Posted by: pinkturtle2 | Mei 18, 2017

KANTUNG PMBK DAN SCDC 0 UNTUK KERAJAAN. RAKYAT DITIPU ATAS NAMA JV

LAGI BUKTI PAK LEBAI TAK PANDAI MENTADBIR NEGERI.RAKYAT DITIPU ATAS NAMA JV

Di dalam gambar di bawah adalah dari mukasurat 9, Buku Bajet Negeri Kelantan 2017, dari banyak2 harta dan aset rakyat yang digunakan kononnya atas nama JV antara SEDC dan PMBK dengan syarikat2 Swasta yang dikhabarkan kepada rakyat ia menjana keuntungan kepada Negeri tapi hakikatnya kedua dua Agensi ini tidak menyumbang satu sen pun dari nilai anggaran sebenar RM8 Juta kepada Kantung Perbendaharaan Negeri Kelantan. Yang tercatit hanya kosong…kosong….kosong.
Pah tu ,org kata dia jual,dia kata JV? 

#helpmasjidtelipot #perebohPASKelate
FB Mohd Zakri

……….

Persoalannya.. 

PMBK dan SEDC langsung tidak menyumbang?

Oleh yang demikian,hasil tanah milik kerajaan yang dijual tu dapat pada siapa?

Kalau betul JV , duit jual tanah tu boleh kepada siapa? ? 

Tolonglah jawab pak2 lebai dalam kerajaan kelantan yang diketuai oleh MB

Meniaga apa sebesar-besar PMBK dan SCDC memberi pulangan kosong kepada pembendaharaan Negeri. Dalam akaun PMBK sendiri walaupun dengan projek Mega bandar baru tunjung, dengan menjual khazanah terpenting rumah sri kelantan di kuala lumpur pun masih lagi menanggung kerugian terkumpul sebanyak RM7 juta.Ini tidak masuk akal.Meniaga ke menjahanamkan harta milik Negeri dan Rakyat?? ?

Bila kita mengkritik tentang tanah2 hak milik rakyat jelata terlepas pegangan pada syarikat2 besar mereka kata JV yang mendatangkan keuntungan kepada kerajaan Negeri.Ini cakap menipu rakyat namanya.Ceramah berapi2 kata kerajaan Umno BN menipu rakyat, yang kita sendiri terang lagi bersuluh menipu rakyat dan menjahanamkan harta2 rakyat.Bertakwalah wahai pak lebai… 

Apa lagi yang kita mahu harapkan pada pak lebai yang tidak pandai mentadbir Negeri ini,kerana akibat dari kejahilan mereka dan tidak amanahnya mereka dalam mengurus tadbir sebuah Negeri yang kaya dengan hasil mahsul menyebabkan kerugian demi kerugian dialami di pihak kerajaan dan yang lebih malang lagi KERUGIAN di pihak rakyat yang tidak mendapat apa2 manfaat dengan tergadainya tanah2 yang mahal kepada pihak kapitalis.

Sudahlah rakyat ditipu kerajaan pula mengalami kerugian.
SUMBER


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: