Posted by: pinkturtle2 | Jun 9, 2011

Pasukan bolasepak wanita Iran yang diharamkan FIFA

Iranian women's national soccer team poses before withdrawing from their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman in this June 3, 2011 file photograph. Iran will complain to world soccer's governing body FIFA after its women's team were banned from a qualifying game for next year's Olympics due to their Islamic dress, the ISNA news agency reported on Sunday.

Iranian women’s national soccer team poses before withdrawing from their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman in this June 3, 2011 file photograph. Iran will complain to world soccer’s governing body FIFA after its women’s team were banned from a qualifying game for next year’s Olympics due to their Islamic dress, the ISNA news agency reported on Sunday.

An assistant helps a player of the Iranian women's national soccer team adjust her veil before their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman June 3, 2011. The Iranian team were banned from the match on Friday in the second round of qualifiers in protest against guidelines on their veil. The FIFA woman's association requires that any covering used does not cover the neck and ears. In Iran all women are required to cover their hair in public to conform to the Islamic dress code.

An assistant helps a player of the Iranian women’s national soccer team adjust her veil before their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman June 3, 2011. The Iranian team were banned from the match on Friday in the second round of qualifiers in protest against guidelines on their veil. The FIFA woman’s association requires that any covering used does not cover the neck and ears. In Iran all women are required to cover their hair in public to conform to the Islamic dress code.

Iranian women's national soccer team walks to the pitch before withdrawing from their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman in this June 3, 2011 file photograph. The Iranian team were banned from the match on Friday in the second round of qualifiers in protest against guidelines on their veil. The FIFA woman's association requires that any covering used does not cover the neck and ears. In Iran all women are required to cover their hair in public to conform to the Islamic dress code. Iran will complain to world football's governing body FIFA after its women's team were banned from a qualifying game for next year's Olympics due to their Islamic dress, the ISNA news agency reported Sunday.

Iranian women’s national soccer team walks to the pitch before withdrawing from their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman in this June 3, 2011 file photograph. The Iranian team were banned from the match on Friday in the second round of qualifiers in protest against guidelines on their veil. The FIFA woman’s association requires that any covering used does not cover the neck and ears. In Iran all women are required to cover their hair in public to conform to the Islamic dress code. Iran will complain to world football’s governing body FIFA after its women’s team were banned from a qualifying game for next year’s Olympics due to their Islamic dress, the ISNA news agency reported Sunday.

Iranian women's national soccer team reacts after withdrawing from their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman in this June 3, 2011 file photograph. Iran will complain to world soccer's governing body FIFA after its women's team were banned from a qualifying game for next year's Olympics due to their Islamic dress, the ISNA news agency reported on Sunday.

Iranian women’s national soccer team reacts after withdrawing from their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman in this June 3, 2011 file photograph. Iran will complain to world soccer’s governing body FIFA after its women’s team were banned from a qualifying game for next year’s Olympics due to their Islamic dress, the ISNA news agency reported on Sunday.

The Iranian women's national soccer team react after withdrawing from their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman June 3, 2011. The Iranian team were banned from the match on Friday in the second round of qualifiers in protest against guidelines on their veil. The FIFA woman's association requires that any covering used does not cover the neck and ears. In Iran all women are required to cover their hair in public to conform to the Islamic dress code.

The Iranian women’s national soccer team react after withdrawing from their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman June 3, 2011. The Iranian team were banned from the match on Friday in the second round of qualifiers in protest against guidelines on their veil. The FIFA woman’s association requires that any covering used does not cover the neck and ears. In Iran all women are required to cover their hair in public to conform to the Islamic dress code.

A player of Iranian women's national soccer team is comforted by a team mate after withdrawing from their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman in this June 3, 2011 file photograph. The Iranian team were banned from the match on Friday in the second round of qualifiers in protest against guidelines on their veil. The FIFA woman's association requires that any covering used does not cover the neck and ears. In Iran all women are required to cover their hair in public to conform to the Islamic dress code. Iran will complain to world football's governing body FIFA after its women's team were banned from a qualifying game for next year's Olympics due to their Islamic dress, the ISNA news agency reported Sunday.

The Iranian women's national soccer team line up before their qualifying match against Jordan for the 2012 London Olympic Games in Amman June 3, 2011. The Iranian team were banned from the match on Friday in the second round of qualifiers in protest against guidelines on their veil. The FIFA woman's association requires that any covering used does not cover the neck and ears. In Iran all women are required to cover their hair in public to conform to the Islamic dress code.

Pasukan bolasepak wanita Iran yang diharamkan FIFA

AMMAN-Media massa Barat menonjolkan bagaimana air mata dan sujud para pemain bola sepak wanita Iran yang tidak bersedia mengorbankan kemuliaan mereka sebagai Muslimah ketika mengikuti pertandingan pemilihan Olimpik 2012 yang bakal diadakan di London. Pihak pengurusan Bahrain Berjaya membantah dan menggagalkan pertandingan team bolasepak wanita Iran ketika perlawanan dengan team Jordan pada Jumat 3 Jun di Amman baru-baru ini dengan alas an team dari Iran mengenakan pakaian Islam dan berjilbab.

Setelah keputusan berat sebelah itu, para pemain Team Iran bersama-sama menyanyikan lagu kebangsaan Iran, kemudian berlari menelilingi padang sambil mengibarkan bendera Iran. Setelah itu mereka bersujud di atas bendera Iran dan meninggalkan padang dengan mata berkaca-kaca.

Keputusan pihak pengurusan Bahrain itu sangat mengecewakan apabila kedua team sudah siap masuk di padang untuk memulakan pertandingan. Namun sikap team Iran membuat para pemain Team Jordan dan juga para penonton terharu. Mereka memberi sokongan dengan bertepuk tangan mengiringi para pemain Iran ketika keluar padang.
Peristiwa tersebut mendapat sorotan meluas dari media massa Barat termasuk BBC, New York Times, Xinhua, dan bahkan Times of India. Dalam berbagai laporan disebutkan, “Team bola sepak wanita Iran dilarang mengikuti pertandingan pemilihan Olimpik 2012 London kerana memakai pakaian Islam.”“Berdasarkan ketetapan FIFA, dilarang menutupi leher dan telinga ketika bertanding, namun Persatuan Bola sepak Kebangsaan Iran menyatakan bahwa pihaknya telah mendapat persetujuan dari FIFA dua tahun lalu bahwa Team Wanita Iran itu dapat bermain dengan tetap mengenakan jilbab.” Team bolasepak wanita Iran berada dalam ranking terbaru FIFA naik dua tangga dikedudukan 51 dunia.

Setelah pembatalan tersebut, team tersebut segera meninggalkan Amman menuju Teheran. Team Iran itu menduduki tangga pertama dan telah bersedia untuk memasuki babak kedua. Ketua Persatuan Kebangsaan Bolasepak Iran, Ali Kaffashian, menyatakan sangat sedih dengan peristiwa tersebut dan menyatakan, pihaknya akan merujuk hal tersebut kepada FIFA. Kaffashian menegaskan bahwa Iran sebelumnya telah mendapat persetujuan dari ketua FIFA agar para pemainwanita Iran dapat tampil dengan mengenakanpenutup kepala khas untuk menjaga nilai-nilai Islam…

…………………………………………………………………………………………………………………..

Di bawah ini contoh pasukan bolasepak wanita Islam  yang dihalalkan FIFA…

Jordan's women national soccer team stand before their qualifying match against Vietnam for the 2012 London Olympic Games in Amman June 7, 2011.

Ini pasukan Bolasepak Wanita Jordan…

Jordan's Ala'a Abu Kasheh (R) fights for the ball with Vietnam's Le Thu Thanh Huong during their women's qualifying soccer match for the 2012 London Olympic Games in Amman June 7, 2011.

Jordan’s Ala’a Abu Kasheh (R) fights for the ball with Vietnam’s Le Thu Thanh Huong during their women’s qualifying soccer match for the 2012 London Olympic Games in Amman June 7, 2011.

Jordan's Samaa Khraisat (L) fights for the ball with Vietnam's Bui Thi Nhu during their qualifying women's soccer match for the 2012 London Olympic Games in Amman June 7, 2011.

Jordan’s Samaa Khraisat (L) fights for the ball with Vietnam’s Bui Thi Nhu during their qualifying women’s soccer match for the 2012 London Olympic Games in Amman June 7, 2011.

About these ads

Respon

  1. 1. Jalsah Bersama Al-’Allamah al-Muhaqqiq al-Faqih al-Murabbi al-Habib Zein bin Ibrahim BinSumaith
    http://pondokhabib.files.wordpress.com/2011/06/jalsah-habib-zein.jpg

    2. Majlis Bacaan Kitab Shohih al-Bukhari (InsyaAllah sampai khatam) Bersama Syeikh Muhammad ‘Awadh al-Manqoush
    http://pondokhabib.files.wordpress.com/2011/05/majlis-bacaan-shohih-bukhari-1.jpg

    3. Majlis Bacaan Kitab Shohih al-Bukhari (InsyaAllah sampai khatam) Bersama Syeikh Muhammad ‘Awadh al-Manqoush
    http://pondokhabib.files.wordpress.com/2011/05/majlis-bacaan-shohih-bukhari-1.jpg

  2. Pertamanya siapa yang menguasai FIFA ? Bagaimana dan siapa yang menggubal undang2 FIFA?. Berapa ramai pula orang Islam yang berjaya menduduki Ahlijawatan kuasa FIFA.
    Walaubagaimanapun kita “Salute” kepada pasukan bolasepak muslimah Iran ini kerana mempamirkan dan menzahirkan etika berpakaiyan sukan mengikut tuntutan Islam agama kedua terbesar di planet bumi ini.

    Etika Islam terlalu sempurna, bermula dari menyambut kelahiran sehingga berakhir diliang lahad, yang jahil penganut Islam itu sendiri yang yakin hanya kerana bersyahadah. kononnya di akhirat dia tetap menjadi hamba pilihan Allah meskipun ketika hidup dia mungkir dengan kesaksian kepada Allah itu sendiri.

    Berbalik kita kepada kegagalan pasukan bolasepak muslimah Iran yang dihalang menyertai pemilihan peyertaan mereka dalam persediaan olimpik 2012 ini, meskipun arahan bantahan penyertaan dikeluarkan oleh kerajaan Bahrain, sebuah kerajaan dari sebuah negara rakyat Islam, hakikatnya pengamalan Islam negara ini masih dikuasai cara hidup sekular.
    Bahrain negara orang Islam ini sebenarnya wajar menyokong usaha etika berpakaiyan sukan Islam bagi menzahirkan bagaimana Islam tidak melarang dan menghalang muslimah Islam meyertai apa juga sukan selagimana dalam penglibatan mereka tidak melanggar syari’at yang ditentukan oleh hukum. Ini satu dakwah! Satu cara memperkenalkan Islam kepada musyrikin dan sebahagian umat Islam yang jahil, yang menentang syari’at Islam memartabatkan marwah memuliakan wanita.

    Apakah negara orang2 Islam membiarkan atau setuju dengan tafsiran meninggikan martabat wanita mengikut acuan barat menurut tuntutan NGO2 wanita diseluruh dunia. Sehingga kini belum ada NGO2 tersebut berjaya mengemukakan model yang dikatakan bermarwah dan bermoral menurut acuan barat.

    Atau mungkin tindakan menghalang oleh kerajaan Bahrain ini ada unsur politik sukan kerana bimbang dengan keupayaan pasukan muslimah Iran yang tersohor dengan ahli sukannya menguasai berbagai pertandingan dirantau negara telok. Kalau ia sekalipun itu matlamatnya. Takkan Bahrain ini sanggup menjual maruah Islam dan muslimahnya, hanya kerana sebiji bola.
    Sementara kalau FIFA yang menghalang bagaimana kenyataan ini dijadikan fakta menafikan tindakan pengurusan sukan kerajaan Bahrain ini.

    “namun Persatuan Bola sepak Kebangsaan Iran menyatakan bahwa pihaknya telah mendapat persetujuan dari FIFA dua tahun lalu bahwa Team Wanita Iran itu dapat bermain dengan tetap mengenakan jilbab.” Team bolasepak wanita Iran berada dalam ranking terbaru FIFA naik duan tangga dikedudukan 51″.

    Bagaimana kelayakan Bahrain dalam ranking pertandingan ini?….

  3. Mohon untuk dikongsi tuan…terima kasih…

  4. salam bro n sis…….

    wanita dan pompuan tak payah dok pikiaq laa nak main bola sepak……..
    yg dok pikiaq mcm nie nie…..hanya dari spesis puteri asabiah sarkis kat mehsia saja….
    jadi kalu fifa tak benaq wanita Iran masuk tanding….dah elok sangat le tu…..

    memang pompuan suka dok ‘main’ bola…..
    tu yg terikut sangat nak main mcm jantan …….
    tapi yg dok peghosok masuk gol……..tau tau saja laa….
    sapa lagi kalu bukan geng tempoyak ngan puak rempah authar……..
    tu yg puteri sarkis habih depa peghosok masuk ‘gol’……..
    kah kah kah……..

    kalu pompuan main ‘bola’……..
    nampak teruk sangat aihhhhhhh……..
    habih ‘tekoyak; sana….’tekoyak’ sini…..
    ‘begoyang’ sana……’melambung’ sini….
    gedebab sana gedebab sini……..mcm nangka daaaaaa…..

    personally…aku memang tak suka pompuan main bola….
    tu pasai Barat banned team wanita Iran…..
    pasai depa tak mau dedah sana dedah sini…….
    kalu depa pakai ‘short’ sure depa bagi laluan punya…….
    pasai barat pun macam umPhorno juga……suka ‘benda benda’ yg ada kat pompuan tu………baru laa depa boleh ‘charge battery’ lama yg dah expired toh……..

    kah kah kah

    • salam nasik kandaq.

      hang dengan Kucing Kota, sama lah.
      sepakat sepupu sepusing segala-galanya.

      bila mai tang pompuan.
      bukang main lagi.
      sikit punya komen.

      pompuan, tak payah main bola la.
      ada lagi sukan dan riadah yang lebih baik.
      hang pong tau.

      sekadaq lama tak komen hang.

      • BT !!!!!……..

        hang pun cas bateri jugak ke????………
        hang mana boleh cas lagi……
        hang kena tunggu besaq dulu…….

        kah kah kah

  5. Saya mengambil gambar pasukan bola sepak Iran tanpa kebenaran Cik Puan/Saudari.
    Terima kasih

  6. salam. tumpang baca atikel ini. :)


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 61 other followers

%d bloggers like this: