar pandikutyy dgn cina doll…kah..kah.kah…

  19. kah..kah..kah..suin nak jadi lembu tahap sial…boleh2…wooooiiii pink totok…tlg tarbiahkan suin jadi lembu….kah..kah..kah..

  20. Ini lembu hitch berpenyakit kuku dan mulut Elakkan jangan dekat. Virus tersebar. Lembu gila tu !

  21. Wajah-wajah pengkianat ISLAM n Melayu du;u kini dan selamanya.

    54 Tahun UMproNO memrintah Malaysia.

    Pulau Batu PUTIH, Tanjung pagar,Bukit Tinggi & Genting highland semunya UMNO serah pada CINA.

    Wahai UMproNO,

    Serahlah juga JUBUR org UMNO melayu pada CINA.

  22. Bagus serah pada cina sebab melayu memang tak dak otak
    cina rajin buat kerja melayu tau buat DEMO saja
    dah terbukti ketua mereka kaki balun depan belakang pun masih nak
    angkat jadi PM….memang bahalol punya melayu…
    hanya tau nak buat rusuhan,,,nak gaduh sesama melayu saja..
    bukan nak bersatu…

  23. kah kah kah..

    bersatu merompak harta melayu. Nak bergaduh dgn pengkianat ISLAM.

    hehehe
    Bodoh sungguh umco.

  24. macam hang lah dok TERNGANGA… siang malam nganga mau depan ka belakang….

  25. hehe…

    mana-mana pun boleh. Daripada umco serah diri pada Cina atau India. Bagus serah pada Melayu..

    UMNO suka pada cina n india. MIC n MCA perkudakan UMNO. Umno bodoh tak tahu apa.

    hehe..

    Selamat Berpuasa…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: