Posted by: pinkturtle2 | Disember 16, 2012

DARI PALESTIN UNTUK SYRIA….

sobuni... 

FAKTA UNTUK MEREKA YANG CELIK!

Berikut adalah sedutan ucapan Syaikh Ali As-Sobuni (Berserban dan berjubah putih), Ketua Rabithah Ulama’ Syria :

“Selama tempoh sekitar 70 tahun Zionis menjajah bumi Palestin, mereka telah membunuh sekitar 30 ribu umat Islam Palestin.

Manakala rejim Syiah Nusairi di Syria pula, dalam tempoh 2 tahun sahaja telah membunuh lebih daripada 50 ribu umat Islam Syria.Belum lagi dikira syuhada’ tragedi Hama pada tahun 1982 (era Hafeez Asad) yang mengorbankan lebih 40 ribu umat Islam”

(Gambar di atas diambil ketika Syaikh melawat MB Kelantan, YAB Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat baru-baru ini)

– FB Rakyat Malaysia Bersama Revolusi Syria

Responses

 1. sopan santun antara ulama ul aamilin……
  sambutan Tgna kpd Syaikh Ali As-Sobuni…..seorang ulama yg disegani di dunia sekarang……

  renung renung lah…..aku tak jumpa pun sheikh Ali As-Sobuni mendapat liputan dari media prima di malaysia nie……tak jumpa pun yg beliau nak jumpa ngan what so call ulamak umnuuuuuuuu? atau depa tak tau ker as-Sabouni nie siapa?
  kenapa yer?

 2. Kata Sheikh ini sesiapa yg cenderung hati kepada Iran maka dikhuatiri mereka akan bersama bersama Bashar laknatullah diakhirat nanti.

  PERJUANGAN RAKYAT SYRIA (FSA) BUKAN KERANA HASUTAN AMERIKA. Apakah menentang kezaliman amat dasyat yg diwajibkan agama dan syahid jika mati kerananya itu harus menunggu hasutan Amerika !!!

  Umat Islam Malaysia ini pun ramai yg tak faham dgn mengatakan FSA itu agen Amerika. Pembelaan terhadap pembunuhan kejam rakyat wanita kanak2 dan org tua syria itu agenda Amerika ke? Anak isteri dirogol dan dibunuh depan mata, maka rakyat keluar berjuang membela… agenda Amerika ke? Amat zalim dan laknatullah bagi mereka yang mengatakan perjuangan umat Islam Syria sebagai agen2 Amerika.

  Semuga satu masa anak isteri kamu dirogol dan dibunuh depan kamu oleh pemerintah yg mengaku musuh Israel dan jika kamu lawan, kamu adalah agen Amerika.

  Justru yg menjadi agen dan talibarut Amerika dan Israel adalah Bashar dan pemimpin syaitan seumpamanya. Kalau benar Bashar musuh Amerika sudah lama dia dibunuh dan Syria diserang mcm Iraq. Tak perlu Amerika hasut rakyat utk lawan pemimpin bodoh dan pengecut itu.

  Amat bodoh org yg mengatakan pejuang rakyat Syria FSA adalah agen Amerika. Kononnya sebab Bashar lawan Israel maka dia hero umat Islam. Cuba tanya berapa ramai tentera Israel yg dibunuh Bashar berbanding ratusan ribu rakyat Islam sunni yang dibunuhnya!

  Semudah itu umat islam jahil yg tak dapat hidayah menuduh saudara2 mereka yg dizalimi Bashar laknatullah sebagai hasil hasutan Amerika.
  Ingatlah !

  Amerika, Israel, Syiah, Iran, Russia, Illuminati……………. mereka semua adalah sama saja. Mereka sepakat mempermainkan umat Islam. Mereka berlakun bermusuhan walhal hanya menipu. Mereka bersandiwara paling hebat dalam sejarah kemanusiaan. Kenapa?

  Kerana mereka semua adalah anak cucu iblis syaitan dan sedang berlangsung fitnah dajjal akhir zaman yg sangat memperdaya umat Islam sendiri. Dajjal akan muncul dlm bentuk syiah yang hebat imej agamanya. Kerana itu hamas perlu berhati2 kerana bantuan Hezbollah syaitan ada niat jahat. Hizbollah akan menggunakan hamas utk lawan israel tapi akhirnya mereka yg akan jadi hero ‘membebaskan’ Baitul Maqdis.

  Hizbossyaitan dan Iran Syiah akan dinobat sebagai hero umat Islam akhir zaman kerana berjaya ‘membebaskan’ Baitul Maqdis. Hakikatnya syiah menyelamatkan Baitul Maqdis daripada umat Islam sunni seluruhnya kerana ISrael telah terdedah kejahatannya dan dibenci umat Islam seluruh dunia.
  Mintalah petunjuk Allah dalam membaca politik dunia dan permainan jarum musuh2 Islam.

  Beware of Syiah…… Dajjal sebenar2nya. Israel hanya sepupu dajjal.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: